Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kichawka

Leki bez recepty na zapalenie pochwy?!

Polecane posty

Wybieram się do lekarza po okresie,aby zrobić podstawowe badania (stoppień,cytologię),ale od jakiegoś czasu wyczuwam,że mam nawracające zapalenie,pieczenie i upławy. Czy wobec tego mogę zastosowac jakieś leki bez recepty (tymczasowo) i czy w ogóle są takie?

Gość Moonitaa
tantum rosa, płuka się tym, powinno ustąpić

Gość gergia
lactovaginal, albo łykaj Probiolac, tez działa

Tantum Rosa stosuję zamiast płynów do higieny intymnej,chcoiaż od jakiegoś czasu bezzapachowe mydełko,które poleciła mi ginekolog. Probiolac,a co to takiego? Doustne?

Probiolac to chyba probityk,tak? Ja brałam bodajże lacibios feminę,ale od dłuższego czasu nie. A Lactovaginal to globulki?

Gość Lacibios femina jest
najlepsza. Jak się regularnie stosuje, to naprawdę infekcje nie dopoadają. Ja bym wiec ten probiotyk kupiła, do tego maść Clotrimazolum i Tantum Rosa lub Vagolavit. Typowych leków na stany zapalne pochwy bez recepty nie ma.

laktovaginal to pałeczki kwasu mlekowego w globulka. przywraca prawidłową florę bakteryjna. na małe infekcje pomaga. stosowany tymczasowo z pewnością nie zaszkodzi a może przynieść ulgę

Gość Moonitaa
Tantum Rosa stosuję zamiast płynów do higieny intymnej ano pewnie, jak się ciągle tego używa to organizm sie przyzwyczaja i już nie zwalczysz tym bakteri