Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z ta wagą

Jak duże dzieci urodziłyście i jak duże brzuszki mieliście w ciąży??

Polecane posty

Jestem ciekawa, gdyż mi się wydaje że mam w sumie mały brzuszek jak na połowę 8 miesiąca. Słyszałam opinie że nie zawsze wielkość brzuszka świadczy o tym jak duże urodzi się dziecko. W wage z usg nie bardzo wierzę bo wiem że często są duże odchylenia. Powiedzcie jak to to było z wami mamusie.

Gość sdtetre
mieliście? To facetów też pytasz? :D

Gość mama Błażejka
brzuch przecietny, nie za duzy, przytylam 10 kg w ciazy, a syn urodził sie z waga 4260, 61 cm, na usg skali zabrakło;-) za duzy byl i juz nie awal sie na usg odpowiednio pomierzyc, ale bylam uprzezana ze bardzo duzy, tak ze wielkosc plodu wskazywala na duzo wczesniejsza ciaze

Gość moje dziecko mialo
4080 g a brzuszek byl spory :D moge przeslac fotke na email:D

Miało być urodziłyście. Pomyłki się zdarzają. Mamo Błażejka to rzeczywiście duży chłopak. Słyszałam własnie opinię że wielkość brzuszka o niczym nie świadczy.

Gość mama Błażejka
nie świadczy, nie martw się wielkością brzucha. Chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko, ale trauma porodowa w związku z wielkością dziecka skutecznie mnie zniechęciła, a do seksu to na pół roku po porodzie, mam niestety też komplikacje ginekologiczne, ale o tym akurat pisac nie chcę

ja przytyłam 12 kg a córka ważyła 3150 i 56 cm.Brzuszek miałam zgrabny i nie za duży.Ja robiłam usg pod koniec 8 m-ca to ważyła 2250.

Moj syn wazyl 5.300 i mierzyl 65 cm a brzuszek mialam malutki.Do 5 miesiaca nie bylo nic widac.dopiero w 6 mnie wywalilo,ale bez przesady

katarzyna1@autograf.pl Bardzo prosze o fotkę na maila

Gość karammmba
na innym topiku jest dziewczyna,ktora ur.dziecko z waga 4900.

Z tego co piszecie to rzeczywiście wielkośc brzuszka o niczym nie świadczy. Mi do tej pory wydawało się że ma dosyć spory brzuch, ale ostatnio wiele osób stwierdziło że jak na 8 miesiąc to jest mały i wygląda jak w 6.Dlatego zaczęłam sie przejmować. Dodam że do tej pory przytyłam juz 15 kg a szczuplutka nigdy nie byłam. Przy wzroście 165 cm ważyłam 70 kg. Do tego mam duże piersi i mąż twierdzi że przez piersi mój brzuszek wydaje się mniejszy i nie rzuca sie tak w oczy.

Moj syn urodzil sie 4180 kg juz w drogim miesiacu bylo bardzo widac ... w 5 miesiacu zaczepiali mnie czy ja juz rodze ? mialam tak wielki brzuch ... przytylam 38 kg

Gość agatka 26
a ja miałam mały brzuch pamietam jak kupowałam naklejki do pokoju dziecięcego Pani mówi: a to jeszce trochę do porodu, a ja na to termin mam za 10 dni, w szoku była, nie mogła uwierzyć a urodziłam synka 3400

Gość mialam podobnie hehehe
19:40 [zgłoś do usunięcia] xxx000xxx (cccccccccc1986@o2.pl) Moj syn urodzil sie 4180 kg juz w drogim miesiacu bylo bardzo widac ... w 5 miesiacu zaczepiali mnie czy ja juz rodze ? mialam tak wielki brzuch ... przytylam 38 kg w 3mc brzuch dosc wyrazny w 9mc wygladalam jak orka. Przytylam 34kg synek wazyl 4265 dl 55cm

mialam podobnie hehehe 19:40 [zgłoś do usunięcia] xxx000xxx (cccccccccc1986@o2.pl) Moj syn urodzil sie 4180 kg juz w drogim miesiacu bylo bardzo widac ... w 5 miesiacu zaczepiali mnie czy ja juz rodze ? mialam tak wielki brzuch ... przytylam 38 kg w 3mc brzuch dosc wyrazny w 9mc wygladalam jak orka. Przytylam 34kg synek wazyl 4265 dl 55cm a WROCILAS DO FORMY ?? ZOSTAŁ CI OBWISL BRZUCH ??

Gość moje dziecko mialo
juz wysylam fotke

Gość studentka wsz
hej moj wazyl 3 kh 54cm ja przytylam 10 kg brzuch jak pilka tydzien po porodzie nie bylo dodatkowych kg, brzuch z czasem wrocil do stanu wczesniejszego:)

Gość mama malego Danielka
Ja mialam oooogromny brzuchol, a synek urodzil sie z waga 4275 gr :)

Gość zawegb
Ja przytyłam w ciąży 12 kg. bruzszek miałam malutki...w 4 miesiący pojechałam z mężem na imprezkę w dopasowanej spódniczce i nikt nie zauważyła, że jestem w ciazy :) Jestem wysoka 173 cm a brzuszek miałam w kształcie gruszki...synek ważył 2500g i miał 50 cm..

Córka ważyła 3680, przytyłam 19kg. Syn ważył 4580, przytyłam 19 kg :) Tak więc nie ma reguły...

Gość ja miałam bardzo duży brzuch
ciągle ktoś pytał mnie czy będą bliźniaki:O wydaje mi się, że to z racji tego, że jestem bardzo drobnej budowy wrażenie dużego brzucha było jeszcze większe niż normalnie synek urodził się książkowy 3450g/55cm

brzuch mialam olbrzymi, powaznie, gigant, przytylam 18,5 kilo na porodowce polozna mowila ze nie wierzy USG bo wychodzilo ze synek powinien miec okolo 3,5 kilo, twierdzila ze na pewno ponad 4 kilo maly urodzil sie 3100 :) a polozna gdy go odebrala i polozyla mi na piersiach to mowila ze nie wierzy i ze czeka jeszcze az drugi wyjdzie ;)

do moje dziecko miało - dostałam fotkę, i powiem ci że ja o 1/4 mam mniejszy brzuch od ciebie na chwilę obecną. Wasze historię dziewczyny utwierdzają mnie w przekonaniu , że nie warto przejmować się wielkością brzucha.