Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja193456874

Czy ktos slyszal o tym footgrafie?Wojciech Kurek

Polecane posty

Gość patrycja193456874

Czy ktos slyszal o fotografie-niejakim Wojciechu Kurku?Ew,jakies doswiadczenia-z gory dziekuje.

Ja slyszale, baaaa nawet widzialem jego zdjecia i znam niektorych klientow, facet robi bardzo dobre zdjecia. Wszyscy klienci zadowoleni. Zreszta zdjecia mozesz sobie zobaczyc na jego stronie internetowej www.kurekfoto.com , tam jest ich naprawde mnostwo. Facet ma doswiadczenie i to widac po portfolio. Spokojnie moge Ci go polecic. Pozdrawiam.

Gość Zoja2010
Oj nie tylko nie pan Kurek. Koleżanka miała bardzo przykre doświadczenie. Facet podobno bardzo miły ale wykonywane przez niego zdjęcia są całkiem inne niż pokazuje podczas spotkania ofertowego. Akurat dwie koleżanki z pracy w ciągu dwóch tygodni miały swoje śluby. Mogliśmy porównać ich zdjęcia i powiem wam. Tylko nie kurek. Drogi wędrowcze mimo ze masz czarny nick to masz dopiero dwa wpisy i już takie chwalenie...

Gość patrycja193456874
Niedobrze bo juz mialam umowe podpisywac...ale on robi fotki wielu znanym ludziom, sa dobre moim zdaniem.A co bylo nie tak z tymi zdjeciami?

Gość Patrycja1934568
Sama juz nie wiem, na spotkaniu pokazywal swietne prace wiec czemu mialby na slubie robic inne?Dlaczego sa gorsze i dlaczego tylko nie Kurek?prosze podpowiedzcie bo mam wkrotce podjac decyzje:(

Gość Zoja2010
Właśnie rozmawiałam z dwoma koleżankami. Poszło o to że pan Kurek prawie wszystkie zdjęcia robi na stojąco i są one prawie takie same. Namawia też na plenery w sobotę lub niedzielę. To może jest przyczyna takich mało ciekawych zdjęć. Często zdjęcia robi w parku Skaryszewskim na Warszawskiej Pradze. Jest to też mój ukochany park. Wole go bardziej niż Łazienki. Ja zdecydowałam się na zdjęcia u pana Marka Marchewki u którego na stronie widziałam sporo zdjęć ze Skaryszewskiego. Pan Marchewka jest fotografem z polecenia dwóch koleżanek które bardzo go nam chwaliły. Robi głównie zdjęcia na papierze a nie na płycie. Podczas trwającej trzy godziny rozmowie ofertowej zrobił swoim profesjonalnym podejściem spore na nas i moich rodzicach wrażenie. Po prostu człowiek orkiestra. Ślub mam w kościele na Saskiej Kępie tak że i plener będzie bliziutko.

Gość patrycja193456874
Dzieki, a czy ten pan Marchewka jak inni daje rowniez mimo wszystko zdjecia w formie elektronicznej?

Gość Zoja2010
Nie chcę wypowiadać się z fotografa bo nie pracuję dla niego:D:D Mam jego dwie strony do których przysłał mi linki: - www.fotowspomnienia.net.pl - www.fotoslub.pl Ma jeszcze chyba dwie strony ale gdzieś adresy mi się zapodziały. Napisz do niego zapytanie ofertowe i niech on ci udzieli odpowiedzi na pytania. Może nie mieć już terminów i pytania nie będą miały odpowiedzi. Ja fotografa szukałam rok czasu i tak naprawdę zwątpiłam że znajdę kogoś komu zaufam i kogo prace się mi spodobają. Jest naprawdę sporo fotografów bardzo dobrych ale często cena na ich usługi jest zaporowa. Koleżanka znalazła p Marchewkę poprzez forum gazeta pl. i się nie zawiodła. Narzekała tylko że została fizycznie wykończona sesją plenerową która była gdzieś koło Łowicza i Koluszek.

Pan Marchewka jest rewelacyjny po prostu.... No jezeli pan Marchewka tak Ci odpowiada to wspolczuje wyjatkowo kiepskiego gustu. Przejrzalem czesc jego galerii i nie zauwazylem, zeby na ktoryms fotografowane osoby nie mialy przepalen od lampy blyskowej. Poza tym dzieki uzyciu lampy pan Marchewka uzyskuje plaskie swiatlo na zdjeciach. Patrycja, jak nie chce Wojtka Kurka to nie bierz, ale na litosc boska nie daj sie namowic na pana Marchewke, bo to typowy wsiowy fotopstryk a zdjecia ma bez wyrazu i bez klimatu. Pozdrawiam, Wedrowiec

Aha, na forum canona jest taki temat o kiczowatych slubnych zdjeciach, pan Marchewka jest tam stale obecny z ta swoja tandeta.

Gość Wredna baba wawka
Wędrowcze napisałeś na nicku czarnym 3 posty a cały czas opluwasz fotografa. Współczuje ci głupiej odwagi. Myślę żę wiesz o co mi chodzi. Zdaje się że jesteś fotografem i to chyba bardzo kiepskim bo zamiast pokazać swoje zdjęcia robisz kolo pióra koledze z branży. No cóż łatwiej się krytykuje innych..... Akurat też przejrzałam te zdjęcia i dziwię się tobie że ja jako amatorka zobaczyłam to czego nie zobaczyłeś ty. Jedna strona poświęcona jest fotografii analogowej a druga cyfrowej. Nadal są zwolennicy tych dwóch rodzajów wykonywania zdjęć. Ja wiem że taki artysta fotografik jak ty wie co to jest temperatura barwoczuła i jak tworzy się w planie zdjęciowym kolory. Dla ciebie ważniejsza jest głębia pierwszego planu ale nie ważne że twarze są mało czytelne, ze słońce wypala skórę, nos i brwi dają cienie. No nie jestem całkowita amatorka bo kończyłam PWST. Zdjęcia pana Marchewki nie są akurat w moim typie ale jestem pewna że wielu osobom bardzo muszą się podobać. Słyszałam wiele opinii o tym fotografie z potężnym doświadczeniem i były to bardzo dobre opinii. Czy jesteś pewien ze jest na forum canona? i pisze tam jakieś teksty?

Gość Wredna baba wawka
Zapomniałam napisać że wysłałam panu Marchewce na pocztę informację o twoich pomówieniach. Może być zabawnie. Tak dziewczyny na rożnego rodzajach gnoi się ludzi z wieloletnim doświadczeniem od których wiele osób się uczy i podpatruje ich prace. Tylko niewielu fotografów nie obawia się pokazywać tak wielkiej ilości zdjęć ślubnych na swoich stronach i tak wiele zdjęć tych samych młodych par. Czemu o tym wędrowcze nie napisałeś. Ale zabawa to chyba będzie.

Gość UśmieszekLublin2011
FAKTYCZNIE ZAŁOŻONY CZARNY NICK PRZEZ WĘDROWCA ABY W SWOIM DOROBKU MIEĆ TYLKO NAPISANE TE TRZY TEKSTY PRÓBUJĄCE OŚMIESZYĆ INNEGO FOTOGRAFA. Żenujące!! Pewnie na tym jakimś forum canona wędrowiec robi to samo. Wredna dwa tygodnie temu byłaś świetna dokopując wizażystce na Forum Dolnosląskim

Gość ŁódżB..
wredniak się wcale tu nie reklamuje i nie chce na plecach innego kolegi po fachu pokazywać. Ten umieszczony przez niego adres pocztowy to tak przypadkiem się znalazł.

Gość Pytanko........
Panie wedrowiec1970 rzeczywiście przekonywająco odradzałeś skorzystania z fotografa usług..:D:D:D.... wklepałam w google Marek Marchewka i zgadnij co zobaczyłam:p Cała strona o nim. Przeczytałam też trochę bardzo o nim pozytywnych opinii. Ile to chłoptasiu wędrowcze lat robisz zdjęcia aby ośmieszać fotografa z dorobkiem,. NO ILE LAT😠😠 Byłam tez na stronie tego fotografa Kurka i porównałam jego zdjęcia tak przez ciebie zachwalane. W zasadzie nie ma co porównywać bo są wszystkie takie same nijakie i bardzo źle wyglądające kolorystycznie. Czemu te osoby maja takie trupie kolory.;) Obrażanie kogoś nazywając go wsiochem podlega pod jakieś tam paragrafy. Oj późno już się robi💤

Gość Pytanko....
wedrowiec1970 powinieneś jeszcze opisać tą stronę tego samego fotografa www.fotomarek40.pl. Przepraszam nie opisać a skrytykować, opluć i ośmieszyć💤

Gość VideoŁódź
Rzygać się chce. Wędrowcze jeśli ten fotograf jest według ciebie wsiochem to ty jesteś wiejskim łajnem. Przepraszam wszystkie panie ale poniosło mnie. Nagrywam filmy na ślubach i kiedyś takie łajno jak wędrowiec na forach psuło mi opinie. Akurat tak się składa ze miałem przyjemność z tym fotografem kilka razy pracować. Wielkie doświadczenie, kultura i profesjonalizm tak w trzech słowach mogę go określić.

Hym obejrzałam sobie z ciekawości prace chwalonego przez was fotografa i powaznie dla was to są dobre zjęcia? Ja tu nie mam ochoty chwalić kogokolwiek innego, ale i nie dajmy się ponieść emocjom.

Gość Do Viss Kaja
Viss też ten temat mnie zaciekawił. Obejrzałam sobie prace tych dwóch fotografów i nie będę wypowiadała się o urodzie zdjęć jednego i drugiego bo to sprawa gustów. Wiem że konkurencja wśród fotografów jest ogromna bo chyba jest ich więcej niż par ślubnych ale takie zachowanie jak pana wedrowca który jak się domyślam jest panem Kurkiem jest wręcz karygodne. Jednak zrobiła na mnie u pana M Marchewki potężne wrażenie koncepcja jego stron i ilość zamieszczonych na nich zdjęć. Gdyby nie to forum to bym nawet nie zwróciła na te strony uwagi. Jak wcześniej napisałam zdjęcia to sprawa gustu ale strony te cechuje wiarygodność i chyba o to fotografowi chodziło. Tylu przykładowych zdjęć to ja jeszcze nie widziałam. Gdyby z tej ilości wybrać z 60 najlepszych zdjęć jak to robi większość fotografów to no nie wiem czy nie byłyby to jedne z najlepszych zdjęć w ofercie fotografów. Widać że fotograf nie bał się pokazać takiej ilości zdjęć i postawił na uczciwość przekazu. Ciekawostką jest to że na stronach nie ma torów, mostów, wiaduktów podskakujących par i tego wszystkiego co się powtarza w przynajmniej 80% stron fotografów. Jestem na etapie szukania foto video i nie omieszkam wysłać do fotografa zapytania ofertowego.