Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmma11

Moj 4-miesieczniak bardzo DUZO JE.

Polecane posty

Gość mammmma11

Moj synek ma juz 4.5miesiaca, podaje jego dzienne menu :) ocencie; 7.00- 180ml mleka 11.00 - 180 mleka 14.00 pol jablka + 180ml mleka 17.00 -180ml mleka 19 210ml mleka lub 150 ml kaszki 23.00- 210-240 ml mleka 2.00 180ml mleka 5.00 180 ml mleka miedzy czasie dostaje okolo 100ml herbatki koperkowej. Npiszcie mi czy to normalne zeby 4-miesieczniak jadl az tyle ??? Dodam ze wazy 8.5kg i mierzy sobie okolo 72 cm . ❤️ 🌼 ❤️

8 posiłków?? zdecydowanie za dużo zmniejsz do 6. a od 5-6 miesiaca powinien jesć 5 posiłków. 3 mleczne + obiad + deserek

Gość mammma11
ale jak mu zmniejszyc, kiedy nie daje mu jesc o okreslonej porze to jest ryk

Gość mammma111
podnosze :O

Mój mały też jadł co 3-4 godziny po 150-180 ml Łatwo powiedzieć zmniejsz :P... Byłam nawet u pediatry,powiedziała że wszystko jest w porządku(na wadze nie przybierał dużo,mimo posiłków!)

To faktycznie bardzo duzo...A nie ma na opakowaniu twojego mleka napisane, ze dziecko moze jesc max. 1 litr mleka na dobe? (chodzi o mleko 1) Moj synek dostaje mleko NAN i tam jest tak napisane. Taka sama rade dala nam pediatra, poniewaz mleko modyfikowane jest bardzo kaloryczne i przekraczajac 1 litr grozi dziecku powazna nadwaga...

Gość mamammma11
mamo malego danielka --nawet mnie nie strasz, syn przez ostatni tydzien mi chorowal -mial katar i kaszlal teraz jest juz ok ale zaczal bardzo duzo jesc wlasnie po chorobie. Wczesniej potrafil nawet przespac od polnocy do rana. Nic takiego nie napisali na moim mleku. Daje malemu Emfamil 1 premium

Gość ale Twoj maly jest duzy
sporo wazy,ale jest rowniez dlugi jak na 4 miesiace. Jesli chce tyle jesc tzn, ze potrzebuje. Moj maluch jeszcze w szpitalu wypijal po 10 ml mleka, kiedy mial tydzien pil juz 165ml co 3-4 godziny. Teraz ma 8 miesiecy i jest najwiekszym dzieckiem w zlobku, nigdy nie mial tzw. "waleczkow" na nozkach, byl za to bardzo silny i dlugi. Ma 8 miesiecy i mierzy 80 cm, wazy 11kg

mialam na mysli 100 ml rzecz jasna a nie 10

a sadzac po wieku to niedlugo ta owocowa przekaska zastapi jedno mleko a obiadek zastapi kolejna porcje mleka. Moj maluch tak stopniowo zszedl z mleka i w ogole bardziej woli stale jedzenie. Dostaje obecnie mleko z kaszka rano i wieczorem. Reszta to owoce, produkty zbozowe i obiad warzywno-miesiny lub warzywno-zoltkowy

byc moze okres rekonwalescencji wzmaga u niego zapotrzebowanie na skladniki odzywcze i dlatego wiecej je.

Gość mamma11
po moim dziecku rzeczywiscie nie widac tej wagi nawet peditra powiedzial ze nie przypuszczala zeby tyle wazyl dopoki go nie podniosla ...:D Nie chce mu rozciagnac zoladka. Moze powinnam mu dawac 2x dziennie kaszke??? Jak myslicie ??? Jednak kiedys czytalam na kafe jak matki pisaly ze kaszki sa bardzo tuczace i zebyich nie dawac dzieciom ktore maja problemy z waga . Albo moze powinnam mu juz gotowac zupke jarzynowa, tyle ze on nie ma nawet 5m-cy

A moze lepiej poradzilabys sie jakiegos pediatry albo nawet dwoch, aby porownac diagnozy? A co w ogole powiedziala ta pediatra, u ktorej bylas, i ktora go brala na rece? Piszesz, ze je 180 ml, ale jest to 180 ml wody + 6 miarek mleka, czy juz w ogole 180 ml mleka? Bo wiesz, jak to pierwsze to wychodzi z tego 200 ml mleka. Wiesz, moj synek ma 3 miesiace i je 200 ml 4 razy dziennie (a wiec te 180 ml + 6 miarek) i raz dziennie ok.120 ml i to juz jest duzo i wlasnie dlatego nam powiedziala, ze max. 1 litr mleka na dobe do ukonczenia dziecka 6 miesiecy (czyli dotad, dokad dostaje mleko 1) Moj maly rowniez duzo wazy, bo 7300 gr i ma 66 cm, urodzil sie duzy, wazyl 4275 gr. Do 2,5 miesiaca jadl 6 razy dziennie, a pozniej 5. Sam sie przestawil, a twoj je 8 razy dziennie i do tego naprawde sporo...ja bym jednak skonsultowala to z pediatra, bo wiesz, ja tu ci moge pisac co powiedziala nam, a u ciebie moze byc inna sytuacja, dlatego lepiej pordz sie lekarza.