Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nobelbobel

chciałabym żeby jakaś polska polonistka

Polecane posty

Gość nobelbobel

otrzymała w przyszłym roku literacką Nagrodę Nobla. Za opis... nie wiem... życia Henrylka Sienkiewicza. Albo np. jakiś rezyser nominację choć do Oskara za jakąś biografię. Zostaje pozytywizm - Sienkiewicz, Prus, Orzeszkowa, Konopnicka - choć tę ostatnią można sobie darować - NA JAGODY? Chyba , ze w filmie będzie ten utwór recytowany. W przerwach.

Gość nobelbobel
Ale jakiś Sienkiewcz HENRYK móglby się narodzić, nie? Choć to trochę za późno już. Byleby dostał tego Nobla zanim zrobił to co Bachleda Alicja. O! - a jak już mowa o polskich Noblistach to nie wiem czy wiecie jaką skandalistką była Skłodowska- Curie. Ale już miała 2 noble z chemii zanim wywołała skandal obyczajowy w Paris. I choć już dzieci miała i 2 noble do końca życia była po tym fakcie zwykłą... polską prostytutką. :( I tyle. Historia lubi się powtarzać. Żeby choć dostała Oskara ta Bachleda. No ale nie można za dużo wymagać w takich czasach, gdzie liczy sie tylko forsa. Czyżby?

Gość nobelbobel
Ja wiecie co nie wiem - czy tej Bachledzie nie starczyłby jakiś ...Francuz. No skoro nie Hiszpan no to...Francuz i trochę po francusku. I teraz co - do Włoch i koniec. Albo Farel albo nic. Na nieszczęście Niemcy już w tym roku byli nominowani do Oskara - widać coś sie już nauczyli. A teraz dopiero będą. Zostaje im W SUMIE jeszcze jakaś ich SPEKTAKULARNA katastrofa lotnicza. Na to też zasługują. :(

Gość kochanie toczysz
ze soba rozmowe?

Gość nobelbobel
Mnie się wydaje, że w Niemców walnie to Nibiru w 2012. Tak mi się wydaje bo przecież oni są kompletnie walnięci jak dla mnie. No ale tacy są... ja też taka jestem. Czasem tak myślę... :(

Gość nobelbobel
Ale wiecie - nie ma aż tak źle - choć ja też myślałam źle no ale Kmicic się poprawił z POTOPU. Czy któryś tam... musiał się poprawić i koniec. A Bachleda tylko forsa. No ale w końcu bez żadnego ultimatum też za pana Tadeusza wyszła - a ten pewnie i tak się za jej tyłkiem z Telimeną tarzał. Jednak co Sienkiewicz to Sienkiewicz. Nie ma co się głupim Litwinem przejmować :( Jak dla mnie.

Gość nominacja była
za pamiętnik zapomnianej prostytutki

Gość nobelbobel
Ale naprawdę gdyby COKOLWIEK było normalne to Sienkiewicz ma Nobla za POTOP MOIM ZDANIEM, czemu za Quo vadis? Że naród katolików to jest? Ale w Potopie przecież też... Trudno orzec. Quo vadis prostsze no ale Niemka za Rumunię dostała. Niemka za Rumunię, a Sienkiewicz za Quo vadis? Zaś Prus wcale :( A najlepszy jest PRUS!!!

Gość nobelbobel
Nominacja za pamiętnik zapomnianej prostytutki? Co ty brednisz. Ale PRUS BOLESŁAW - za nazwisko powinien dostać Oskara przecież. Szkoda tylko, że Bolesław a nie ... nie wiem HEINRICH PRUS z Polski. Za LALKĘ...

Gość nobelbobel
sorry nie Oskara tylko NOBLA za Lalkę powinien dostać HEINRICH PRUS. Mnie sie wydaje, że jakby się nazywał HEINRICH to by dostał, ale Bolesław to go skreślili :( UE go skreśliła :(