Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kartonick

soczewki kontaktowe jednodniowe RATUNKU

Polecane posty

Gość kartonick

Mam taki problem, może ktoś miał tak samo. Jakiś czas temu przerzuciłam się na jednodniowe soczewki kontaktowe kupowane w Vision Expres, no bo tak mi było najwygodniej. Iwear się chyba nazywają. Nie noszę codziennie ale dość często. A tak wogóle to spokojnie można powiedzieć, że mam wprawę, bo używam soczewek różnych marek i rodzajów od 10 lat. No i średnio w 2-3 soczewki w każdym opakowaniu robią mi tak, że w czasie używania, albo ściągania, albo zwyczejnie znienacka mi się drą na oku na pół. No i boli jak cholera, i trzeba dlubać w oku patykiem, żeby to cholerstwo wyciągnąć. Czy to normalne? Mam poszukać innej marki? Poradźcie coś :)

Gość kartonick
up up up

Gość kartonick
No nikt nie miał przygody z soczewką na pół na oku?

Ja nie używałam nigdy jednodniowych, ale miesięczne i dwutygodniowe i to od jakiś 7 lat. Nigdy nie zdarzyło mi się aby soczewka mi przepołowiła na oku, raz naderwała się lekko jak za bardzo tarłam oko, ale poza tym zero tego typu przygód. Więc ze swojej strony doradzałabym zmiene soczewek. Nie znam firmy o której piszesz, używałam B&L a obecnie J&J

Gość kartonick
Miesięcznych też używałam obu firm, i nie miałam takich przygód. Podejrzewam, że to fantastyczny produkt vision expres. ALe nie wiem jak znaleźć odpowiednik tych moich w innej firmie.

Gość kartonick
Może znacie jakiś świetny sklep internetowy, żeby było pewnie i taniej. Może będą wiedzieli co można w zamian..

Ja osobiście kupuje na allegro ale słyszałam o sklepie szkla.com, w Krakowie mają salon gdzie soczewki dobierają, mam zamiar się tam wybrać na kontrole gdy skończe opakowania które mam, ale nie wiem na ile wiarygodny jest to sklep.