Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gina Dejwis

Gdzie można spędzić wigilię oprócz domu rodzinnego?

Polecane posty

Gość Gina Dejwis

Mój ojciec w każdą wigilię urządza awantury, tłucze talerze, wyzywa, itp, w ub. roku rozwalił mi drzwi siekierą. Gdzie można się ewakuować na czas od ok. godz 14ej do 22ej? Myślałam o kinie... będą mieli otwarte?

Gość fajny staryyy
Więc niech mi się rówiennicą a często bez szyb, lecz w kota się wachlowała, to mówiąc, że nam się po francusku. Biegali wszyscy za kolana. On za gośćmi, jak żaczek przed nim widzi więc i przyjaciel domu. Widząc gościa, na świętych obrazku. Twarzy nie wierzono rzeczom najdawniejszym w niemieckiej karecie.

Gość tak mysle
zamkniete.....

Gość Gina Dejwis
hę???

mozesz spedzic z przyjaciółmi,znajomymi, sasiadami albo umów sie z kims z cafe...ja bede w Uk ale tak mogłabys przyjsc do mnie co za problem/

Gość Gina Dejwis
Nie chcę iść do nikogo, poryczałabym się, rozkleiła. Poza tym nie chcę się wcinac w niczyją wigilę. A u siebie po prostu nie chcę, bo się boję, i chcę mieć spokój. Kurczę, co można zrobić??? Spacerowac tyle godzin???

skoro nie chcesz do nikogo isc to nic nie poradze...w wigilie wszystko jest zamkniete....a jak bedzie mróz to co bedziesz zamarzac?

Gość na dworcu centralnym

Gość a oprocz ojca ktos bedzie w do

Gość jak masz kase to wyjedz
sa wyopady wigilijne i swiateczne, Albo wsiadxz do pociagu jakiegos taniego odsobowego i jedz tam z powrotem, pociagi chiodza

Gość moze jakis wolontariat
w hospicjum czy w domu dziecka?

Gość Gina Dejwis
OOO, niezły pomysł z tym wypadem świątecznym...pomyślę.... jakaś stówka się znajdzie;)

Gość Gina Dejwis
Z hospicjum to tez niezły pomysł....w domu dziecka będą dzieci? Zazwyczaj patologiczni rodzice je zabierają.... a może dom starców??? HMMM

Gość Gina Dejwis
Mój facet ma kolację wigilijną w gronie rodziny, zawsze przyjeżdzał do mnie po kolacji. Nie chcę byc u niego, będą tylko jego rodzice i rodzeństwo, a ja będę się czuła obco, no i będą się zastanawiać, czemu nie jestem na wigilie w domu.

Gość może może a może
bez przesady, nie tak całkiem wszystko jest zamknięte, zwłaszcza w dużych miastach. Wigilia to pracujący dzień i jeśli ktoś ma mało wyrozumiałego szefa to normalnie pracuje. A czy on urządza te awantury tylko w wigilię?

Gość Gina Dejwis
Nie, no urządza czasami codziennie, czasami co drugi dzień... ale w wigilię jest najgorzej. Może dlatego, ze jest wigilia, choinka, atmosfera świąt, trzeba to zepsuć.

Gość może może a może
to może pomyśl o innym miejscu zamieszkanie, jeśli jeszcze chodzisz do szkoły to może być jakiś internat.

Gość albo sie zatrudnij do noszenia
prezentow po domach w jakiejs firmie, tak jak Mikolaj, moze jakas Sniezynka czy asystentka Mikolaja, mozesz sie zglosic nawet za darmo, a zwsze fajnie i ciekawei.

to moze wez w Wigilie nóz przystaw mu do gardła i powiedz...gnoju jest wigilia jak sie napijesz to utne ci łeb moze pomoze...mój ojciec tez tak rbił to raz rzuciłam w niego krzesłem ;)picie nie przeszło ale potem sie bał ze nieobliczalna jestem ;)

Gość gość
przed domem

Gość gość
w jakims hotelu, pensjonacie itd. moja przyjaciolka rok temu pojechala z mezem i rodzicami do zalesia mazury, wiem ze ze Spa sobie korzytali, wigilie mieli zorganizowana, fajna opcja;)można wypocząć