Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowa kotka

PORADŹCIE MI JAKĄ PRALKĘ KUPIĆ

Polecane posty

Gość domowa kotka

Planuję zakup nowej pralki. Poprzednio miałam 8 letniego mastercooka ale nie chcę już takiej zraziłam się nie prała za dobrze chcę dobrą pralkę z dużym wsadek od 7 do 9 kilo wirowanie od1000do 1400 mam dobrze prać np dziecięce skarpetki wełniane i delikatne rzeczy i ma mieć szybki program do mało zabrudzonych ubrań oraz pokrętło regulacji temperatury i obrotów niezależne od programu Proszę o opinie

Gość Gruby Franek
Candy , lepsza jest od byłej żony i tańsza bo mniej energii zużywa

System nano silver Samsynga. Rewelacyjna pralka. Oprócz wielu super programów jeszcze zabija wszystkie bakterie, pleśnie, drobnoustroje i roztocza.

hm, ja polecałabym rozejrzeć się wśród boscha. to naprawdę niezawodny sprzęt, nie zużywa się pomimo eksploatacji - podpisuję się pod tym dwiema rękami. a co do konkretnego modelu, proponowałabym jednak zagadać do fachowców. w sklepie moderni powinni Ci pomóc w wyborze czegoś odpowiedniego, ja jak dotąd mam same pozytywne doświadczenia z ich pracownikami, także spokojnie polecam.

Gość wiesz co ci povviem
moze whirlpool albo bosh/siemnes a moze amica ?? patzr na długosc gwarancji i energooszcednosc ( zabacz ile jednaostek Kilowatogodzin) na inne rzeczy bym nie zwracał uwagi

Gość a tak z ciekawosciii
a jak gwarancje daje bosh/siemens?

Wszystko co możliwe mam od Boscha... pralka, odkurzacz, wiertarka itp. W życiu nic się nie popsuło. Odkurzacz ma już z 10 lat, chodzi jak nówka. Polecam.

Bosh i LG Reszta jest zawodna. Ja mam pralkę LG, moja przyjaciółka ma LG i piora zyebiście i się jak do tej pory nic nie popsuło. Jam ma dopiero pół roku tą pralkę, moja przyjaciółka ze 3 lata.

Gość domowa kotka
co to jest ten system nano silver

Gość Mała_123
Ja mam BEKO z funkcją "pupil" czyli usuwa sierść zwierzęcą i funkcją dla ubranek małych dzieci (nie wiem jak to sie nazywa bo nie używam). Kupilam ją za 1299 zł i ma 5 lat gwarancji. Ogólnie jestem zadowolona. Ahaa i ma również funkcję prania krótkiego i delikatnego.

Gość benita....
Ja kupiłam na wiosnę pralkę Samsunga. POjemność do 6 kg. - 5 przycisków na panelu pralki: 1 - wybór programu z 8-miu, szeroki wybór opcji prania m.in.- bawełna, bawełna dziecięca, syntetyki, wełna, szybkie pranie i pranie ręczne (ale w tych ost.2 opcjach waga mniejsza - 2-3 kg.), płukanie+wirownie, wirowanie. 2 - temperatura - od zimnej poprzez 30, 40, 60, 95 st. 3 - wirowanie - bez, 400, 800, 1000 obr/min. 4 - opcje - opóźniony start, pranie wstępne, płukanie+, zatrzymanie wody 5 - opóźniony start Wyświetlacz czasowy prania. świecące diody informujące w danej chwili o stanie wykonywanej czynności pralki. Możliwość sprawdzenia i wyświetlenia aktualnej temperatury podczas prania. Pralka posiada również automatyczny system Fudżi, który kontroluje i reguluje ilość pobranej wody do ilości proszku i wagi wsadu prania. Można również samemu ustawiać opcje prania.

Gość Borzydar Laczek
konkubine mam caly czas na obrotach wysokich. robot wielofunkcyjny marki Kryśka już 5 lat bezawaryjna jest

Gość jnb
Bosch :) Mam cały sprzęt gospodarstwa domowego tej firmy i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła :)

Gość Jesienna depresja
Ja mam Wirpoola 6 zmysl juz ze 2-3 lata i jestem bardzo zadowolona,, nie radze kupowac Bosha bo tylko te ladowale od gory male sa produkowane w niemczech a reszta w chinach

Gość ciebie tez wyprodukowali
w chinach:o

A jakież to znaczenie ma miejsce produkcji? Bawią mnie takie wypowiedzi :) To zupełnie jak jakiś czas temu wszędzie nam wmawiano, że jak coś jest z Polski to jest takie świetne, że świetniejsze już być nie może...Leczymy kompleksy, czy jak?

Do tej pory miałam Indesit i była ok. Teraz mam LG i to był dobry wybór. Wprowadzili takie udogodnienia, że nawet dziecko potrafiłoby uruchomić tą pralkę. Nie lubię zawiłości i kokpitów jak w samolocie, wolę skuteczną prostotę.

Gość tańczący z wiedźmami
Zapytać najlepiej na elektroda.pl albo tam poszukać. Najlepsze są pralki Miele , ale cena kosmos. Siemens i Bosch mają opinię dobrych. Z tańszych Elektrolux. Polecam nowe pralki wyłączać z kontaktu po praniu gdyż nie mają "twardego" wyłącznika , tj są cały czas pod prądem. Niestety rzeczy nowe są znacznie bardziej awaryjne niż te 10 letnie np plastikowe bębny zwyczajnie pękają po awarii łożysk a naprawa tego uszkodzenia to połowa nowej pralki.

"Do tej pory miałam Indesit i była ok . Teraz mam LG i to był dobry wybór. Wprowadzili takie udogodnienia, że nawet dziecko potrafiłoby uruchomić tą pralkę. Nie lubię zawiłości i kokpitów jak w samolocie, wolę skuteczną prostotę." o rany :D :D skomplikowana pralka :D :D