Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cellulose

Jak to jest z kupowaniem prezentów dla siostry/brata Twojego chrześniaka?

Polecane posty

Gość cellulose

No właśnie - sie zastanawiam - zostałam matka chrzestna dziecka mojej kuzynki. Dla mnie to było wyróżnienie, ale jest problem. Mój chrześniak ma starszego o 3 lata brata, któremu do tej pory rzadko kupowałam upominki, no ale teraz przecież z okazji Gwiazdki, dnia dziecka itp nie mogę pojechać tylko z prezentem dla mojego chrześniaka... Jak to wygląda u Was?

Gość olka rolka
trzeba kupic drugiemu też coś, coś skromniejszego albo drobiazg, jak wytłumaczysz kilkulatkowi czemu on nie dostał prezentu od cioci?

dokładnie nie masz wyjścia - o drugim dziecku tez nie możesz zapomnieć, dziecko to dziecko pewnych spraw nie rozumie

Gość dokładnie takk
Mój chrześniak ma dwoje rodzeństwa.Jak kupuję jemu prezent z okazji mikołaja czy choinki to kupuję drobiazgi dla reszty.W zeszłym roku np.kupiłam dla jego siostry bransoletkę za 4zł chyba,a bratu kupiłam samochodzik z kiosku też za jakieś4-5zł i po czekoladzie.

zawsze dla wszystkich dzieci, co w naszym wydaniu nie jest łatwe, bo Chrześnica męża ma 2 siostry, a mój Chrześniak ma 1 brata ... do tego Chrześnica męża ma urodziny razem z siostrą... a do tego za miesiąc Mikołaj...

Gość cellulose
ok, ogólne okazje to wiadomo, a jak będę jechała na urodziny czy imieniny do chrzesniaka to co? Dla tego drugiego jakaś słodycz wystarczy czy "musi" być zabawka? Sama mam 2 rodzeństwa i jakoś sobie nie przypominam jak to było za naszych czasów. Chociaż jeslidobrze kojarze to prezenty od chrzestnych dostawałam tylko z okazji gwiazdki, ale wtedy nie było takich bajerów jak dziś...

Gość aleksandraaaa
w takich sytuacjach jak byliśmy dziecmi to reszta dostawała po czekoladzie , ja tez zresztą teraz tak robie

Gość słodycz wystarczy
w końcu to urodziny chrześniaka:)Jubilat dostaj prezenty:)

tez uwazam ze urodziny/imieniny wystarcza slodycze. rodzice musza wyjasnic innym dzieciom ze dzisiaj sa urodziny "Stasia" i to on dostaje prezenty a nie Ty ale jak beda Twoje to Ty bedziesz dostawal. moj chrzesniak ma 4 rodzenstwa wiec tez tak robie ze drozszy prezent dla niego i mniejsze upominki dla reszty. moja chrzesnica i meza chrzesnica narazie nie maja rodzenstwa wiec u nich tylko dla nich.

Gość dobry temat
ja ma pytanie jesli moge zadzam je tutaj nie bede zakladala nowego tematu ;) czy jesli chrzetna przynosi prezent dla mojego synka np na mikolajki ja tez powinnam kupic prezenty dla jej dzieci ? ona ma 2-ke dzieci , byli u nas na wigili wiec widomo ze kupilam dla dzieci przenty , ale w tym roku nie bedziemy spedzac swiat razem , ona pewnie cos przywiezie dla mojego synka czy ja tez powinnam kupic cos dla jej dzieci ?? jak myslicie ?

u mnie jest przy urodzinach o tyle łatwiej że dzieci są tej samej płci np. Chrześniakowi kupiłamna urodziny jakiś tam zwestaw Hot Wheels jakąś jaskinie czy tory z autkiem to dla jego brata jakieś autko też z Hot Wheels - takie dodatkowe do kompletu żeby mogli się razem bawić i po czekoladzie dla kazdego

Gość przy urodzinach
to i czekolade mozesz sobie darowac. to swieto chrzesniaka. przy iinych okazjach raczej cos kup

Gość no i nie przesadzac
z prezentami od mikolaja (nie wszyscy parktykuja) dnia dziecka sa raczej rodzice