Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elegancko

mozna miec raka piersi w wieku 19 lat ?

Polecane posty

a bo jakies mam dziwne przeczucia, omamy i zwidy, przy kapieli wczorajszej trafilam przez przypadek na jakas mala gorke, i kurde spac wczoraj przez to nie moglam.

To mogą być gruczoły, niektóre piersi mają już taką budowę, to może być jakiś włókniak. Prawdopodobieństwo, że to nowotwór jest bardzo małe :) Swego czasu też co chwila sprawdzałam i za każdym razem znajdowałam jakiś podejrzany guzek. Wybrałam się na usg i pani rozwiała wszystkie moje watpliwosci :) Wybierz się tez, kontrolnie - to nie zaszkodzi, a na pewno Cie uspokoi :)

no wlasnie, mysle nad tym zeby sie wybrac, albo po prostu juz mi sie cos w tej glowie ubzduralo, tylko ze panicznie boje sie lekarzy, boje sie ze mi cos wynajda i umre, wolalabym o tym nie wiedziec i zyc spokojnie ;/

Mysle, ze spora czesc kobiet reaguje w ten sposob. Jak znajdzie się cos podejrzanego, to od razu zapala sie czerwona lampka i najgorsze mysli przychodza do glowy :) Czy w Twojej rodzinie był już jakiś nowotwór piersi?

nie, nie bylo zadnego nowotworu. poczekam do miesiaczki bo bede miala gdzies na dniach i po miesiaczce jeszcze raz wszystko sprawdze, bo to moga byc jakies zmiany dotyczace miesiaczki, a pozniej najwyzej bede musiala udac sie jednak do tego lekarza .

Tak, przed miesiączką często coś tam się zmienia, więc nie martw się na zapas :) Ale usg i tak kontrolnie można zrobić. Ja jestem mega przeczulona... i raz w roku obowiazkowo usg, cytologia i proby watrobowe :)