Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helppp...

co dawać dziecku, które uczula nawet bebilon pepti ?

Polecane posty

Gość helppp...

nie mówiąc już o mleku sojowym, nutramigenie, mięsie indyczym, mięsie z kurczaka... czy możliwe żeby każdy produkt białkowy go uczulał? mały ma straszną wysypkę na nogach, i z tego powodu jest niespokojny, kopie i chce wciąż skakać (podsadzony) a nie umie jeszcze siadać. byliśmy u pediatry, lekarka kazała dawać więcej zupek.. i nie ma pomysłu a on chce jeść w nocy.. i co wtedy? :(

Zmień pediatrę!!!!! Najlepiej udaj się do pediatry Alergologa jeśli dziecko ma tak straszliwą alergię o jakiej piszesz.

pediatra gowno wie! musisz udac sie do specjalisty od alergii pokarmowych i nie zwlekaj z tym bo widac ze dzieco sie meczy

A teraz, gotuj mu zupki i jeśli ma je jeść w nocy to może niech będą tak rzadkie, żeby dziecko mogło je pić z butelki. Nie napisałaś ile ma twoje dziecko?

Gość helppp...
może i racja, bo coś tu nie gra. Przepisała nam też Zyrtec, ale nie podaję... sama to brałam i na razie wierzę że uda się bez tego, chociaż za długo nie będę czekać. Z alergologiem jest pewien problem - nie wiem czy przyjmuje niemowlęta (?) mały ma 6 miesięcy... przez 4 miesiące pił zwykły bebilon i dobrze to znosił...

Znajdź takiego, który przyjmuje. Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy, pomogę ci znaleźć. Jeśli mały tolerował Pepti to może alergen tkwi gdzieś indziej? A ty na co masz alergię?

A może zmieniłaś proszek do prania? Może dostał jakiś owoc? Wysypka jest tylko na nogach z tego co piszesz, więc mam wątpliwości żeby to było na białko :-(

Gość helppp...
pił zwykły bebilon, i było ok. ale od pewnego momentu dostał wysypki i w tym samym czasie wstrętu do mleka... pepti daję mu od miesiąca ale rzadko bo zawsze nasilają się "kropki" a jesteśmy z Lublina, z tego co wiem dziecięcy szpital kliniczny ma jakichś specjalistów tylko ciągle łudzę się że ta reakcja zniknie :|

Gość do helppp
A co ty żeś łykała (poza kw. foliowym) będąc jeszcze w ciąży, że ci się dziecko tak strasznie uczuliło na białko? I jakiej diety się trzymałaś? Jeśli zażywałaś dużo jej suplementów + w twojej dziennej racji pokarmowej zdecydowanie przeważały jogurciki, serki homog. i desery mleczne ze spożywczaka, to masz już odpowiedź.

Gość helppp...
mnie też to dziwi, ale równocześnie jest i na buzi, tylko mniej rozległa i znika zaraz po odstawieniu białka. a na nogach ma postać takich "placków" - już sam opis nie brzmi ciekawie. skomplikowane ;)

Gość helppp...
łykałam sporadycznie falvit m, a co jadłam... nie pamiętam ale za mlekiem nie przepadałam nigdy

Dawaj pepti regularnie, alergia znika ale nie od razu. U mojej córeczki zniknęła po ponad miesiącu stosowania Pepti. Także się nie zrażaj i dawaj maluchowi. Kurcze, nie mam nikogo w Lublinie kto mógłby mi polecić alergologa :-( Ale wiesz co...załóż nowy temat z zapytaniem o alergologa w lublinie - na pewno ci koleżanki pomogą. Tu jest dużo osób chętnych do pomocy :-)

Poszukaj w necie. Ja znalazłam to: Alergolog dziecięcy: Pełny ekran PATRONUS Usługi Medyczne Dr n. med. Artur Luty Adres:‎ Eugeniusza Romera 57 20-487 Lublin tel: (81) 744 76 72

Gość znajdź dziecięcego
gastroenterologa

Gość helppp...
dzięki dzięki... będę szukać, bo nie wiem czy sama niemowlaka wyleczę

Gość aaaaaaaassssssssssaaaaaaa
A może to nie jest alergia na pokarm tylko coś innego. Może proszek, może jakiś preparat kosmetyczny a może zmieniałaś materac, kokos czasami uczula. Przede wszystkim musisz zabrać dziecko do alergologa, może w luxmedzie przyjmuje. Lublin to duże miasto, na pewno znajdziesz kogoś albo tak jak już ktoś radził załóż topik alergolog w lublinie, szybciej znajdziesz namiary