Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz niestety 27 lat

SKONCZYLAM STUDIA!czy mam możliwość iść na jakiś staż?pomozcie..

Polecane posty

czy w tym wieku mi sie nie nalezy juz staż? czy moglabym dostac staż na przyklad w urzedzie skarbowym albo w zusie mimo ze skonczyla mstudia humanistyczne? jak to jest kochani ?prosze powiedzcie..

Gość jerrj
trochę późno te studia skończyłaś chyba do 25 roku przysługuje staż ale upewnij się w UP ja mam 23 i odrobiłam praiw roczny staż w banku - zawsze jakieś doświadczenie jest - aha po humanistycznych to raczej ie bardzo do zusu bo staż dostajesz na takiej zasadzie że up cię tam kieruje na rozmowę z dyrektorem zakładu a to dyrektor decyduje czy cię przyjmie czy nie , ewentualnie zarejestruj się jako bezrobotna i szukaj ofert normalnej pracy ale wątpię żeby po humanistycznych przyjęcie cię bez doświadczenia do zusu - po co ci studia humanistyczne były skoro teraz nie chcesz pracować w zawodzie?? Pracowałąś gdzieś wcześniej w ogóle ??

Pracowalam w przedszkolu wczesneij ale bardzo krótko:( pytam o ten staż bo znajoma mowila ze niezaleznie od wieku chyba przysluguje każdemu absolwentowi jak skonczy studia..:( ale pewno sie myliła

Gość jfdl
wiesz zapytaj w UP w twoim mieście - chyba staż do 26 albo 28 roku żucia - na pewno nie niezależnie od wieku - jest ograniczenie alenie wiem jakie dokładnie

Gość a czy mozna zarejestrowac
sie w urzedzie pracy w miescie w którym w tej chiwli mieszkam ?czy koniecznie musi to być urzad pracy mojego miasteczka w którym sie urodzilam ..:( jak to jest ? jestem dalej zameldowana w moim miasteczku ale ieszkam w wielkim miescie teraz bo wynajmuje tam z facetem mieszkanko i tam chce pracowac ..czy moge zarejestrowac sie w tym miescie w którym teraz mieszkam czy koniecznie musze w tym zadupiu z którego pochodze:(a tam na tym zadupiu szans na prace nie ma dodam :(

Gość o mb
staz o ile sie nie myle przysluguje do 25 roku zycia ale PRZYGOTOWANIE zawowodwe tj. dokladnie to samo tzn. jesli chodzi o wynagrodzenie obowiazuje duuuuuuuuuuuuzo dluzej:) ja sama mam dop 22 lata ale ok dwohc lat temu bylam wlasnie na przygotowaniu zawowodwym i razem ze mna byl pan w wieku ok 40lat i pani w wieku 47 lat - chcielei sie przekwalfikowac:) nie wiem na ile sie im to zdalo ale suma sumaru mozna widac pozniej ale oni zostali skierowaniu z urzedu:) acha w urzedzie pracy rejestrujeszy sie TYLKO W MIEJSCWOSCI gdzie masz zameldowanie lub jesli posiadasz to zamelowanie tymczasowe./. np. ja jestem z krk ale od 2 lat mam tymczasowej zameldowanie w gdansku i TYLKO w tut. up moge sie zarejestrowac:)

Gość o mb
acha i nie koniecznie musisz konczyc scicsly kierun ek studiow:) moja kolezanaka skonczyla lic. wczesnoiszkolne z czym tam i staz odrabiala w wydziale komunikacji:) jedno z drugim ma malo wspolnego ale nie moge powiedziec ze studia o jakiejkoleiwk pods matematcznej sa atutem wplacowkach jak zus, krus , baki itd.:)

Gość Dzieki wielkie mb
kochana jestes.bardzo mi pomoglas.

Gość www.tnij.org/tatix
Idź na następne studia.Młodośc jest piękna i trzeba ją sobie przedłużac