Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale jaaaajaa

co do jedzenia przygotować na babski wieczór?

Polecane posty

Gość ale jaaaajaa

podsuńcie mi jakieś pomysły laski... na sobotę organizuję mamie babski wieczór z koleżankami, i nie wiem co przygotować dobrego do jedzenie. liczę na Was :D

Gość
chipsy, pizze, cukierki, sałatki

Gość fsxghbv fxc
jakies salatki , czipsy,paluszki,nic specjalnego cos na zab

Gość ale jaaaajaaa
nie nie nie :) wszelkie chipsy i cukierki odpadają, to jest impreza dla mojej mamy i jej koleżanek, czyli kobiet w wieku około 50-siątki. będzie wino, wódka.. a do jedzenia chodzi mi raczej o jakieś przekąski, na ciepło też...

Gość
zamówicie pizze zpodwójnym sosem , poflirtujcie z dostawca :classic_cool:

Gość ale jaaaajaaa
ooo widzę, że Wasze możliwości kulinarne są równie porażające jak i moje :)

Gość jakieś koreczki i sałatki
a na ciepło np. nadziewane pieczarki, zapiekanki, małe szaszłyczki np. z kurczaka, brzoskwini i ananasa (a jeśli nie na słodko, to z czymś innym).

Gość mkmkmkmkmk
kilku panow:classic_cool: zeby nie bylo nudno roznych -hydraulik -wojskowy marynarz jesc im sie odechce:P

Najlepiej zrobić dwa rodzaje przekąsek: na słono i na słodko. Świetnie sprawdzaja się różnego rodzaju sałatki. Szybka i zdrowa jest sałatka z pomidorami, papryką, cebulą, serem feta, oliwkami i przyprawami. Taka a la grecka. Przekąska słodka, którą nie raz robię i każdy się tym zadziwia wygląda tak. na krakersy nakładam po łyżeczce serka homogenizowanego waniliowego, a na serek kawałek ananasa z puszki i to wszystko. Wydaje się to być dość dziwnym połączeniem, bo krakers jest słony, ale fajnie wygląda i smakuje. No i szybko się to robi. Można również wymyślić coś z owoców. Ja robię np. szaszłyki z dowolnych owoców, potem wbijam je w grejpfrut. Bardzo ładnie to wygląda i jest praktyczne. Dobrze sprawdzają się też zapiekanki

tiramisu koreczki bagietka pokrojona na kawalki na kazdy kawalek lisc bazylii i troszke mo zarelli zapiec pomidory przekladane mozarella deska roznych serow plus winogrona jajka faszerowane np pasta z tunczyka salatka np przekladana porowa badz gyros dipy np z awokado ,czosnkowy plus krakersy albo pokrojone w sluki warzywa ogorek papryka seler naciowy marchew mozliwosci wiele tylko co Cie interesuje

ostatnio robilam wymyslony przepis z tego co na czasie i wyszlo pycha cukinie wydrazyc ,podsmazyc grzyby z cebulka do naczynia zaroodp lub na blaszce poukladac kawalki cukini faszerowac grzybkami posypac serkiem zapiec papryka faszerowana teraz jest tania

Gość nrhfbhbvhfj
makaron pene z serem gorgazola szybkie i wykwintne;p

Gość ja to jaaaaaa
piersi z kurczaka pokrojone w kawałki w płatkach kukurydzianych, takie a'la KFC. to zawsze szybko u mnie schodzi :)