Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggggggggggggggggg

skaczyłam beznadziejny kierunek co robic

Polecane posty

własnie koncze prace socjalna bezsensu zadnych perspektyw na prace w moim miasteczku małym;/ oco robic?? niechce tyrac do konca zycia za 1200;(

up

Gość a masz chociaz
przyjaciół z tych studiów ?

zacznij studiowac inny, przyszlosciowy, rozkrec wlasny interes, wyjedz albo nie wiem co kurde :O

mam jedna przyjaciółke z tych studiów

Gość rte5y54
yhhh zeby za 1200 bylo. teraz na poczatek daja 955/ moja kolezanka pracuje 2 lata w eurobanku i ma najnizsza karjowa plus premie, zazwyczaj ok. 200zl. ma skonczeone studia finanse i bankowosc... niestety ale taka jest rzeczywistosc, zebys w ogole dostala gdzies prace w swoim zawodzie to bedzie dobrze

to co mam robic??:/

Gość dzizas a co myslalas
jak zaczynalas ten kierunek??? :O

Gość a to byly studia dzienne
..

wtedy było mi wszystko jedno co bede studiowała nie miałam pomysłu na siebie teraz obudziłam sie wreszcie;/

Gość a to byly dzienne
/.??? a ile masz lat ?

23

Gość to miło z twojej strony
tylko przetrzyj oczeta

bardzo smieszne up

Gość a rodzice sa
w stanie utzymac Cie przez nastepne 3 lata ?

mysle ze tak

tylko ze ja wciaz nie wiem co cche w zyciu robic;/ i zeby nie pracowac za 900 zł

Gość bez zainteresowan i pasji
ciezko bedzie o prace za wiecej nizb te 900 pln... :O

Gość no to popraw mature
wybierz inny kierunek i powiedz rodzicom ze walczysz o życie

Gość ie nie nie nien ie
Po co drugie studia, jak znów mogą się okazać chybione, skoro nie ma sprecyzowanych zainteresowań? Tak naprawdę, to może 50% ludzi pracuje w wyuczonym zawodzie, więc proponowałabym raczej skupić się na znalezieniu jakiejś pracy, niekoniecznie zgodnej z wykształceniem, i zdobyciu jakiegokolwiek doświadczenia, a nie potem w wieku 30 lat obudzić się, że nigdzie nie chcą do pracy, bo wszędzie wymagane doświadczenie... No i ile można pasożytować na rodzicach?

Gość bezaaaa
a moze studium farmaceutyczne??po tym moze ze 2 tysiaczki wyciagne i w sumie całkiem ciekawa rzecz

Gość Anq25
Idz do szkoly policealnej. Powaznie. Masz kilka bezplatych, zaocznie w 2 lata masz nowy zawod...i jestes ustawiona bo masz wyższe + konkretny zawod. Dodatkowo w takich policealnych jest duzo praktyk obowiązkowych i czesto szkola je zalatwia i daje to dobry start zawodowy. Wsrod najbardziej znanych szkol masz:cosinus (bezplatny), ap edukacja (niskie oplaty lub bezplatne), progress i profesja (czesc platna, czesc bezplatna), gloker (platne). Po takiej 2 letniej szkole zdajesz egz panstwowy i masz tytul technika.

Gość samaewusialat44
SKĄCZYŁAŚ?w jaki sposób powiedz!!!!!!!!!!!!!

Gość 777777777uuu
ale ten cosinus jest powaznie bezplatny? przeciez ciagle sie reklamuja to skad biora na to kase?warto sie tam zapisac?

Gość viveeeet
tak jest bezpłatny, skończyłam już 3 semestry i grosza tam nie wydałam :). poza tym możesz sobie nabyć trochę doświadczenia na praktykach wynikających z trybu nauczania- ewentualnie podłapiesz jakiś kontakt, zapytasz po odrobionych praktykach o możliwość stażu u nich (jak będą kręcić nosem ze nie maja kasy, możesz kombinować z urzędem pracy oni go sfinansują) i będziesz miała wykształcenie i doświadczenie, wiec kombinuj :)

Gość papapapilotka
na początek powiem tylko: KRYZYS GOSPODARCZY. A teraz chciaąłbym powiedzieć, że w tym momencie wszystkie syudia są beznadziejne i jeśli dodatkowo koncza je beznadziejni ludzie(ktorzy nie pottrafia sie ogarnac, nie kombinują, sa malo zaradni, potrafia tylko narzekac) to tak wlasnie bywa. ja studiuje socjologie- wiele osob mi to odradzalo, ze pracy nie znajde itp. ja tam sie tym nie przejmowalam, bo socjo bardzo mnie interesuje i mam nadzieje ze pozwoli mi ona podjac ciekawa i interesujaca mnie prace :)

Gość motooootooor
yeeeeeeeee Cosinus rooolezzzzzzzzzzz

Gość Pati1973
a ja skonczylam w Łodzi studia licencjackie trzyletnie - Administracje w Wyzszej Szkole Cosinus i uwazam ze warto! fajni nauczyciele, mili ale trzymaja poziom, idzie zdac wszystko, tylko trzeba si etroszke pouczyc przy sesjach, wiec probujcie,u mnie w pracy juz inaczej na mnie patrza, jak mam 'wyzsze' :) a moze zmienie na lepsza, zobaczymy :) i malo kosztuja i sa tez jakies gratisy i w ogole jest duzo promocji, teraz bez wyzszego to nikim jestes, taka prawda

Gość Pracownik socjalny.
Nie przesadzaj, ze praca socjalna to taki beznadziejny i bez perspektyw kierunek. Fakt napewno na poczatku zarabia sie 1200zl, ale wraz z uplywem czasu wynagrodzenie wzrasta. Wszystko tez zalezy, gdzie sie pracuje i w jakiej gminie. Ja nie zaluje, ze skonczylam ten kierunek, bo praca po nim daje wiele satysfakcji.

Gość Baskaa0
ja studiuje w Cosinusie Pedagogike i jestem zadowlona, właśnie skończyłam pierwszy rok i teraz juz będzie trzeci semstr, nauczyciele super i program tez ciekawy! i wg mnie trzymają poziom :)