Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomasz...too masz.

Poznałem cudowną dziewczynę ale..

Polecane posty

Gość Tomasz...too masz.

Ja mam 30 lat a ona 21. Dla jednych duża różnica, dla innych nie ma to znaczenia. Ja sam na początku bałem się tego uczucia.Miałem obawy,duży dystans, chciałem się bronić przed tym uczuciem ale nie umiałem - pokochałem ją. Nie tylko jest piękna ale i mądra. Ma mądre podejście do życia,jest rozsądna, bardzo dojrzała. Jednak jak wiadomo, ja chciałbym układać sobie życie na poważnie, chciałbym mieć dziecko, nie mogę sobie pozwolić na związek który się rozpadnie bo zostane starym samotnikiem... A ona studiuje, ma mozliwości, jest piękna i nie głupia, niejeden by chciał taką kobietę, boje się,że ktoś ' mi ją odbije' pozna kogoś młodszego,lepszego kto jej zaimponuje. Ona wciąż mnie zapewnia,że nie w głowie jej szczeniackie zagrywki , że też chce związku na poważnie, wiem,że pragnie mieć dzieci. jednak wciąż mam w sobie jakaś blokadę boję się jej zaufać chociaż bardzo kocham to wciąż mam obawy :( Jakbym miał się wycofać to teraz, jesteśmy razem 7 miesięcy i chociaż rozsądek mi mówi żeby tak zrobić to serce mi na to nie pozwala. i kogo słuchać? głosu serca czy rozsądku?

Gość słuchaj słuchaj słuchaj
serca :P

Gość Lady Night
widać, że jej nie kochasz więc ją zostaw. Jak się kocha to się kocha. Ponadto wymiana na nowszy, młodszy model (bo kobiety się szybciej starzeją i tyją:P) tyczy się facetów:D Potrafią ożenic się po raz 8 w wieku 60 lat:D

Gość Tomasz...too masz.
kocham ją bardzo. wiem to - czuje. pewnie mi teraz napiszesz,że jakbym ją kochał to bym nie miał wątpliwości - wiem ,że to absurdalne ale niestety tak jest. Miałem pare chamskich zagrywek na początku, broniłem się przed tym uczuciem ,ale nie dalo się po prostu zakochałem się w niej na maxa. boję sie tylko tej różnicy wieku, tzn ja myślę o rodzinie, o dzieciak a ona, cóż- jest na studiach pewnie kariera przed nią, boję się tego

Ja bym nie przejmowała się lecz odblokowała na ten związek bo taka blokada i wahania mogą popsuć Wasze relacje. Daj dziewczynie szanse. Są takie, które są stałe w uczuciach i nie w głowie im skakanie po pachnących, kolorowych kwiatkach. Wiem to sama po sobie. Może to ta jedna jedyna i innej już nie będzie. Jeśli nie spróbujesz i nie zaangażujesz się w to na maxa być może kiedyś będziesz miał do siebie pretensje, że zaprzepaściłeś coś realnego. Ale rób jak czujesz.

Gość Tomasz...too masz.
Najgorsze jest to ,że ona bardzo mi pokazuje ,że jest stała w uczuciach ,że liczę się tylko ja a ja wciąż mam jakąś blokadę. Kocham ją strasznie a nie umiem jej tego powiedzieć ! Ona pewnie sobie myśli ,że nic do niej nie czuje a tak na prawdę ona jest dla mnie całym światem ale wciąż boję się odrzucenia,że zostanę starym samotnym chujem :o Byłem kiedyś z dziewczyną 4 lata , była nawet data ślubu i co mi potem jak mnie zdradziła, może również to jest powodem? muszę się jakos odblokować, zaufać jej - wciąż mi pokazuje,że jest godna zaufania.a ja nie umiem:( chciałbym mieć z nią dziecko, choć wiem,że ona jest jeszcze bardzo młoda..

Witaj, Drogi Tomaszu, uwierz, że może Wam się udać ! 21 lat ? Jak na kobiete, w sam raz. Uwierz, to nie wiek decyduje, dojrzałość emocjonalna, przeżycia z przeszłości, geny, samo rozumienie świata.. Miłość, to uczucie bez żadnego "ale" jak się kocha to się kocha mimo wieku, zawodu... Widać,że wątpisz w nią, widzisz po co Ci kobieta, którą nie dażysz do końca zaufaniem? Zaufaj jej, nawet nie wiesz ile ja mam lat, a jak myślę o życiu. Różnica wieku nie gra roli, w grę wchodzą gusta i guściki. Powodzenia

Gość frentii
Pamietaj tylko, ze ona jest mloda i nawet jesli pragnie zwiazku z toba, to niekoniecznie od razu dzieci, wiec nie mozesz jej naciskac tylko dlatego, bo ty masz juz swoje lata.

Gość Tomasz...too masz.
Everly - dziękuję za odpowiedź. Tak, nie ufam jej do końca- jestem o nią cholernie zazdrosny, boję się.Zawsze uważałem ,że zazdrość to złe uczucie w poprzednich związkach tego aż tak nie odczuwałem a teraz.. wiem, jak patrzą na nią inni meżczyźni, jest nie tylko ładną kobietą ale i mądrą i jak na swój wiek bardzo dojrzałą. Muszę jej zaufać - tym bardziej ,że daje mi powody by jej ufać jest wierna, uczciwa. Muszę się przełamać:( frentii - tak , masz rację. Nie mogę naciskać, raz zapytałem co by zrobiła jakby zaszła w ciążę teraz, to odpowiedziała,że na rok wzięłaby dziekankę albo przeniosła się na zaoczne i urodziła, widzę,że kocha dzieci, a one do niej lgną to cudowna kobieta, takiej szukałem całe swoje 30 lat , muszę pokonać tą blokadę.

Gość Tomasz...too masz.
na pożegnanie ide se konia zwalić:)

Gość Tomasz...too masz.
może walenie konia cos pomoże? już sam niewiem;)

Gość Tomasz...too masz.
spoko, podszywajcie się dalej, toż to szczyt waszych możliwości ;)

Gość Tomasz...too masz
Everly a może z toba bym sie na jakieś spotkanko umuwił co ty na to???

Gość Tomasz...too masz.
buahha...pisze się umówił ! Niezłym tumanem musisz być robiąc takie błędy. Współczuję, zainwestuj w słownik dobrze radzę. dziękuję za wszystkie odpowiedzi, tymczasem znikam i każdy wpis który tutaj się pojawi będzie podszywem 🖐️

Gość Tomasz...too masz.
Nie mogę zasnąć Chyba jednak sobie zwalę

Gość Tomasz...too masz.
aaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa już powoli dochodze aaaaa aa dochodze aaaaaaaaaa, o w morde całe ściany obspermiłem

Gość Tomasz...too masz.
lubisz smak spermy?:)

Gość to ze ty jestes juz starym
prykiem nie oznacza,ze ona musi sie dostosowac do ciebie, moze tez ty do niej, jakis kompromis? miales sporo czasu, a teraz sie spieszysz z szukaniem rozplodowki

Gość jak kobieta mowi ci ze chce z
Toba byc, to tak jest, jak mowi, ze chce zwiazku trwalego, a nie na chwile, to jej zaufaj.a zapewniem cie ,ze kobiety wola starszych facetow. ty sie boisz,a nie wahasz,a to roznica. ale czy zastanowiles sie czy jakbys sie z nia rozstal, czy umialbys zyc bez niej? a jesli nawet poznalbys kogos nowego, czy w stosunku do tej nowej kobiety nie mialbys podobnych obaw?? odpowiedz sobie na te pytania,zastanow sie czy chodzi o nia , czy raczej o twoj problem jakim jest strach przed porzuceniem i starokawalerstwem i wtedy podejmij decyzje. a jesli bylabym na Twoim miejscu to trzymalabym sie jej, cieszyla sie z tego co mam i dziekowala za szczescie ,ktorego doswiadczam,a nie szukala dziury w calym.bo wszystko mozesz zepsuc.

młodsza jest od Ciebie ale to nie znaczy, że sie nie uda. ja jestem za tym, zebyś dał wam szansę na ten związek i wreszcie zacznij mówic o swoich uczuciach do niej bo ja stracisz i wtedy sobie nie wybaczysz ze czegos jej nie powiedziałeś. kobiety lubią starszych facetów. faceci w jej wieku to podlotki, ty możesz jej zaimponować swoją dojrzałością!!! trzymam kciuki! 🌼

No nieee no nie przegiałeś, Tylko spróbuj ją rzucić a tam przyjade i tak Ci skopie tyłek ze normalnie do końca życia sobie na nim nie usiądziesz. Tylko spróbuj zwiać tchórzu jeden. Wieszjak jak ja teraz przez takiego cierpie (miał dokładnie tak samo na imię jak Ty i róznica była podobna). Tamtemu nie zależało na mnie tak jak Tobie na niej ale skoro to jest rzecz głupich strachów to nawet nie wiesz jak ona może cierpieć potem, jak bardzo żąłować że nigdy nie mieliście okazji spróbować. Ja cierpie już 4 lata. Weź to pod uwagę i zamaist wymyślać sobie problemy ucałuj ją czule i kochaj tak jakbyś ją kochał gdyby za chwile miał nastapić koniec świata.

moja pierwsza żona była o 10 lat młodsza, niestety jest to różnica pokoleń, ona pewno myśli, że jak jesteś starszy, to zapewne bardziej doświadczony i znasz życie, jak się zachować w pewnych sytuacjach, a tak wcale nie musi być. Ja miałem 32 lata jak się ożeniłem i tak samo myślała, że jestem doświadczony , "dorobiony" znaczy ustabilizowany, a mnie tam w głowie były stabilizację, motor między nogi i w Polskę. Jeśli nie spełniach tych warunków, a więc , chałupa, jakaś fura, oszczędności, to daj sobie spokój, bo prawdopodobnie jest z tobą by koleżankom gały z zazdrości wylazły........ale oczywiście mogę się mylić, są także na świecie ideały......a też będę wredny....niejednego głupka zgubiła dupka.

Gość sprawdzam czy juz dzial