Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEZADOWOLONA20

Qlaira , co byście zrobiły??poradźcie

Polecane posty

Gość NIEZADOWOLONA20

Witam. Lekarz przepisał mi Qlaira (tabletki anty). Czy któraś z Was to bierze?? nie wiem czy mam stosować dodatkową metodę antykoncepcji, poniewaz: brałam yasminelle od 6 miesiecy i w srodku opakowania zaczełam mieć lekkie krawawienia, kiedy zostały mi 4 tabeltki dostałam "okres" poszłam do lekarza zalecił mi żebym nei brała tych 4 tabletek i potraktowała to jako tydzien przerwy i po tych 7 dniach zaczeła qlaire i nie wiem czy mam stosować dodatkowe zabezpieczenie,

Gość NIEZADOWOLONA20
poradźcie cos,

Stosuj się do zaleceń lekarza. Dla większej pewności możecie oprócz plastrów stosować prezerwatywy. Natomiast nie powinnaś łączyć plastrów i tabletek, ponieważ wtedy dawka hormonów będzie podwójna.

Gość NIEZADOWOLONA20
nie stosuję przecież plastrow, tylko, ze nie na darmo bralam tabletki tylke czasu zeby teraz znowu miesiac czekac i stosowac cos dodatkowo :((( byl ktos w takiej sytuacji??

wydaje mi się że ten tydzień dodatkowego zabezpieczenia mógłby być. niewiele tracisz, zyskujesz pewność. co masz w ulotce tych nowych o zmianie tabletek? bo z zabezpieczeniem przy yasminelle jest chyba tak, że jeśli zapomnisz tabletki w ostatnim tygodniu (a to odstawienie można potraktować jak zapomnienie i natychmiastowe przejście do przerwy) to powinno się przez tydzień dodatkowo zabezpieczać. ten tydzień to przerwa w braniu. pytanie, co w nowych tabletkach piszą o zmianie.

Gość NIEZADOWOLONA20
Zmianę z mini-tabletki progestagennej można przeprowadzić w dowolnym dniu (z implantu lub systemu domacicznego w dniu ich usunięcia, lub z postaci we wstrzyknięciach w dniu planowanego kolejnego zastrzyku), ale w każdym przypadku trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez 9 pierwszych dni przyjmowania leku Qlaira. Zmianę z mini-tabletki progestagennej można przeprowadzić w dowolnym dniu (z implantu lub systemu domacicznego w dniu ich usunięcia, lub z postaci we wstrzyknięciach w dniu planowanego kolejnego zastrzyku), ale w każdym przypadku trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez 9 pierwszych dni przyjmowania leku Qlaira. Ja tego nei rozumiem:(:( naprawde te mechanizmy są dla mnie zbyt skomplikowane bylam u gina kazal mi zrobic przerwe i zaczec te nowe, nawet nei powiedzial mi nic o dodatkowej metodzie;(((

no lipa, bo z ulotki wyczytałam, że należałoby zacząć przyjmowanie bez robienia przerwy. znalazłam to tutaj http://www.qlaira.pl/index.php?page=3⊂=3 masz to samo w ulotce? bo jeśli tak to chyba lekarz miał coś innego na myśli albo nie wiem o czym myślał. ulotka wyraźnie pisze o przejściu bezpośrednim.

Gość NIEZADOWOLONA20
ale ja ją pytalam dokładnie kazała mi zrobic przerwe w ogole to ja nie che tych tabletek:(ale musze cos przyjac poradzcie co tu zrobic:(((

Gość NIEZADOWOLONA20
poza tym jak patrze na dzialania niepozadane w tych qlaira i yasminelle to o wiele mniej maja yasminki:((( wolalabym do nich wrocic:(((

jak daleko w przerwie już jesteś? w sumie może weź jeszcze jedno opakowanie tych yasminelle i zapytaj w tym czasie innego lekarza o zdanie. co do skutków ubocznych to nie muszą one wszystkie u Ciebie wystąpić ;) same tabletki mogą być bardzo dobre, natomiast zaproponowane przez lekarza przejście jest niezgodne z ulotką (tak przynajmniej rozumiem) a skoro tak- nie daje gwarancji zabezpieczenia.

Gość NIEZADOWOLONA20
jutro powinnam zaczac, w zeszly wtorek dostalam okres(ale nie z odstawienia tylko w trakcie brania)a wspolzylam 4 dni prze tym okresem i przez te 4 dni mialam przewr z partnerem, wiec ciezy zadnej sie nei obawiam

Gość aaKarolinaa
Cześć wszystkim!! Jeśli chodzi o leki, to zawsze zdarzy się 1/100 dziewczyn, które mają skutki uboczne. Niestety akurat jestem nią ja . Biore Q dopiero od niedawana, ale skutki były straszne - poczynając od wyjątkowo bolesnych miesiączkach, przez plamienia 15 dni w miesiącu, po koszmarne bóle jajników, nóg i krzyża. Dlatego też, lekarz kazał odstawić i zmienił na inne. Ale jest problem... Wykupiłam leki na kilka miesięcy i zostały mi dwa niezaczęte opakowania. Jeśli jest ktoś chętny sprzedam po 45 zł za opakowanie. Proszę chętne o kontakt na karollciaw@poczta.onet.pl

Gość thinky
Witam. Mam do sprzedania jedno opakowanie Qlairy - gin. zmieniła mi na inne. Opakowanie jest zafoliowane, termin ważności do 10.2013. Kupiłam za 49,99, sprzedam np. za 45,00 (do negocjacji). Proszę pisać na thinky @interia.pl

Gość ana;)
Witam.Sprzedam tabletki Qlaira(nowe opakowanie).Kupione zostały za 51 zł sprzedam za 35zł ponieważ zmieniłam na inne.Oto mój email: Anula_kk@interia.pl

Gość Fidlo22
Hej, mam do sprzedania 2 opakowania Qlairy (zafoliowane, ważne do 2012 roku). Sprzedaję, ponieważ zmieniam na inne tabletki. Miasto: Warszawa Mail: joannekruk@gmail.com

Gość Fidlo22
Cena to 60 Pln za obydwa opakowania :)

Gość nikielek
hey:) mam 2 zbyteczne opakowania qlairy, poniewaz musiałam zmienic preparat na yazz, a zostaly mi z zapasu, data waznosci do 2013 roku. wiecej szczegółów na e maila ninikielek@tlen.pl

Gość nikielek
hey mam do sprzedania 2 opoakowania leku qlaira nowe zafoliowane z dluga data waznosci. chce je sprzedać bo zostały mi z zapasu a ja musiałam zmienic preparat na inny. Wiecej informaji na maila ninikielek@tlen.pl

Gość manique86
Mam do sprzedania 2 nowe opakowania Qlairy za świetna cene 35zł za opakowanie, termin ich waznosci to 10/2013 . W razie informacji prosze pisac na mail: kalabria86@wp.pl

Gość QlairaaaSprzedam tabl.
Sprzedam tabl. Qlaira ;) mail: sezon_2011@o2.pl

Gość miliana
Dziewczyny uważajcie na osoby proponujące Wam kupno tabletek, niektórzy z nich to oszuści. Ja osobiście natknęłam się na jedną oszustkę: sezon_2011@o2.pl . Nie kupujcie od niej, bo przelejecie pieniądze a nie dostaniecie NIC w zamian. A jeśli już jesteście w sytuacji "podbramkowej" w jakiej ja też byłam to płaćcie dopiero po otrzymaniu towaru- nie dajcie się nabrać tak jak ja.

Przede wszystkim to nie kupuje się tabletek z nieznanego źródła, ja bym się nie czuła bezpiecznie, mogłabym przyjąć niezużyte opakowanie od siostry albo przyjaciółki, ale tak od obcej osoby... brrr... skąd nie wiecie, czy to nie podróba? Poza tym proponowane ceny są mega wysokie, ja w Łodzi kupuję za 39.99, więc 45 to żadna promocja :P Jestem na Qlairze od 3 dni, wrażenia wkrótce :)

Gość Dżo-ya
Przeczytałam o nieuczciwych osobach oferujących tabletki. Cóż - sama mam do sprzedania jedno opakowanie Qlaira. Kupiłam je wczoraj, odfoliowałam, żeby przeczytać ulotkę i nie wezmę tego, aszkoda, żeby leżało. Kupiłam w Warszwie za dość wysoką cenę 54,99 zł. Mogę odstapić za np. 40 zł lub ciut mniej. Jesli któraś z Pan mi zaufa i będzie chciala to proszę o kontakt na mail: grabczynska@wp.pl Mogę tez spotkać sie osobiście w celu przekazania tabletek. Dodatkowo powiem, że na recepcie były dwa opokawania, a ja wykupiłam jedno więc w aptece szrobili odpis recepty i to drugie opakowanie mam na oddzielnej recepcie.

Witam, mam do sprzedania 2 opakowania tabletek Qlaira-oryginalnie zafoliowane, termin ważności 08.2014 i paragon z apteki.(płaciłam 55zł za opakowanie-w Warszawie -sprzedam taniej). Odstawiam, bo staram się o potomka:). kontakt: connielavel@wp.pl Pozdrawiam

Gość łoojjjj
sprzedam tabl. Qlaira gg: 31683021

Gość martakowalska
SPRZEDAM JEDNO OPAKOWANIE TABLETEK QLAIRA (DATA WAŻNOŚCI- 2014) I RECEPTĘ NA 2 KOLEJNE OPAKOWANIA. Rezygnuję ze stosowania tabletek, a mam całe opakowanie i receptę od ginekologa bez wpisanej daty na dwa kolejne. Kontakt: marta.kowalska1986@onet.pl

Gość antykon80@op.p
antykon80@op.pl sprzedam tabl. Qlaira

Gość syndi35
ODSPRZEDAM QLAIRĘ 2 OPAKOWANIE ZA 70 ZŁ. WYSYŁKA WLICZONA W CENĘ. GG: 8156037