Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaba bordo

jaka temperatura w pokoju niemowlaka?

Polecane posty

Gość żaba bordo

Napiszcie proszę jaką temperaturę macie w pokoju gdzie śpi Wasze dzieciątko.Co prawda moje ma juz prawie 5 miesięcy i juz się tak z nim nie patyczkuje jak po narodzinach.Nigdy nie wiem jak przykryc dzieciaka do snu.Ubieram go w dlugie body i w pajacyka i przykrywam 3 kocami.Od pachy w góre jest odkryty.Temperatura wieczorem to 24 stopnie ,rano 20 stopni.(wlasne ogrzewanie)Zawsze rano ma lodowate raczki i buzie.Czy to znaczy ,ze jest zmarzniety?Jak to wyglada u Was?

u mnie w pokoju jest temperatura ok 22-23st. dziecko ubieram w body z krótkim rękawkiem, kaftanik i śpioszki. Mała śpi w rożku i jest przykryta 2 kocykami. ma 3 tyg raczki ma w niedrapkach a stópki są zawsze cieplukie

u mnie w ciagu dnia jest 25-26 stopni a w nocy spada do 22. moj maly spi w pizamce na dlugi rekaw (osobno spodnie i bluzka) bez skarpetek i pod jednym kocykiem. jak byl malutki to zakladalam body z krotkim, pajacyka i przykrywalam jednym kocykiem.

Gość żaba bordo
a co z tymi lodowatymi raczkami i buzią , przeciez to chyba nie swiadczy o tym,ze sie dzieciak spocił?

Gość żaba a nie zaciepło
bo moja tak jak i ja ma taka nature ze wiecznie zimne łapy sporo dzieci tak ma. moja ma 4 miesiace i spi w pajacu ( nie zakładam pod spod zadnych bodziakow tylko pajac na pieluszke ) i spi w śpiworku , to mam pewnosc ze sie nie rozkopie i bedzie jej cieplutko... jak spi sprawdzaj dziecku karczek czy nie spocony , albo czy nie zimny wtedy bedziesz wiedziec . zawsze moze sie zdazyc ze masz malego zmarzlucha po mamie :)

Moja córeczka miała lodowate rączki do 2 roku życia! Temperatura w pokoju 19 st, do kąpieli 21 st- tak powiedział mi lekarz!!! A ty ZDECYDOWANIE PRZEGRZEWASZ DZIECKO!!!

Gość zaba a nie za cieplo
a jeszcze proponowałabym śpiworek naprawde nie sa drogie a masz pewnosc ze jest na nozkach i dziecko nie naciagnie na siebie sa nawet takie do 3 lat my taki własnie mamy

Gość przegrzewa nie przegrzewa
zalezy od dziecka jedne wola bardziej cieplo drugie mniej , sprawdzac czy sie nie poci

Gość mama malego Danielka
Hm, musze powiedziec, ze niektore z was strasznie cieplo ubieraja swoje dzieci... Moj synek ma 8 tygodni, w pokoju jest zwykle tak 21-22 st., a synus spi w bawelnianym pajacyku. Na to ma spiworek do spania bez rekawkow. Ostatnio zaczelam nakrywac go dodatkowo kocykiem, bo temperatura rano spada czasem do 19 st. Pare razy wydawalo mi sie, ze jest mu zimno, wiec pod pajacyk zakladalam jeszcze body bez rekawkow, a rano spotykala mnie niemila niespodzianka w postaci potowek. Dlatego wiem, ze moj synek nie lubi byc za cieplo ubrany.

U mnie podobnie jak wyzej: 21-22st i maly spi w bawelnianym pajacyku przykryty kołderką. Nigdy nie zauwazylam by mial zimne raczki czy spocony kark.

Gość wydaje mi sie ze za cieplo
ubierasz na noc dziecko przy takiej temperaturze...co do zimnych raczek to raczej nie jest efekt wychlodzenia tylko krążenia krwi - ja od zawsze tak mialam, że nawet podczas 30-stopniowych upałów czesto mam zimne dłonie i stopy mimo, ze jest mi gorąco.

Gość żaba bordo
Troszke jestem w szoku po tym co przeczytalam.Az mi sie zimno zrobiło :)

Gość Hmmm idealna temperatura
do spania to mniej wiecej 18 stopni. U ciebie nie dość, że jest cieplej to stanowczo za bardzo okrywasz dziecko a zimne rączki to raczej taka "uroda" a nie z powodu zimna.

Gość fwefwe
A doradźcie mi też, proszę. Mieszkanie mam ciepłe ale nie wiem ile stopni, pewnie ze dwadzieścia parę. Poza tym jest w nim duszno zimą. Planuję kłaść dziecko spać w cienkim pajacyku na pieluszkę, zawinięte w rożek i ewentualnie przykryte częściowo lekkim kocykiem. Czy to dobre założenie czy raczej dołożyć na początku jedną warstwę ubrań (np body pod spód i skarpetki na sopki pajacyka) lub kołderkę na wierzch? (Dziecko urodzi się w listopadzie.)

Gość do fwewe
bez przesady poza tym o wiele gorzej sie spi w duchocie niż gdyby nawet było ciut chłodniej

Gość żaba bordo
18 stopni- hmm czytalam o tym w ksiazce.Za "Chiny Ludowe" ja nie moge wytrzymac w takiej temperaturze.Musialabym spac w swetrze a co dopiero dzieciak.Dzisiaj dam mniej kocyków.Piszcie jeszcze.Pozdrawiam

Gość Ale lepiej mocniej
sie okryc na noc a spać w chłodniejszym pomieszczeniu niz w za ciepłym bo organizm w nocy sie rozgrzewa i wtedy w takim cieple nie mozna wytrzymac - generalnie źle sie śpi jak jest za ciepło.

Gość hdkddd
Mój tez ma ciągle zimne ręce, policzki. U mnie wieczorem tez m.n temp 24 stopnie, w nocy trachę spada i chyba jest w sam raz, dla mnie 18 stopni to za zimno, mały tez jak jest poniżej 20 dostaje czkawki z zimna.

Gość dddddddzieci
się rozkopują więc lepiej chyba, że cieplej

Gość a rozkopują sie zazwyczaj
dlatego, ze jest im za ciepło:P gorzej jak są szczelnie opatulone w spiwory itp.

Gość to tez zależy od dziecka
znajomych niemowlak strasznie nie lubi ciepła i się denerwuje w wysokich temp. mój natomiast chyba lubi, nie ma potówek, ni epoci się na karku, jak się rozkopie to śpi bez przykrycia

Gość to tez zależy od dziecka
mój niemowlak podczas snu wędruje niemal po całym łóżku, więc często nie jest przykryty, gdyby było 18 stopni pewnie by zmarzł, ja bym zmarzła bez przykrycia w takiej temp

Moje trzy tygodniowe dziecko spi w body z krótkim rekawkiem i w rozku. Temperatura w pokoju to 21-23 stopnie. Kiedy rano ja odkrywam lub w nocy na karmienie to nogi ma jak dwa grzejniki.

Moje trzy tygodniowe dziecko spi w body z krótkim rekawkiem i w rozku. Temperatura w pokoju to 21-23 stopnie. Kiedy rano ja odkrywam lub w nocy na karmienie to nogi ma jak dwa grzejniki.

Gość kulka....
W naszym mieszkaniu w dzien 20 stopni, w nocy 16-18. Synek (4 m-ce) spi w pajacyku i spiworku. Corka (3 latka) spi w pizamce, przykryta kolderka. Ja spie w pizamie pod koldra. Maz w samych bokserkach, przykryty koldra.

Gość ja podpisuje sie pod kulką
w nocy identyczna temp. jak raz było cieplej to mała dostała potowek na całym ciele ........ a ja tez myslałam ze marznie :)

Gość u mnie jest
21 stopni w ciagu dnia, w nocy 18 stopni(wg zalecen lekarza to akurat idealna temperatura dla dziecka. Maly spi w body z krotkim rekawem i pajacyku, ewentualnie cienkie skarpetki bawelniane pod spodem. Przykrywam 2 warstwami dziurkowanego kocyka (zlozony na pol)

Gość my w dzień
mamy 22 stopnie, a w nocy 19-20. Jak mała spała w wyższych to często się przeziębiała - lekarz stwierdził, że winna temperatura. Jak obniżyliśmy to jest o.k.

Gość Anna78m
Odpowiednia temperatura otoczenia jest bardzo ważna. Jeśli mamy dziecko warto wykorzystać termometr multitemp sanity, który nie tylko pozwala na bezdotykowy pomiar temperatury dziecka, ale mierzy również temperaturę otoczenia.