Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małpeczka 220

jak to jest z tym zwolnieniem w ciazy

Polecane posty

Gość małpeczka 220

Czesc :) mam nadzieje ,że mi tu ktos pomoze ,jestem na l4 w ciazy z powodu likwidacji stanowiska pracy ,otrzymalam pierwsza wyplate na konto ( jestem 1 miesiac na zwolnieniu) o 30% nizsza od podstawy ,dzwoniac do kadr poiformowano mnie ,ze jest to zgodne z prawem gdy firma zatrudnia ponizej 20 osob to wtedy reszte doplaca zus ,ze powinnam dostac przekazem reszte pieniedzy ,zadzwonilam do zusu gdzie sprawdzili ze chorobowe nie dotarlo bo jak sie dowiedzialam ksiegowa wyslala je 0statniego czyli w dzien kiedy powinnam otrzymac wyplate a dostarczylam je 21 :( w zusie mowia ze poczekam teraz 30 dni na to by otrzymac pieniadze , jestem ciekawa czy jest to zgodne z prawem takie ociaganie sie z wysylaniem chorobowego no i jak to jest z pozostalymi miesiacami w ktorych zus wysyla pieniadze a nie pracodawca ? czy bede je dostawala przekazem na czas czy na konto czy jak? jak Wy mialyscie dziewczyny;)pozdrawiam

Gość a jak uważasz
czy ZUS zatrudnia wróżki które znają twój numer konta???? Tym ciężarne to już zupełnie przestają myśleć. Wypełniałaś jakieś papiery w Zus-ie? Jest to zgodne z prawem - i nie ociąganie się, tylko wysyłanie w określonym terminie. A na co jesteś chora oprócz ciąży , laluniu??????????? Katarek czy ból paznokcia? I za co ZUS z moich składek ma ci płacić?

Gość Jestem na L4 z powodu
likwidacji stanowiska ???????????? Jaki to symbol choroby?????????????????

Gość małpeczka 220
analfabetko nauczylabys sie czytac ze zrozumieniem :P jestem na l4 z powodu likwidacji stanowiska pracy a do zusu nr konta moze przekazac pracodawca :P ja placilam przez kilka lat skladki na zasilki dla bezrobotnych i tez bylo dobrze

Gość małpeczka 220
jak jaki to symbol ,zlikwidowali filie firmy ,nie maja dla Ciebie pracy a nie moga zwolnic wiec odsylaja na zwolnienie

Gość małpeczka 220
pytam normalnych ludzi ze sklonnoscia do czytanie ze zrozumieniem czy nieterminowe wysylanie chorobowego do zusu jest zgodne z prawem

Gość kurcze dziewczyno
siedzisz na zwolnieniu więc masz też pewnie chwilę by poszukac tych informacji w googlach ( które nie gryzą :P ), ale pewnie ci się nie chce- wolisz mieć wszystko "podane na tacy" :0 leniuch

Gość ccc - to dla mnie
Witam babki i nie tylko mam pytania i wątpliwości mam nadzieję ,że mi pomożecie . Nie chce usłyszeć jakiś złośliwości , ale normalną wypowiedź. Zacznę tak .. Jestem w 6 mc i od września jestem na L4. I tak się zastawiam ,zakład pracy płaci mi za pierwsze 33 dni zwolnienia, później ZuS . I tu moje pytania : -kiedy dostaję "wypłatę" - wcześniej miałam 10. każdego miesiąca ??? -jak ją dostaję na konto??? czy przekazem pocztowym ??? -Czy to będzie średnia z ostatnich 12 miesięcy??? Z góry dzięki za odpowiedź

Witam. Kwota jaką otrzymasz to jest średnia z 12 miesięcy. Ja otrzymuje normalnie na konto tak samo jak otrzymywałam wypłatę i w tym samym czasie :)

Gość ccc - to dla mnie
bardzo dziękuję :)

Gość małpeczka 220
Wiecie co gdy czlowiek normalnie pyta o sprawy ktore ciezko jest znależc w internecie bo najczesciej fora prawne sa platne zostaje osadzony leniem ktory ma mnostwo czasu na szukanie bo jest na l4 .,to ze nie umiecie odpowiedziec na temat na ktory zadalam pyatnie i wychodzi z was typowa polska żólc bo jakas ciezarna siedzi na l4 swiadczy o Was o tym ze umiecie odpowiadac tylko na tematy maz zrobil bachora sasiadce ,dzieciak zesral sie na zielono czy moge masturbowac sie w ciazy na te tematu jest odezwu mnostwo :/ faktycznie maja racje Ci ktorzy mowia ze banda frustratek tu siedzi :P

małpeczka, niestety tak to już jest ze jak niektórzy słysza l4 w ciązy to im od razu jad cieknie... nie wiem skad się to bierze, może ich kolezanki z pracy jak zaszly w ciąż to szef zamaist zatrudnić kogo ś na zastępstwo zrzucił wszystkie obowiązki na nich i stad ta zlosc.. wiec racja z tymi frustratkami hihi pozdrawiam