Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

jak długo małe kotki są rozbrykane?

Polecane posty

witam, wczoraj pisałam o tym ,że straciłam swojego kotka:( Miałam go od lipca tamtego roku. Strasznie mi ciężko i smutno :( I tak sobie pomyślałam, że może przygarnęłabym nowego kotka? :) poprzedni był strasznie przez nas rozpieszczany, także w domu zostało mnóstwo zabawek , wielki drapak z huśtawkami itp, ogromna torba suchej karmy itp.itd....a jest tyle biednych kotków szukających domu...Wzięłabym malucha nawet dziś ale powstrzymuje mnie jedna rzecz i nie wiem co robić. Jestem w 8 mcu ciąży i nie wiem, czy branie małego rozbrykanego kotka teraz to dobry pomysł.Za jakieś 1,5-2 mce pojawi się u nas w domu niemowlę i nie wiem, czy do tego czasu kotek by się trochę "ułożył". O tamtego byłam spokojna,bo już miał 1,5roku i był dość poważny.Nie mogę sobie przypomnieć, ile trwało nim ten kotek stał się poważniejszy...bo na początku przez jakiś czas to był strasznie "głupkowaty";) ktoś z Was może coś poradzić?wiadomo, że każdy kot jest inny, ale jakieś prawidłowości chyba są?

Gość do pierwszego wrzenia

Gość małe kotki
sa zawsze rozbrykane , a duże już nie są

Gość cep
zależy od kota tak jak od ludzia :D

no kurde nie wiem co robic:( byłoby super gdyby znów jakis kicius zaczął skakać po drapaku, i gdybym mogła napełnić znów miseczki :( :(

Gość markotny kotek
noworodek i kot, to złe połączenie, jak będziesz miała dziecko to kotek będzie ci trochę przeszkadzał, słyszałaś o toksoplazmozie, jak nie to lepiej poczytaj, na kota zawsze jest czas

Gość kotki gotowane są niesmaczne

Gość skad jestes autorko
bo ja szukam odpowiednich osob ktore moglyby zaadoptowac ktoregos z dwóch 2miesiecznych świetnych kotków(kocurek, kotka), ktore uratowałam, gdy ktos zostawił je w worku nad rzeką..

Gość trzeba liczyc
kilka miesięcy brykania ;) Z drugiej kotki są dość samodzielne, nie to co mały (i duży) pies, więc roboty jest mniej.

chodzi mi głównie o to, by kotek nie zrobił krzywdy dziecku, by np. nie zaczął włazić do łożeczka, nie podrapał itp. Bo o to, że no będzie biegał jak szalony za piłką i rozrabiał to się nie martwię, byleby tylko nie wymagał ciągłej uwagi (bo tego nie będę miała możlwości mu zapewnić, przynajmniej później, bo teraz mam jeszcze trochę czasu dla kotka), no i najważniejsze - by dziecko było przy nim bezpieczne

Gość fffff45
odpuść sobie teraz kotka, tokspolazmoza to groźna i nieuleczlna choroba