Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helena 48 lat

BŁAGAM KTO ZNA SIE TUTAJ NA WYPADKACH W PRACY I ZUSIE ??BŁĄGAM O POMOC!

Polecane posty

Gość helena 48 lat

Miałam wypadek w sklepie złamalam ręke z przemieszczeniem i obecnie jestem w sanatorium do którego wysłal mnie zus na 3 tygodnie i zaplacil mi za te 3 tygodnie a ja bardzo nie chcialam tam jechać ..niestety kazali wiec pojechalam ..niedługo moje chorobowe przekroczy 180 dni . Co zrobia ze mną dalej ? Dodam ze bardzo chce isc do pracy ale boje sie ze oni mi dadzą rente rahabilitacyjną ?ręka juz jest naprawde w dobrym stanie i moge spokojnie isc do pracy gdyż pracuje w sklepie osiedlowym .. Moze ktos wie cos na ten temat i sie zlituje i odpisze mi?:(

jezeli leczenie rokuje poprawe wyzdrowienia w całości rehabilitacja moze potrwać jeszcze 90 dni jezeli po tym okresie bedziesz sprawna i mogła wrócić do pracy to wrócisz jezeli nie to pójdziesz na rente wypadkową z tytułu wypadku przy pracy:)

Gość a jak sie dowiem ze leczenie
rokuje poprawe?? kurcze niedługo wróce z sanatorium i nie wiem naprawde cop będzie dalej bo juz przekroczone bedzie to 180 dni mego pobytu w domu na chorobowm :(

Gość pozatym renta wypadkowa jest n
bardzo niska ..wiec wole wórcic do pracy :(co mi z siedzenia w domu cholerka za marne grosze ?:(:(

180 dni chorobowego to jeszcze nie koniec wszystkiego, jeszcze jest 90 dni rehabilitacji ale pod warunkiem ze reka rokuje nadzieje wyzdrowienia bo bywają równiez wypadki które ich skutki sa niestety juz nieodwracalne i nie do wyleczenia niestety twój przypadek jak widze moze lecz nie musi rokować po rehabilitacji nadziele do pełnego wyzdrowienia i powrotu do normalnej pracy po zaistniałym wypadku przy pracy:)

Gość ladaco odpowiedz jeszcze
czyli ladaco jak wróće z sanatorium to nie moge isc juz wnet do pracy tylko musze jeszcze miec to 90 dni rehabilitacji ????matko nie rozumiem juz nic..ja po wypadku mialam rehabilitacje zanim pojechalam do sanatorium wiec znowu będa mnie rehabilitowac?:(

przecież nie musisz korzystać z całych 90 dni rehabilitacji...wystarczy jak lekarz prowadzący leczenie w zaswiadczeniu lekarskim napisze tobie"zdolna do pracy" i to jest podstawa pójscia do pracy:) oczywiscie pozostają jeszcze badania kontrolne w zakładzie pracy po 30 dniach chorobowego i mozesz wracac do roboty:)

Gość karambaaa szok
jak zus daje sanatorium za darmo to ma w tym cel