Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie niech powie

Gruczoł Bartolina - w ktorym jest miejsciu????

Polecane posty

Gość kto wie niech powie

pytam, bo w okolicach rany po nacieciu, raczej bardzoej w kierunku odbytu pojawilo mi sie z dnia na dzien przesuwajace sie pod palcami zgrubienie w wielkosci sliwki. boli przy suedzieniu, ginekolg powiedzial ze NIE WIE co to jest. Dala antybiotyk, ale jak narazie nie peklo. boje sie co to moze byc.

Gość myślę że to krwiak
myślę, że to krwiak, ile dni jesteś po porodzie, masz jeszcze szwy ? gruczoł Bartolina to raczej nie jest Gruczoły przedsionkowe większe, gruczoły Bartholina (łac. glandulae vestibulares maiores, glandulae Bartholini) – leżące wewnątrz warg sromowych większych gruczoły wytwarzające śluzową wydzielinę. Znajdują się w środkowo-dolnej części warg sromowych większych, objęte przez sploty naczyniowe. Ich przewody wyprowadzające uchodzą na ściankach bocznych przedsionka pochwy. W czasie podniecenia seksualnego gruczoły te wytwarzają śluz sprawiający że wejście do pochwy staje się wilgotne i śliskie.

Gość kto wie niech powie
jestem ponad rok po porodzie, wiec tym bardziej tego nie kumam ;(

Gość myślę że to krwiak
no jak rok po porodzie to na pewno nie krwiak, może ropień jakiś, jak gin nie wie to i ja tym bardziej :( żylak to pewnie też nie, węzłów chłonnych w tej okolicy chyba też nie ma antybiotyk powinien pomóc