Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana panna

Boje się że jestem w ciąży, a bardziej tego, że będę musiała usunąć

Polecane posty

Gość zdesperowana panna

Obawiam się ciąży, wynik testu negatywny, okresu brak:( Jestem dorosłą odpowiedzialną kobietą(mam 22 lata), biorę tabletki antykoncepcyjne ale mimo to obawiam się, że teraz jestem w ciąży i najbardziej przeraza mnie to, że bedę musiała usunąć. Niestety jest tak a nie inaczej i nie mam na to wpływu, są tu osoby ktore mogłyby na ten temat ze mną normalnie pogadać, albo takie które były w podobnej sytuacji?

Gość harmanlllharman
dlaczego nie masz wplywu?

Gość zdesperowana panna
nie mam wplywu bo nie mam warunków (wynajmuję pokój) ani pieniędzy (nie starcza mi nawet na życie) na wychowywanie ani utrzymanie dziecka. Uprzedzam pytania co do ojca, on zniknął alimentów nie dostanę zresztą to nieistotne bo gdyby nawet to one dziecku i mi nie pozwoliłyby się utrzymać. To zawila sytuacja dlatego jest jak jest.

Gość zdesperowana panna
tak, masz rację, wybieram najbliższe, najgorsze i najtrudniejsze dla mnie. Ale niestety tak czasami musi być a ja muszę tylko sie z tym pogodzić

Gość harmanlllharman
a kiedy powinnas dostac okresu? jesli bierzesz tabletki nie powinno nic zlego sie dziac. jesli przez najblizsze dni okresu nie dostaniesz a nie chcesz isc do lekarza zrob badanie z krwi beta hcg. wyjasni wszystko. troche to dziwne ze ojciec juz zwial....

Gość a np. okno zycie nie mogloby
byc rozwiazaniem ogadalas kiedys film o aborcji? wiesz na czym to polega?

Wcale nie musisz się z tym godzić (piszę o aborcji) bo jeśli sama tego nie chcesz, to jest to złe rozwiązanie. Wiesz kto jest ojcem? Jesli tak, to alimenty dostaniesz z Funduszu Alimentacyjnego (do 500 zł/ mies.), jeśli jest on "gołodupcem". Jeśli nie wiesz, to gorzej...

Gość dupy dawac umiala a teraz
usunac chce................ nie jestes dorosla i odpowiedzialna kobieta.

Gość lolopfguygewruhiyntfhiyju
okno zycia......... nie usowaj, ono ma prawo zyc. Bog wie co robi. nie niszcz sobie zycia, bo nie bedziesz potrafila normalnie zyc po aborcji

do blokers i ławkers żeby dostać alimenty to trzeba podać typa do sądu..i jaką kwotę ustaliłaś taką będziesz dostawać od niego...a jak on nie płaci to wtedy komornik...a jak komornik nie ściągnie w ciągu 3miechów to WTEDY DOPIERO PAŃSTWO :/

Gość shyla stylez
a jakie bierzesz tabletki ??

Gość shyla stylez
a jakie bierzesz tabletki ??

Gość dvvhfvdbjhd
jestes jebnieta...robilas test bierzesz tabletki i boisz sie ze jestes w ciazy wez dziecko nie prowokuj a tak w ogole SZKODA ZE CIEBIE MATKA NIE USUNELA SZMATO____O JEDNEGO CHWATA I KURWISZONA MNIEJ

Gość o wlasnie idz kobieto
najpierw do lekarza, jak radzi Quicksand , jesli naprawde jestes w ciazy, to nie mozesz brac tabsow :o

do blokers i ławkers haha:) chodzi o to że to nie jest takie hoop siup z tym funduszem :) jest pełno latania...srania itd :) po za tym nie zawsze można otrzymać na dziecko np 400zł...ale np 200...to sąd ustala :) wcale nie jest tak kolorowo.....

blokers>>>> to nie tylko na sprawach prawnych spolek sie znasz ale na takich rowqieniez?:) im impressed

Gość aaagneska
Jeśli jesteś w ciąży to jej nie usuwaj. Przez ten czas moze sie wiele zmienic. Mozesz tez dziecko oddac do adopcji lub do punktu gdzie matki oddaja anonimowo dzieci.

Gość cóż
najpierw sprawdź, czy jesteś w tej ciąży. jeśli tak, zastanów się kilka razy zanim cokolwiek postanowisz. bo potem możesz żałować. studiujesz?

a co do tematu...to jak możesz brać tabletki skoro i zajść w ciążę??? jeśli masz takie myśli,że mimo antykoncepcji boisz się ciąży...to polecam: "podwiązanie jajników"...antykoncepcja na 1000000000%

a co do tematu...to jak możesz brać tabletki i zajść w ciążę??? jeśli masz takie myśli,że mimo antykoncepcji boisz się ciąży...to polecam: "podwiązanie jajników"...antykoncepcja na 1000000000%

zemsta. pełno latania było wówczas, gdy pomiędzy istnieniem kolejnych FA wypłacane były "zaliczki alimentacyjne". ;) Rzeczywiście wysokość alimentów ustala sąd biorąc pod uwagę możliwości zarobkowe zobowiązanego i usprawiedliwione potrzeby uprawnionego, nie mniej jednak nie jest to jakaś jałmużna jak pomoc społeczna. Nie znam przypadku by ktoś miał zasądzone alimenty niższe niż 300 zł. Natomiast w sytuacji gdy matka dziecka czyni osobiste starania o wychowanie dziecka i jest biedna- tak to już w PL jest, że ojciec ma przejebane z alimentami ;)

zemsta>>>>>>> moze dziewczyna chce miec dziecko ale nie teraz!! podwiazanie jajnikow jesdt nieodwracalne, soryy ale to nie jest smieszne

Quicksand, jasne. Znam nawet dokładnie z praktyki procedurę egzekucji świadczeń alimentacyjnych od obywateli tak egzotycznych krajów (z którymi Polska nie ma umów w tym przedmiocie) jak Somalia ;)

Gość zdesperowana panna
Po pierwsze byłam u lekarza, chodzę państwowo, lekarka mnie zbadała i ciąży nie wykryła bo było dopiero ponad tydzień po stosunku. Po drugie 500zł alimentów nie pozwolą mi opłacić kawalerki a co dopiero mówić o rachunkach i życiu, po trzecie jestem odpowiedzialna bo decydujac się na współżycie zaczęłam brać tabletki, a nieszczęścia chodzą po ludziach. Gdyby mnie zgwałcono to też byłabym nieodpowiedzialna, starałam się nie zajść w ciążę ale nie wyszło prawdopodobnie więc muszę zrobić to co muszę. I wiem kim jest ojcem ale na niego nic a nic nie mogę liczyć. Staram się podejść do tego chłodno a nie emocjonalnie bo boję się tych wszystkich uczuć. I nie oddałabym dziecka bo nie wyobrażam sobie 9 miesięcy czuć jego ruchy, poświęceń a potem nagle bęc spadaj po urodzeniu, nie to nie wchodzi w rachubę.

blokers...:) chodzi mi o takie latanie: :) trzeba złożyć pozew...trzeba czekać na rozprawę....trzeba...po rozprawie czekać czy pozwany będzie płacił....jeśli nie...wtedy składa się pismo do komorca...czeka się 3 miechy na bezskuteczną egzekucję....po tym czasie dopiero można iść i ubiegać się o pieniądze od pańswta :):D to dużo biurokracji :) chyba że ojciec dziecka nie uznaje dziecka....nie widnieje w akcie urodzenia...to wtedy ma z góry zasądzone 170zł/msc na dziecko jako samotnie wychowująca matka:)