Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaameryka

Nie trzymanie moczu po dlugim porodzie

Polecane posty

Gość monikaameryka

Witam, Mialam bardzo ciezki porod, od odejscia wod 40 godzin, i 4 godziny parcia. Czuje sie fatalnie a to drugi dzien po porodzie. Widze jak inne kobiety wstaja i chodza a mnie musi maz do lazienki zanosic. Malo tego nie mam kontroli nad trzymaniem moczu. Siusiam pod siebie. Nie wiem co zrobic , jak dlugo to moze trwac? Lekarz mowil ze powiinno sie poprwaic po kilku dniach ale mowil tez ze zazwyczaj zdarza sie to kobietom starszym , ktoire rodza. Ja mam 30 lat

jak lekarz tak mowi to pewnie potrwa kilka dni, ale czesto sie zdarza, ze kobiety juz nie moga tak trzymac moczu jak przed porodem - tak dlugo

Gość asasaas
Zacznij cwiczyc miesnie kegla jak najszybciej, sa tez w sprzedazy takie wkladki ktore pomagaja cwiczyc kegla.Masz 90 % szans ze samo przejdzie.A jezeli nie to czeka Cie operacja

tez polecam ceiczenia miesni kegla a tak poza tym to dopiero 2 dni po porodzie, mozliwe ze z powodu dlugiego parcia masz chwilowe mniejsze czucie co innego gdybys byla miesiac po cwicz, ja cwiczylam jeszcze w szpitalu, polozna dzien po porodzie pokazala obrazowo jak cwiczyc miesnie kegla i takie zeby macica sie szybciej obkurczyla napewno bedzie ok