Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani redaktor

Piękni ludzie nie mają osobowości

Polecane posty

Gość pani redaktor

Pracuję w Gazecie X, i dziś na porannym kolegium, jeden z moich redakcyjnych kolegów, stwierdził, że 'piękni ludzie nie mają osobowości'. Co gorsze, większość przyznała rację Panu R. Na moje nieszczęście trafił mi się ten artykuł do napisania. Chciałabym to zrobić obiektywnie, dlatego liczę na poważne opinie na temat tego stwierdzenia.Jaki macie do tego stosunek? Ja kompletnie się z tym nie zgadzam. Uważam się za osobę atrakcyjną, pewną siebie, mam na swoim koncie wiele osobistych i zawodowych sukcesów. Nie jestem próżna, a pracowita i sumienna, przy czym mam ambicję i jasno określoną hierarchię wartości.

Gość
nie zapomnij wspomniec o tym, ze piekni przewaznie sa skromni :classic_cool:

Gość ale lipaaa
No jasne, że tak jak z wszystkim nie można generalizować, napisz obiektywnie.

Gość
pięknym ludziom może sie nie chce mieć soosbowosci, brzydcy bardziej sie staraja żeby ich zauwazano i chciano piękni są przyzwyczajenie ze itak wsyzstko maja

Gość llpp
A ja sie zgadzam, ale mowie tu o naprawde pieknych ludziach, a nie takich ktorzy sa tylko zadbani i ladni. Atrakcyjnosc, a pieknosc to dwie rozne sprawy.

Gość jfjrjnj
Żeby tak stwierdzić musieli się kimś sugerować. To smutne, bo swój ciągnie do swego :O

Jak można nie mieć osobowości? Piękni zazwyczaj ją mają, często jest to osobowośc histrioniczna :) I nie tylko. Ja jestem uosobieniem piękna i dobroci, ale to poza tematem więc się nie liczy.

Gość gsdgfsgsddf
Takie sądy wygłaszają osoby, które są niezbyt piekne i zal im dupę ściska, ze ktoś może mieć więcej niż oni. Znam osoby piękne, a do tego mądre, inteligentne, zabawne, wesołe i sympatyczne, z zainteresowaniami i pasjami.

Gość ja moze nie jestem piekna
ale chyba jestem w miare ladna, po prostu wiem,z emoge sie podobac, ale pewnosdi siebie, wysokiej samooceny to nie mam za gorsz, dlatego tez wiele trace, bo staje sie zaknieta i przez to wyhcodze na"dame bez osobowosci"

Gość a co macie na mysli pisząc
"nie mają osobowości" ???

Gość gsdgfsgsddf
"zamknietość" to też jest jakaśosobowość. Osobowość to nie tylko jeden typ - taki co duzo mówi, jest głośny, wyszczekany i rozbawia towarzystwo.

Gość no qrcze zal
że tacy ludzie pracują w redakcji :o

ale z ato mam atrakcyjna kolezanke i ma fajny charakter, jest inteligetna, ma to cos, charyzme i na pewno ma osobowosc. nie mozna uogolniac, bo to najgorsze co mozna zrobic.

każdy ma osobowość najwyżej nieciekawą czy tam niezgodną ze społecznymi kryteriami wartościowej osobowości jużprędzej brzydcy ludzie nie mająosobowości bo się przejmują wyglądem, są niepewni siebie nie biorą w niczuym udziału to sobie jej w dzieciństwie nie ukształtowali 🖐️

no mi osobowosc sie wlansie kojarzy z pewnoscia siebie, z zauwazaniem w towarzystwie, z tym czyms,a ludzie zmaknieci sa nijacy.

Gość pani redaktor
A wyobraźcie sobie sytuację, że widzicie piękną osobę, która powiedzmy rozmawia przez telefon, śmieje się, może flirtuje, może zwyczajnie bawi się rozmową. Nieświadomie, mimowolnie zwraca na siebie uwagę przechodniów. Co myślicie w takiej sytuacji o takiej osobie? Ps.Ludzie z osobowością, wcale nie muszą być osobami skromnym. Nie zapominajmy, że osobowość to również poczucie własnej wartości.

Gość słyszałam
Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że rozmawiała z kolegami, którzy stwierdzili, że jestem najładniejszą dziewczyną z naszego miasteczka. Do osobowości histrionicznej mi daleko, raczej można mnie określić zimną suką :D Więc lepiej nie generalizować...

Gość gsdgfsgsddf
To ci się źle kojarzy, bo typów osobowisci jest wiele. Ja własnie nie znoszę takich głosnych, wygadanych typow, którym sie wydaje, zę są w centrum wszechświata, bo dla mnie są to osoby natrętne i męczące. Wolę ludzi bardziej opanowanych, racjonalnie myslących, ktorzy się zastanowią, zanim cos powiedzą. To, że ktos kłapie dziobem bez ustanku, nie znaczy, ze dowiesz sie od niego czegokolwiek sensownego. Czasem jedno trafne slowo jest więcej warte niz cały elaborat pierdolenia

Gość pani redaktor
Danny Decoy - Gazeta Wprost, jeżeli już tak bardzo chcesz wiedzieć. Poza tym, nie żalę się, chciałabym poznać obiektywną opinię ludzi niezależnych, tak aby nie ograniczać się do informacji udostępnionych przez PAP, czy wyników badań z Instytutu Psychologii.

Czy ja wiem? Może to się tyczy, że jak ktoś jest piękny a na dodatek bogaty uważa, że już mu do życia nic nie potrzebne. Stąd ograniczają się do własnego ego.

Gość pani redaktor
DDA man - ślicznie dziękuję, słuszna uwaga.

Gość nie dam się
pani redaktor, co to za durna prowokacja? :o Przecież każdy przy zdrowych zmysłach wie, że nie ma osób "bez osobowości".

Gość gsdgfsgsddf
Pani redaktor, a jak ktoś jest zamkniety w sobie, nie mowi nic, unika towarzystwa, to nie ma osobowości? A co to jest osobowosć? Bo dla mnie to są cechy osobowe danej osoby. Równiez niesmiałość, małomównosć, samotnictwo, mrukostwo

Gość gfddhdhghj
osobowość (MN) 1. tylko w liczbie pojedynczej a) zespół cech psychicznych właściwych danemu człowiekowi; b) osobowość prawna - zdolność nabywania praw i zaciągania zobowiązań, nadana przez ustawę jakimś organizacjom; 2. człowiek o wyrazistych cechach wyróżniających go spośród innych ludzi

a osoby wygadane i gadatliwe wcale nie musze bez przerwy gadac glupot, tez mam jakis zly obraz tych osob, ja znam takie i nie piedola o szopenie, ale z nimi gadka idzie latwo i przyjemnie, po prostu. do autorki--> ja o takiej kobiecie pomyslalabym, ze jest pewna siebie, fajna dziewczyna.jelsi nie popisywalaby sie, ani nie gadala specjalnie glosno. ogolnie to pozytywne wrazenie.

widocznie autorka, czy tam ten jej redaktor, mieli na mysli, osobowosc, jako ten pazur. a nie zepsol cech, ktory ma dany czlowiek, i ktore wiadomo maja wszyscy. osobowosc+to cos. tak jak sie mowi, kobieta z charakterem i wsumie ta osoba nie musi byc glosna, ale ma wlansie byc inna.

Gość pani redaktor
W opinii Instytutu, osobowość to głównie poczucie stabilności, zarówno psychicznej jak i fizycznej, czyli wszystko to, co sprawia, że zwyczajnie jest nam dobrze.( Odpowiedziało w ten sposób, aż 76% ankietowanych)

Gość wuzettka
Maja osobosc, ale zazwyczaj nie za fajna. Jesli ktos nigdy nie musial sie o nic starac, wszyscy zawsze byli pomocni, szczegolnie faceci, to taka osoba jest przekonana, ze jest niewiadomo kim i nie musi nic z siebie dawac.

Gość pani redaktor
ja może nie jestem piękna- ślicznie dziękuję za pomoc :)