Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pstrokata23

Cykl miesiączkowy po Escapelle

Polecane posty

Gość pstrokata23

witam wszystkich! moi drodzy mam do Was pytanie,które nurtuje mnie od kilku dni. Niestety byłam zmuszona przyjąć w ostatnim czasie tabletkę "72 h po"-Escapelle. Krawienie pojawia się u mnie 5tego każdego miesiąca.Wspołżyłam z facetem miesiąc temu, już po okresie. Po zazyciu tabletki-pięc dni po tym dostałam okreś, to był 18września. Minął już dawno kolejny piąty, piąty października a okresu brak... czuję tylko ból w podbrzuszu,krzyzu i ból piersi. I teraz nie wiem czy czekać na okres do tego 18-tego października? Czy w ten sposob rozpoaczął mi się nowy cykl? Być może nie piszę składnie,ale to z nerwów...Bardzo proszę o odpowiedź osoby,które miały styczność z takimi środkami.

Gość pstrokata23
bardzo prosze o odp

Gość pstrokata23
podnoszę temat.nadal czekam na komentarze:(

wiesz po wzięciu takiej dawki hormonów to nigdy nie wiadomo... bo jeśli wziełaś escapelle przed owulacją to ona zadziałała w ten sposob, że owulacje opóźniła, w związku z tym może sie spóźnić i okres taka dawka hormonów nie jest obojętna organizmowi, większość kobiet pisze, że po escapelle okres dostały spóźniony, a dolegliwości o ktorych piszesz też mogą byc wynikiem dużej dawki hormonów co do ostatniego pytania to w zasadzie nowy cykl bedziesz mogła sobie liczyc dopiero od dostania następnego okresu, bo teraz masz kompletnie rozstrojony organizm przez taką dawke hormonów ale :) ponieważ ten niebezpieczny stosunek miał miejsce juz dawno to zrób test ciążowy, po takim czasie bedzie wiarygodny i gdy pojawi sie jedna kreska bedziesz spokojniejsza :) bo stres też moze Ci okres opóźniać ;)