Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nuna999

potrzebuje wyjaśnienia

Polecane posty

Witam wszystkie panie. Potrzebuje pomocy jestem w 31 tygodniu ciąży i ostatnio jak byłam u lekarza dowiedziałam się od niego że moja córeczka jest za nisko ułożona oraz to że obsunął mi się płat do którego jest przyczepiona pępowina. ćzy ktoś mógłby mi dokładnie wytłumaczyć co to oznacza? Bo nie znam na tyle angielskiego i nie wszystko rozumiem jak jestem u lekarza. Mój pierwszy synek jak się urodził ważył 4.900kg a teraz mówią że moja córeczka jest za mała czy oni sugerują się wagą pierwszego dziecka? Proszę o szybką odpowiedz. Bardzo dziękuję.

Gość siostrttttttttttttttt
pepowina polaczona jest razem z lozyskiem, prawdopodobnie lozysko ci sie obnizylo,moja siostra miala podobny problem, musiala lezec az do porodu bo dziecko bylo bardzo nisko ulozone i grozilo to poronieniem, brala jakies tabletki,wiem ze trrzeba duzo lezec i jeszcze raz lezec

Gość temporary
jak idziesz do lekarza obcojezycznego i nie wszystko rozumiesz to prosi sie o tlumacza zeby byc w 100% pewnym!!!! tak na przyszlosc

Gość RudaHera
Możesz skorzystać z tłumacza. W takiej sprawie ja bym naprawdę sobie odpuściła i nie ryzykowała. Lepiej naprawdę wiedzieć, co się dzieje, bo to jest poważna sprawa. Poza tym, możesz też zacząć szlifować język medyczny, żeby podczas porodu wiedzieć co się dzieje.