Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W Krk mozna pic czy nie

Czy pijecie wode z kranu? nieprzegotowaną. Gdzie mieszkacie?

Polecane posty

no bo mieszkalam w niemczech, tam sie normalnie wszedzie pije, a teraz mieszkam w krakowie, i nie wiem, jaak wy tu w polsce robicie?

Gość a TY tonie wiem
a My ,to tylko z buteki pijemy

na herbate tez z butelki?!?!

Gość herbate z kartonu

blee zawsze pijam wode minralna, nigdy z kranu, ale oczywiscie na herbate z kranu, bo to bedzie przegotowana wiec inna sprawa. Ale to zalezy gdzie. Ja mieszkam w Amsterdamie wiec syf, ale niektorzy pija. Poza tym mojej mamy ciocia mieszka w gorach/kolo Nowego Targu/ i kiedys jak bylam tam na wakacjach, to woda z kranu pycha, jak mineralna, ale to bylo wieki temu U rodzicow sie nigdy nie napije z kranu, fu, ale oni mieszkaja na slasku wiec moze dlatego;)

Gość na Kaszubach piją
moja ciocia z tamtąd jest i mnie to zdziwiło bo oni np. zalewają herbatę gotującą się wodą, tak do połowy a reszte dopełniają z kranu lenia wodą i pija od razu bo nie trzeba w takim przypadku czekać aż ostygnie :D

jako wredny Kaszub, mówię,że Kaszubi są dziwni jacyś, a moja sąsiadka pije prosto z kranu, ale po drodze ma system filtrów. Cały czas zastanawiam się co to jest Krk, jeśli naśladować Żydów i opuszczać samogłoski powinno być Krkw

Krk to Kraków ..ehh

Gość kup sobie niegazowaną
kroplę beskidu, smakuje tak samo jak kranówa

Gość gość
oczywiście że piję wodę z kranu, jest bardzo smaczna i zdrowa. Mieszkam w Warszawie i domu mam filtry narurowe które usuwają związki żelaza i manganu. Dzięki temu woda jest smaczna, zdrowa, nie osiada się kamień. Filtry zainstalowała nam firma http://www.dualfiltry.pl/ z Warszawy.

Gość gość
Ja tez pije z kranu, ale we Francji jak wszyscy. U rodzicow w domu w pl tak samo. Z tym ze oni maja podwojna baterie w kuchnii, ktora wode filtruje i nalewasz juz przefiltrowana. W mieszkaniu w krk tez pilam do czasu, gdy odcieli wode na kilka h i potem leciala przez jakis czas w moczowym kolorze to obrzydzilo.... Woda moze i jest czysta, ale stara kamienica, stare rury... Jakos nie bardzo :/

Gość gość
Nie piję

Gość gość
piję; warszawa

Gość gość
Mieszkam w Sztokholmie , pije wode z kraju

Gość gość
Pijemy kranówę, nieprzegotowaną, niefiltrowaną. Jest pyszna. Mazury

Gość gość
W Krakowie można ;) Pijemy z chłopakiem od zawsze z kranu i jeszcze żyjemy, nie martw się, nic ci nie będzie

Gość gość
W Olsztynie pije wode tylko z kranu, jest lepsza niz mineralna.

Gość gormon
W kazdym mieście ma się do czynienia z inną wodą W jednym mieście jest mniej twarda woda, w drugim jest bardziej twarda. Prawda jest jednak taka,że w twardej wodzie nie powinniśmy się za bardzo myć ponieważ potrafi osadzac sie na ciele. Jest również bardzo szkodliwa dla domowych urządzeń. Właśnie z powodu takiej wody zakamienia się pralka czy też zmywarka. Polecam zastanowić się nad zamontowaniem w domu specjalnego filtra: http://ecowater.pl/ Ktory jest w stanie oczyścić oraz zmiękczyć wodę

Gość gość
Mieszkam na podkarpaciu. Woda z kranu niestety jest niedobra :( zainteresowaliśmy się tematem i na początku kupilismy tylko dzbanek do filtrowania wody, ale w tym sklepie którym kupowaliśmy Pureventfilters polecono nam filtry wody więc spróbowaliśmy. Woda prosto z kranu da się wreszcie pić. Bez filtra - nigdy.

Gość gość
piję. warszawa normalna czysta woda. nie rozumiem ludzi, którzy kupują taką samą kranówę w butelkach wmawiając sobie, że piją coś "lepszego"

Gość gość
Powiem Wam szczerze że jednak nie mam zaufania do takiej wody. Jesli już to podaje mineralną. Ale teraz latem dla smaku i orzeźwienia polecam wode delikatnie smakowa h2o Tymbarka. Moja córka lubi truskawkową.