Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracy szukam i szukam

DZIEWCZYNY JAK TO NAPISAĆ - LIST MOTYWACYJNY

Polecane posty

Cześć! Jak to napisać... taka głupia sprawa a jednak początek listu więc... tak: Szanowni Państwo! W odpowiedzi na ogłoszenie ... _________________________________________ czy tak: Szanowni Państwo, w odpowiedzi na ogłoszenie ... ________________________________________ i ten sam problem po angielsku tak: Dear sir or madam! In reply to your advertisement... _________________________________________ czy tak: Dear sir or madam, in reply to your advertisement... __________________________________________ Jednym słowem... ma być wykrzyknik i z wielkiej, czy przecinek i dalej z małej??? Dziękuję za odpowiedzi!!!

Gość aaaaaaaaaaaa
Tylko nie wykrzyknik:o Co Ty krzyczysz na nich, że mają natychmiast przyjąć Cię do pracy?:p

Gość grenadinne
przecinek i dalej jedziesz z malej. swoja droga - to "sir or madam" jakos mi tu nie ten....;)

Gość lflflflflf
Boooooooshhhhhhh... głupota się szerzy i wali po oczach. W obu wypadkach przecinek i a pierwsze zdanie z DUŻEJ LITERY!!!! Dziecko, w szkole cię nie uczyli????

Dzięki za odpowiedzi :D Mój pierwszy list! A chcą po angielsku i po polsku. A swoją drogą no krzyczę krzycze mają mnie przyjąć i już! :D

nie, nie uczyli 🖐️

Gość lflflflflf
Dear Sir or Madam, I am writing..... Szanowni Państwo, W odpowiedzi....

no widzisz... dzięki bogu trafiłam na Ciebie. Dziękuję bardzo, to niezmiernie miło z Twojej strony.

Gość lflflflflf
O wykrzyknikach zapomnij na całe życie. To nie wiem, co to na lekcjach robiłaś. Swoją drogą zawsze najlepiej zawalić na nauczycieli. Tak, nie uczyli cię oczywiście.

W polskim CV daruj sobie ten wykrzyknik. A w angeilskim CV bedzie Dear Sirs ................. W tlumaczeniu znaczy "Drodzy Panstwo" zwracasz sie przeciez do firmy x lub y a nie do poszczegolnej osoby

Gość do lflflflflf
Co się tak spieniłaś? Luzu troszkę :P

Gość dzadzudzi
pisze sie z przecinkiem, ale po przecinku jest MALA litera, a nie WIELKA (w polskim alfabecie nie ma DUZYCH liter, tylko WIELKIE). Czyli: Szanowni Państwo, w odpowiedzi..... przy "Szanowni Państwo" robisz akapit, a nastepne zdanie od nowej linii, ale bez akapitu. good luck!