Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka0000

grypa żołądkowa, jak ją pokonać?

Polecane posty

witajcie. niestety dopadła mnie grypa żołądkowa:( jest mi niedobrze, biegunka, boł brzucha i w ogóle klatki piersiowej, ból głowy... znacie jakieś skuteczne lekarstwa, najlepiej bez recepty?z góry wielkie dzięki za pomoc...

Gość Fara bara cira fara tonga...
mnie dopadla we wtorek:O pic coca cole lub 7 up i najlepiej darowac sobie jedzenie, pozniej kisiel, sucharki

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
orsalit, na biegunke smecta wszystko ohydne w smaku :/ na zatrzymanie wymiotów dobra jest odgazowna cola lub pepsi

Gość tak ja
smecta najlepsza, już po wypiciu 2 saszetek powinno być znacznie lepiej. pomaga mi od lat i na biegunke i na wymioty

ja na szczescie nie wymiotuje choc kto wie czy to nie jest jeszcze przede mna:( czyli kupie ta smecte skoro jest dobra. a ile ona kosztuje? i ten orsalit tez tak z ciekawosci?

Hej dziewczyny, w poniedziałek w pracy koleżanka narzekała ,że coś jej " siedzi" na żołądku.Nie miała ani wymiotów,ani biegunki ...nic.Przeszło jej całkowicie,a ja od wtorku( 3 dzień) walcze ze strasznymi nudnościami,prawie nic nie jadłam nic,pije herbate mietowa i rumianek. Wziełam asekuracyjnie nifuroksazyd i aviomarin. Myślicie,że mam grype zoładkowa z takim przebiegiem? Gdyby miało mnie całkowice rozłożyc to chyba od poniedziałku już by tak sie stało? Prosze o rady,w sumie sama jestem w praxcy do poniediząłku i nie wyobrażam sobie,ze moze byc gorzej..

Gość tak to może być grypa
też to łapie, od 3 lat miewam to co roku.... :( Straszne!!! Szarpie człowieka na wymioty nawet wtedy jak już nie masz czym wymiotować. :o

A najgorsze jest to,że zarażasz innych wtedy jak sama jeszcze nie wiesz,że jesteś chora !

Troszke lepiej jest,ale nie chce zapeszac. Kurcze ja tez mam to co roku...i w tym samym mniej wiecej czasie... ranyyy. Niemniej jednak troche głodna sie zrobiłam,może to dobry znak?? Zazyłam dodatkowy aviomarin i jest oki( odpukac). Zastanawiałam sie czy to przypadkiem nie było tez od antybiotyku,gdyż brałam dosyc silny.W zeszły piatek miałam usuwane chirurgicznie ósemki,wiec inaczej sie nie dało. No i troche tej chemii w sobie mam.

Wiesz co ja też to zauważyłam,że choroba pojawia się co roku mniej więcej o tej samej porze. To tak jakbym była nosicielem tego rotawirusa i on się po prostu uaktywnia w określonym momencie..

Wiesz ,ja myśle,że w tym okresie rotawirusy są najbardziej aktywne i stad wynika to,że pojawia sie on o tej porze roku:( Wróciłam do domku,niby jest lepiej,ale na wszelki wypadek nic nie jadłam,choć czy to cos da... sama nie wiem co to jest. Wezmę na noc aviomarin i byle dotrzymac jutro do konca dnia.

Gość krkrkrrka
a czy macie przy tej grypie gorączkę??bo mój mąż ma i to wysoka.W nocy wymiotywał i miał biegunkę,a teraz została mu tylko ta wysoka temperatura i czuje się osłabiony.Ale apetyt już mu wrócił,bo co dwie godziny chce coś do jedzenia...nie duzo ale troszkę zupki,ugotowane miesko,kromka suchego chleba no i duzo pije czarnrj herbaty.jak długo może trwać taka gorączka zwazywszy,że to grypa zołądkowa

Witaj, powiem tak- osłabienie to normalna rzecz po takiej grypie. Ona po prostu zwala z nóg. Gorączka powinna dość szybko minąć, proponuje wziąć paracetamol ( nie podrażnia zołądka) na obniżenie temperatury. Na osłone zołądka pomaga też zwykły kisiel.No i duzo pić ,aby sie nie odwodnić. W zeszłym roku grype przechodziłam ciężko,ale w sumie tylko jeden dzień,potem było własnie osłabienie.Rowniez nalezy diete trzymac w miare możłiwosci.pozdrawiam:)

Gość gość
Z grypą żołądkową to raczej trudno walczyć :( Mogę tylko poradzić, że bardzo dobry na biegunkę jest loperamid. Skutecznie ją hamuje i to na długo.

Gość gość
Alkohol 40% zabija większość wirusów wywołujących tzw grypę żołądkową. Nierozcieńczony oczywiście.