Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna13400

metoda kalendarzykowa

Polecane posty

Witam wszystkich Mam pytanko jak działa metoda kalendarzykowa tzn mierzenie temp w pochwie!!! pisze o tym poniewaz jestem paremiesiecy po slubie i nie moge zajscw ciaze a dotychczas przed ślubem zabezpieczałm sie teraz tego nie robie i nic !!!nie jestem w ciazy !!

to o czym piszesz to metoda objawowo termiczna. Musisz mierzyć codziennie tempkę rano, o tej samej porze, termometrem najlepiej elektronicznym, który ma 2 miejsca po przecinku i wyniki zapisywać sobie na wykresie w zeszycie w kratkę. Powinnaś także obserwować śluz i zapisywać odczucia tzn czy jest sucho, czy robi się wilgotno, czy jest mokro. Jak długie masz zwykle cykle?

Witam. Zwykle okres u mnie trwa 5 - 6 dni:( Chciała mówniez zapytac o taki preparat jak femifertil??? podobno jet dobry??

femifert - nigdy nie słyszałam. A ja się pytałam jak długie masz cykle nie miesiączki:) Czyli ile dni upływa od pierwszego dnia miesiączki do kolejnej :)

napewno warto kupić sobie kwas foliowy i jakieś minerały zeby wzbogacić w nie organizm ale bez wiedzy kiedy masz dni płodne w ciążę nie zajdziesz. No chyba, że tak nieswiadomie chcesz do tego podejść...

najlepiej obserwuj śluz jak jest rzadki albo jak zaczyna się taki robić to zacznijcie działać jak tak obserowałam i mam śliczną córeczkę... ma 9miesięcy... A teraz żeby nie zajść to kochamy się wtedy gdy brak jest śluzu albo jest gesty... To działa.. Wiem po sobie i jescze kilka osób tak robi i działa..Nawet taki film dok. widziałam o śluzie kiedy moozna się kochać żeby był efekt pozytywny a kiedy nie jeśli ktoś nie pragnie dziecka... Polecam