Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapa z pufa

doradzcie mi, nie znam sie na dobieraniu kolorow

Polecane posty

Gość kanapa z pufa

mam zamiar odswiezyc sobie pokoj. chce zrobic 2 kolory, jeden mocny i wyrazisty, drugi bardzo jasny. teraz pytanie: jaki kolor pasuje do tego koloru mebli http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52605c7202bf4555.html i tego koloru kanapy? http://cgi.ebay.pl/IKEA-Bezug-Sofabezug-Ekeskog-in-Mannarp-Sand-cord-NEU_W0QQitemZ190338469674QQcmdZViewItemQQptZDE_Haus_Garten_Inneneinrichtung_Sofas_Sessel?hash=item2c510e8f2a&_trksid=p3286.c0.m14 myslalam o takiej brudnej czerwieni badz brazie, ale nie wiem, czy te kolory beda pasowaly do reszty. co myslicie?

Tak naprawdę to każdy kolor pasuje do takich bezpłciowych kolorów jak mają te meble i kanapa...zależy jeszcze, jaki pokój urządzasz, czy salon, czy sypialnię, od której strony świata masz okna, czy jest nasłoneczniony..no i do czego szukasz koloru? Do dodatków, ścian czy do czego?

Gość kanapa z pufa
generalnie meble sa w cieplym kolorze (choc na zdjeciu tego za bardzo nie widac). pokoj jest nasloneczniony tylko do poludnia, potem juz jest ciemniejszy. planuje polozyc tapete na scianie, przy ktorej bedzie stalo lozko i miedzy meblami. chce zeby tapeta miala mocny kolor. reszte pokoju pomaluje na jasno. z tym ze tego jasnego koloru bedzie zdecydowanie wiecej niz tapety, wiec nie boje sie ze wyjdzie za ciemno.

do tej tapety to jakis bez chyba. ja tez mam pomnieszane jasne z ciemnym, tak jak ty slonce w poludnie i i po poludniu przewza "sloneczny pocalunek" i mam t5aki murek a'la barek, ktory oddziela takie male pomnieszczenie z dzieckiem pomalowalam na "dzike wino" oby dwa odcienie Duluxa. meble mam w podobnych odcieniach jak ty. do tego wszystkiego drobne zielone dodatki.

jak masz mdle meble i jeszcze sobie zrobisz takie sciany to bedzie taki "kogel-mogel" w sensie i kolor i "smak" :) ta pierwsza tapeta jest ladna ale do tego bym np dala kanape i zasloki w tonacji czerwonej. zeby to troche orzywic. albo ta kanapa i do tego czerwone poduszki.

jak chcesz to mozemy pokombinowac razem bo ja lubie sie bawic w takie sprawy :) jak cos to napisz na meila izka896@o2.pl

Gość gimbus
Ta pierwsza tapeta w kremowe zawijasy -cudna i na jej tle ta sofa. Ogólnie wyjdzie bardzo eleganckie połączenie. Ściany które chcesz mieć jednolite dałabym w tapecie w kolorze tych zawijasów (krem/beż???) Do tego możesz dorzucić czerwone zasłony i poduszki, oraz jakieś duże przedmioty dekoracyjne (duży wazon z gałęziami czy coś w tym gużcie), misę. Świece na podstawie z kamieniami. MOgą też być dodatki w kolorze zieleni np. butelkowej.

Gość gimbus
Ogónie to dorzuć zdjęcia pomieszczenia, napisz co gdzie ma stać (meble chyba już posiadasz? Łatwiej będzie coś doradzić.

Gość kanapa z pufa
dziekuje za rady:) w pokoju mam spad i pod spadem chce polozyc tapete (tam gdzie bedzie stalo lozko). sam spad zostanie pomalowany na jasny kolor. co do mebli to miedzy komoda a szafa mam stolik na tv i na jego dzerokosci chce tez chce dac pas tej tapety.dlatego tez wazne jest zeby tapeta pasowala do mebli. czyli na razie wiekszosc glosow jest za brazem? :)

ja bym ta tapete dala i na tym spadzie do samego sufitu i juz nie kitrala tych mebli ta tapeta. na tej scianie gdzie spad dala bym kanape z czerwonymi poduszkami, jakis dywanik brazowy lub czerwony :) i jakies dodatki w czerwieni. sciany oczywiscie w kolorze tych kwiatkow jasnych na tej tapecie ;)

Gość kanapa z pufa
jak dam tapete tez na spad to bedzie jej za duzo. pozostanmy przy pierwszej wersji :)