Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 53erwhy

Co mogę zrobić prostego z jogurtu greckiego??

Polecane posty

Gość grenadinne
tzatziki do ziemniaczkow pieczonych :)

Gość polecam ci bardzo
Tzaziki. Czyli pyszny dip grecki-ucierasz ogórka zielonego, wyciskasz z niego prządnie sok, dodajesz czosnek posiekany, jogurt, sól, pieprz, trochę cukru. Świetny jako dodatek do potraw jak i sam do zjedzenia. Z jogurtu i białego sera "gładkiego" (proporcje 1:1) robię też sos czosnkowy. Składniki j.w (oprocz ogórka). Polewam nim gotowane brokuły, kalafiora.

Gość Fendui
Same pychoty, a dokladnie to: - posmarowac chlebek jak maslem. Posolic, popieprzyc, moze i szczypiorem posypac, wszamac - dodac do jogurtu musli i miodzik - wszamac - zetrzec na grubej tarce ogorka, odcisnac z wody, dodac do jogurtu, dodac czosnek, sol, pieprz (ja dodaje tez curry). Zrobic w tostownicy tosty. Gorace tosty posmarowac ta pasta (to prosta imitacja greckiego tzatziki)- wszamac - Bagietke cienko posmarowac maslem, na to grubsza warstewka jogurtu greckiego, na to plastry ogorka, na to wedzony losos na to wszysto poszatkowany koperek. - Wszamac

Gość debora matora
Fendui instrukcja dobra wszamać!:D

Gość Fendui
madziulka mala ja po prostu uwielbiam grecka kuchnie i jogurcik grecki to to, co misie lubia najbardziej. :) A maz zadowolony. Wyboru nie ma. ;) Pzdr!