Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Na wesele lepszy dj czy zespół?

Polecane posty

Gość JASNE ZE ZESPÓŁ

Gość asddas
Zdecydowanie zespół. Zespół jest jednak droższy i z tym musisz się liczyc

Gość oczywiscie dj
dj zagra rozne piosenki a zespol to zazwyczaj grajace wiesniaki ktory potrafią tylko kaczuszki, dmuchawce latawce wiatr i inne disco polo, po za tym zamiast grac to co 10min robia przerwe "na jednego" :o

Nie chciałabym disco polo na weselu i dlatego zastanawiam się nad wyborem. Wolałabym piosenki retro, rock&roll.

Gość zaspuł ...
...ale dałna, zespół to tyko wieśniaki biorą na swoje wieśniackie wesela JASNE ŻE DJ!!!

Gość
ja miałam zespól, ale gdybym jeszcze raz mi8ała wybierac to bym wzieła dj...

U nas na weselu był dj i było całkiem fajnie, jednak u mojej przyjaciółki był zespół i było rewelacyjnie, a ich repertuar był naprawdę bogaty. Ważne na co was stać. Dj biorą od 100 zł za godzinę. Zespół to wydatek od 2000 zł wzwyż. Tu i tu moze trafić się niewypał. Jeśli jednak zdecydujecie się na zespół to zbierzcie o nim jak najwiecej opinii i zróbcie przesłuchanie. No i upewnijcie się czy nie piją na weselach. Oni wtedy pracują i nie mają prawa pić. Natomiast jeśli zdarzyłoby się, że dj lub zespół zepsuł Wam wesele przez to, że spożywali alkohol to macie pełne prawo do zwrotu pieniędzy za niewywiązanie się z umowy.

Gość pewnie ze dj
dj puszcza rozne piosenki. i mlodzi i starzy znajda cos dla siebie. z kolei zespol specjalizuje sie w biesiadach i disco polo. czasami cos zagraja nowoczesniejszego, ale aranzacje w wiekszosci przypadkach sa fatalne.

Gość tylko i wyłącznie
DJ :)

hehe, dobre pytanie... Zawsze uwazalam,ze zepol... Ale tydzien temu bylam na weselu, gral zespol- same wady, oprocz tego,ze naprawde czysciutko i wyraznie spiewali. Robili bardzo dlugie przerwy po 4-5 utworach, nie zagrali wielu typowo weselnych utworow, nie mowiac juz,ze nie mozna ich bylo poprosic o konkretna piosenke- bo oczywiscie nie znali jej(a dj wszystko Ci zagra), spiewali duzo nieznanych utworow (mlodziencze lata mojej mamy), gdzies po 1,gdzie mieli rozkrecac do rana impreze na sali byla cisza, bo muzykanci sobie siedzili i wodke pili i jedli, wiec zamulali strasznie... Mnie najbardziej denerwowaly te przerwy, chwilke poruszalam nogami i juz robili przerwe:o Oczywiscie bywaja zespoly,ktore graja super. Ale np. na kuzynki weselu spiewala kobieta z facetem- kobieta bardzo cienki, piskliwy wrecz glos- co bylo meczace. Inny zespol- sami faceci- rewelacyjnie spiewali. Musisz sie liczyc ze wszysktim biorac zespol, przeanalizuj wszystko. Jezeli lubisz typowo weselna muzyka, grana przez kapele- ok, wybierz tylko dobra kapele. A jezeli chcialabys miec bardzo roznorodne piosenki, bo moze lubisz roznorodna muzyke, gdzie dj. nie bedzie robil przerw (moze puscic muzyke,a am moze isc sie napis i cos zjesc, no problem). Oczywiscie inna strona jest fakt,ze idac na wesele np.w Poznaniu ludzie nie lubia tanczyc, wola siedziec przy stole i rozmawiac, jesc (moja kuzynka prowadzi wesela, wiec z rozmow z nia wiem), z kolei z mojego terenu- warm.-maz. ludzie lubia tanczyc i dobrze sie wybawic, a nie caly czas siedziec przy stole:) Wybor nalezy wiec do Ciebie, ja tylko pokzuje pewne strony. Sorry,za chaotyczna wypowiedz;)

Dzięki za rady :D:):) U nas na weselu będzie większość młodych, więc myślę, że będą tańczyli :D Dlatego chcę dobrze wybrać :)

oczywiście ze zespół. d.j. jest na każdej dyskotece a poza tym co np. z oczepinami? d.j. ich raczej nie umie poprowadzić....nie zagra ci też jak twój narzeczony po ciebie przyjedzie i ma jeszcze wiele innych zalet nie mówiąc już o nastroju całego przyjęcia. na przyjęcie weselne nadaje się tylko zespół.

darencja- nie prawda, dj. wszystko poprowadzi... Przed domem mozna kogos wynajac zeby nagral- co to za problem, zreszta po co grac pod domem? Autorko kolejna sprawa- jezeli to ma byc slub koscielny to polecam Ci wziac jakas kobiete do zaspiewania. Wlasnie ostatnio na weselu spiewala dziewczyna- bardzo piekny i czysciutki glos, tak zaspiewala, ze chyba polowa osob plakala, ja sama mialam ciary na plecach:) jak zaspiewala Ave Maryja... I nie pozwol aby organista wyciagnal od Ciebie za duzo forsy;) No i oczywiscie gratuluje slubu:)

Gość nie rzucać się
"na przyjęcie weselne nadaje się tylko zespół." PRZYJECIE WESELNE a potem mamy "straaaaciłaś cnooooote noooocą i juuuuuż nieeeeeee będzieeeeeesz miałaaaaaa" na przyjecie dj na weselicho zespół chyba że macie dużo kasy i stać was na PROFESJONALNY zespól a nie mietka klawiszowca i źdicha na wokalu.

Właśnie zastanawiam się co zrobić z organistą z mojego kościoła. Tak wyje, że słuchać się nie da 😭. Myślisz, że można zatrudnić kogoś innego do śpiewania, a on żeby tylko grał?

Mysle,ze nie ma z tym problemu. Przeciez to twoje wesele/ slub i masz prawo wybrac osobe,ktora bedzie Ci spiewala. Organista moze zagrac Ci marsz weselny, a kobietka zaspiewac. U mojej kolezanki zaspiewa kolezanka (moza masz znajoma ktora pieknie spiewa?) , ktora spiewa bosko. U kuzyna(jak wyzej pisalam) spiewala tez kobieta,a organista gral. Tazke wszystko da sie zalatwic:) Powiedz,ze bedzie spiewala twoja kolezanka i tyle:)

No jasne :) Dawaj :D Nie mam żadnej utalentowanej wokalnie koleżanki ale widziałam ogłoszenia skrzypaczek i nad tym się zastanawiam :)

Gość rezonans
Był już podobny temat.Nawet próbowali mnie co niektórzy przekonac do DJ-ja.Osobiscie gram w zespole 4-osobowym a ze miałem bawic sie przy DJ-u byłem zawiedziony.W koncu kilka osob na tym forum pocieszyło mnie ze dobry DJ potrafi lepiej zabawic ludzi niz zespół.Pojechałem z rodziną na wesele ,DJ wziął prawie tyle co zespół i co? Porażka. Goscie przy stole po kielichu próbuja cos zaspiewac a nie ma kto podegrać,goscie wstaja i spiewaja sto lat a nie ma kto pociągnąć dalej.Zabawy takie jak roczek przy stole ,labado,wałeczek i wiele innych niestety brak bo nie ma takiej mozliwosci.Zabawa była drętwa chociaż przyznam ze DJ starał sie jak mógł. Super była zabawa w karaoke gdzie głownie ja spiewałem i było fajnie. Oczepiny też jakies bez polotu,gdyby bylo dwuch DJ-ow to moze by jakoś to wyszlo ale tak to albo zmienia muzyke albo prowadzi oczepiny,nie można inaczej. Ostatnia rzecz to jakość i dynamika muzyki.Nigdy muzyka z CD nie dorówna muzyce na żywo. Starsze osoby jak rodzice ,ciocie wójkowie babcie i dziadkowie byli całkowicie zawiedzieni.

Gość dfgdrtgfreter
Dj.!!!!!! Zespół to zazwyczaj wiocha i śpiewa samo disco polo.

Gość .....ot ..co.....
nie mozna generalizowac. sa gorsi i lepsi dj, tak samo zespoly. tu nie ma reguly. nie wazne czy zespol czy dj, jak ktos jest dobry w tym co robi to potrafi rozkrecic impreze.

Gość ja mialam dj
bo moje uszy nie wytrzymalyby wiekszosci zespolow. Ponadto, chcialam muzyke lat 60, 70 etc, i nie mialam zaufania do zespolow. A co do zabaw ipt. - dj wyspecjalizowany w weselach prowadzi je rownie dobrze ja zespol. I ma podklady do Sto lat i innych tego typu!

co wy pierniczycie jakie dicopolo??? chyba ostatnie wesele zaliczyliście w latach '80... W rej chwili juz tego nie ma,zespoły grają normalną muzyke a nie wiejskie przyspiewki. Ja miałam zajebisty zespół, nawet nie pomyślałabym że mógłby być zmiast tego d.j. Po prostu trzeba dobrze wybrać, popytać sie, poza tym każdy porządny zespół ma jakąś płytkę ze swoim repertuarem. Poza tym możecie tez to ustalić co miałoby być grane a co nie Nawet nie wiecie ile zależy na weselu od kapel które tak wysmiewacie

Gość fghftujrftujh
na weselu byłam jakiś miesiąc temu i było disco polo. Nie podobała mi się ani jedna piosenka. Masakra. :o

Daniel🖐️,dzieki za poparcie, chociaz widze,ze Ty za zespolem obstajesz;) Skrzypaczki sa rowniez ekstra:) Wiesz co- idz na msze do kosciola innego niz Twoj- moze bedzie spiewala jakas studentka, mozesz z nia sie dogadac przeciez. znajac zycie to jestes z drugiego konca Polski wiec niestety stamtad nikogo nie polece;) Nie znam;) http://www.youtube.com/watch?v=bW_YlhQ5Qso Mam znajoma,ktora tak fantasztycznie spiewala ten utwor,ze reszta plakala (ja prawie tez, chociaz nie jestem z tych, co lzami sie dziela;) ale ciary byly;) Typowo koscielna piosenka, wbrew pozorom,ale doskonale pasuje do zakochanych nawet;) Na necie sa rozne wykonania tej piosenki. http://www.youtube.com/watch?v=bWeG8X1ABlw http://www.youtube.com/watch?v=FVJgiHYuoRw&feature=related Tylko,ze wersja polska i zaspiewana przez kobiete- ciezko mi bylo znalezc jakas ladna wersje;) ale gwarantuje- ciary na plecach:)