Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Islanzadi

Nie mogę sobie poradzić z targającymi mną emocjami

Polecane posty

Gość Islanzadi

Jestem bardzo zżyta z moją starszą siostrą i jej córeczką. Codziennie chodzę z nimi po kilka godzin na spacery, moja siostra w ciągu ostatniich kilku miesięcy stała się moją najlepszą przyjaciółką a siostrzeniczka jest moim słoneczkiem, nie wyobrażam sobie jakby mogło jej zabraknąć. Wiedziałam, że kiedyś to nastąpi, ale nie byłam na to gotowa. Moja siostra niedlugo wyprowadza się z kraju. Nie mogę się uspokoić, mówiła mi to dawno, ale bagatelizowałam to, mówiłam sobie, że jeszcze dużo czasu, a dzisiaj mnie poinformowała, że nastąpi to najprawdopodobniej na początku listopada. Nie wiem jak sobie z tym poradzę. Widzę przed sobą jedynie samotność i pustkę. Oczywiście mam wielu znajomych, ale czas spędzany z nimi wydaje mi się w tym momencie niczym w porównaniu z czasem, jaki moglabym spędzić z moją rodziną. Tak bardzo się boję, że malutka (ma 3.5 roku) mnie bedzie powoli zapominac. Mam zamiar się widywac z nimi kiedy tylko bede mogla, ale nie bedzie juz tak jak dawniej. nie wyobrazam sobie teraz zycia bez nich : ( bilety są drogie i bedziemy sie widziec tylko po kilka razy w roku.nie wyobrazam sobie tego! zwlaszcza nie wyobrazam sobie jak mam wytrzymac w domu, z siostra sie nawzajem wspieralysmy a teraz caly koszmar zostanie dla mnie. mam wrazenie, ze jak ich zabraknie zrobię coś glupiego, ale nie wiem jaki sens ma moje zycie teraz.

Gość Bardzo Ci współczuję___
Napisz może, jak wygląda Twoja sytuacja w pracy i z ewentualnym partnerem. Podobnie siostra, czy ma jakiegoś partnera?? Nie rozważałaś poważnej rozmowy z siostrą?? Może wyjedźcie obie z Malutką?? Może jest taka możliwość?? Być może to dziecko zastępuje Ci w jakiś sposób Twoje własne, za którym podświadomie tęsknisz.... Ja mam starszą siostrę. Mężatkę od 6 lat, nie mają dzieci. My mamy dwuletniego synka. W ubiegłym roku, gdy mały miał 6 miesięcy tak los zrządził, że mieszkaliśmy u mojej siostry przez 2 miesiące czekając na nasze mieszkanie. Było trochę niesnasek, bo ciasno i w ogóle. Moja siostra bardzo lubi małego, szwagier też, choć nigdy się nim nie zajmowali. Szczerze mówiąc moja siostra np. nigdy go nie przewinęła. Mimo to, w dniu kiedy się wyprowadzaliśmy, nie mogła sobie poradzić. W zasadzie w dołku, ciągle płaczać była przez 3 dni, pomimo, że wyprowadzaliśmy się raptem dzielnicę dalej.... Pomyśl o wyjeździe razem z siostrą i Malutką. Pozdrawiam Ciepło:)

Gość gitarra
wydaje się, że nie ich wyjazd jest prawdziwym powodem Twojej frustracji, lecz to, że zostaniesz z "bałaganem" w domu sama....