Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjmhgjmg

Co robiłyście niewskazanego i nic się nie stało?

Polecane posty

Gość gjmhgjmg

Ponieważ tutaj niektóre schizują i boją się poronień, to proponuję w tym temacie, dla równowagi wpisywać jakie działania bywają odradzane na czas ciąży, z normalnej aktywności, a pomimo to nie unikałyście ich aż do szczęśliwego rozwiązania. Zacznę od siebie: - kąpię się normalnie w ciepłej wodzie (nie w gorącej) a nawet moczę (zawstydzając TubroDymoMana) bo lubię; - w ostatnich miesiącach kocham się z partnerem; - dotykam brzucha, wmasowuję kremy, doykam piersi i też wmasowuję kremy; - biegam (gdy muszę); - ćwiczę; - jem co mi smakuje (no, z wyjątkami ale przecież niewiele ich) i piję napoje gazowane oraz herbatę; - noszę siatki (byle nie za ciężkie i rozkładam ciężar). Pewnie coś jeszcze mi się przypomni. A wy? :D

jak powyżej, a dodatkowo farbowałam włosy a od czasu do czasu zapaliłam sobie i wypiłam Karmi ;) no i pracowałam prawie do końca ciązy przed komputerem :D

no to ja : -w miesiacu w ktorym zaszlam w 1 ciaze akurat oblewalam zadana mature, swoje zareczyny ;) , mialam mega stresow bo pierwszy raz poszlam na staz do starostwa-gdzie bardzo ciezko bylo sie dostac, chodzilam na solarium (oczywiscie kiedy dowiedzialam sie o ciazy przestalam natychmiast) na szczescie nic sie nie stalo, syn urodzil sie zdrowy a ja bardzo sie balam do konca ciazy czy aby napewno bedzie wszystko ok

Gość Ja tez sie nie oszczedzalam
Nosilam siatki na 3 pietro,pracowalam fizycznie do 9 miesiaca(w pracy porod sie zaczal),jadlam,pilam to na co mialam ochote bez wyjatkow.Syn jest zdrowy i ma juz roczek :) urodzil sie tez z 10 pkt i wazyl 4 kg.. Tez nieraz gdy musialam do metra czy tramwaju podbiec,to bieglam,nie robilam z siebie meczennicy :-o ciaza to nie choroba..i wlasnie te co najbardziej uwazaja traca ciaze.. niestety :(

Gość Szósty miesiac ciazy
Pracuje normalnie i mimo zaawansowanej ciazy nie wzielam jeszcze jednego dnia zwolnienia (mimo ze dokucza mi miednica i rozchodzi mi sie kosc lonowa). W domowych obowiazkach pomaga mi maz ale normalnie prasuje, gotuje, piore, wyprowadzam psa na spacer. Staram sie byc na tyle aktywna na ile pozwala mi ciaza. Nie wiedzac ze jestem w ciazy bylam na imprezie zakrapianej winem... i calkiem sporo go wypilam. Jem ser feta z pasteryzowanego mleka, zjadlam kilka kanapek z pasztetem, raz nawet kaszanke, raz wedzonego lososia, jem owoce morze (dobrze ugotowane). Jedyne czego tak naprawde sie wystrzegam to alkohol, surowe jajka i surowe mieso. Nie biore witamin ciazowych bo nie u mnie potrzeby.

Gość saleminka8
autorko aż takich złych rzeczy nie robisz :P ale bieganie... nie ładnie ja też ostatnio pije gazowane w szczególności coca cole,ale bez przesady :) sex odpada,bo nie mogę ze względu na zagrozenie przedwczesnym porodem ale jem co chce (frytki,zapiekanki,pizze) :) a co,jak mam smaka to sobie nie odmówie :P

Gość ja tak samo
Ja tak samo nosiłam siatki ale na drugie pietro. Przez dwa misiące cwiczyłam na wf bo nie miałam jeszcze z zwolnienia z niego. Do tego jak byłam w pierwszym miesiacu do byłam na 18 kuzynki i troszeczke się popiło. Potem juz uważałam na dzidziusia. Moja córeczka ma 3 latka i jest zdrowa jak Ryba:)

Gość saleminka8
apomniałam nie biore od 3 miesięcy witamin dla kobiet w ciąży,jem więcej zdrowszych produktów więc po co tabletki jeszcze :P dodam,że dziecko rozwija się doskonale i jest do przodu z wiekiem i to dużo :)

Gość barbakoka
Zakupy wnosze na 4 pietro bez windy ,jem wszystko, pije wszystko poza alkocholem łącznie z 1 obowiazkowa kawa kapiel biore goraca bo po innej czuje sie niedomyta

Gość taka ta czarna
do końca ciąży kąpałam się i kochałam.Robiłam remont-zrywałam tapetę,ścierałam zaprawę,malowałam okna.Dźwigałam ciężkie,piłam gazowane,jadłam tonami lody.

Gość mgiellka
-nosilam siaty z zakupami -bieglam kiedy musialam(np. na tramwaj) wiadomo,ze to nie byl sprint tylko nieudolne proby turlania sie:P - w 8 m-cu ciazy odsnieżałam przed domem zaspy sniegu:P -pielilam ogrodek,wyrywalam chwasty(wydaje sie lekka robota ale mozna sie zmeczyc) własciwie jako tako zadnych specjalnych taryf ulgowych

farbowalam wlosy jadlam sery plesniowe pilam karmi, czasami lampke wina kapalam sie w goracej wodzie w zrodlach etrmalnych w solance itp. chodzilam po gorach, jezdzilam rowerem itd.. pracowalam prawie do konca, po 8 godz pzred kompem w pomieszczeniu bez swiatla dziennego wsrod zapachu spalin i oleju przenosilam meble w 7mcu, przeprowadzalam sie wiec pakowanie i pzrenoszenie zreczy zakupy firmowe robilam i nosilam, w domu tez nie bralam witamin zadnych ani kwasu foliowego i wiele innych rzeczy ktorych podobno nie powinno sie robic a ktorych pewno tak na szybko nie pamietam

hhehe tez malowalam mieszkanie i odsniezalam, nawet wypadek sam pzrezylam z wlasnej winy sie poobijalam bo nei mialam zapietych pasow :/

Moja ciocia mieszka na wsi i maja dużo pola, są rolnikami i ona w przeddzień porodu plewiła buraki na kucąco. Ale u nich to nic nadzwyczajnego. Poza tym dojenie krów i inne codzienne obrządki jeśli wiecie na czym to polega. Ja natomiast nosiłam sobie codziennie skrzynki z drzewem na opał i węglarkę z węglem. Później już tylko po połowie bo nawet niewygodnie mi było nieść to z przodu, a na boku to za duży ciężar. Piłam też mnóstwo Pepsi i jadłam fast-foody, chociaż normalnie za tymi rzeczami nie przepadam.

Gość a ja jeździłam na nartach
do 6 miesiąca, pracowałam przed kompem do ostatniego dnia przed porodem i to po kilkanaście godzin...ba, pojechałam odebrać starszego syna ze szkoły samochodem, mając skurcze co 20 min.... do tego przy jednym i przy drugim dziecku, wypijałam od czasu do czasu pół lampki czerwonego wina.... ...więcej grzechów nie pamiętam :D