Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość R2płatnik

jestem uzależniona od picia wody niegazowanej!!

Polecane posty

Gość R2płatnik

j.w.... wiem, wydaje się banalne, nawet kretyńsko głupie, ale mnie to męczy!! nie wyjdę z domu, dopóki w torebce nie wylądują 2 butelki wody, w pracy co kilka minut kubek w ręku, jedną ręką prowadzę auto w drugiej butelka wody, w domu oglądam telewizję w jednej dłoni pilot, w drugiej butelka wody... teraz piszę na kompie a obok klawiatury 3 butelki wody stoją... dziennie wypijam minimum 5 półtora litrowych butelek wody niegazowanej.. co chwilę latam do kibla... ja pierdolę :(

Jak ja bym tak chciała. Muszę pić przynajmniej 2 litry wody, a nie mogę zmusić się, mimo dodawania listów mięty czy plasterków cytryny. Za to herbata jak najbardziej, ale niezdrowa.

5 1.5 litrowych butelek? to daje łącznie 7.5 litra wody dziennie! Kobieto idź do lekarza, może masz cukrzycę. Ja też dużo piję, ale 7.5 litra, to choroba. Człowiek w 50 stopniach na pustyni by nie miał takiego pragnienia

r2płatnik 🖐️ mam to samo, nawet tu kiedys pisałam na ten temat. na początku bardziej lubiłam wode gazowana, ale przerzuciłam sie na niegazowaną i jest ok. prawie nie pije nic innego

Ja też pije duuuuuzo wody i też non stop sikam:O A najgorzej jak juz leze w łózku, chce usnac a tu co 5 minut muszę łazić do kibla przynajmniej z 3 razy:O

Gość tez mysle ze mozesz miec
cukrzyce

Dobrze,że wody a nie wÓdy :) A tak poważnie to coś dużo pijesz...może nawet za dużo.To jeszcze zależy czy pijesz bo Ci się bardzo chce pić czy pijesz z przyzwyczajenia? Ja mam znowu odwrotną sytuację,bo w żaden sposób nie mogę się zmusić do tego żeby dziennie wypić chociaż 1 litr. Czasem całkiem zapominam o tym,że trzeba coś pić i potrafię nawet 2 dni bez kropelki wody śmigać...co zdrowe tez nie jest.

Gość
Wodę można pić z sokiem malinowym, porzeczkowym, wlewam do dużej szklanki, coli mało piję. Teraz chętnie naturalne soki w małych butelkach.

Gość kless
Wspolczuje twoim nerkom:O

Gość R2płatnik
nie, ja nie czuję pragnienia, nie mam tak, że wiecie - chce mi się pić. ja to robię już z marszu. pierwsze co robię jak otworzę rano oczy to sięgam po butelkę wody, która obowiązkowo stoi na stoliku obok...

Gość Małe Wuwu
Też tak mam. Ciągle sikam, piję ok. 6 litrów dziennie. Bez wody jestem wściekła i słaba, mam zawroty głowy. Butelki z wodą, lub po niej walają się wszędzie. Zawsze mam przy sobie butelkę wody, gdy się kończy, mam ataki paniki. To jest okropne!

Gość gość
zbadajcie cukier

Gość vaniliowa kokosanka
a ja od zielonej herbatki

Gość gość
Moze macie moczowke prosta

Gość gość
ja tez dosyc duzo (moze nie tyle co ty ;)) i nie wody (nie lubie wody, nie smakuje mi - tak tak woda ponoc nie ma smaku ;) ) tylko roznych sokow i napojow, zawsze cos na noc musi byc do picia bo czesto sie budze i pije... cukier badalam nie raz (mam glukometr) i wszystko w normie...

Gość gość
za dużo też niezdrowo, chyba obciąża nerki

Gość gość
Miałam dokładnie to samo, piłam ok. 6 litrów wody dziennie (teraz pije ok 1 litr). Potem okazało się, że to była cukrzyca typu 1... Serio, zmierzcie cukier, to bezbolesne a może uratować wam życie.

Gość Małe Wuwu
Cukier mam w porządku. Mierzyłam.

Gość Małe Wuwu
A może zrobimy sobie turniej, kto więcej wody wypije? :)