Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaa77

Czy to ciąża??? Proszę o radę bo zwariuję!

Polecane posty

Gość Onaaa77

Witam, mam pytanie, czy mogę być w ciąży? Biorę tabletki anty, jednak zapomniałam jednej tabletki w dniu owulacji i nie wiem czy przez to mogło do niej dojść, brałam również w tym czasie antybiotyki i dopiero dowiedziałam się, że one mogą bardzo obniżyć skuteczność moich pigułek... Miesiączka spóźnia się dopiero ponad 2 dni ale nie czuję by się na nią zapowiadało... Temperature mam podwyższoną 37,2 a dziś 37,5... Brzuszek boli, piersi mam jakiś takie wrażliwe, od 2 tyg nic nie robie poza spaniem, no i mam takie napady głodu, że nawet narzeczony spytał czy jestem w ciąży... ;) Hm co o tym myśleć? PS. byłam dziś u ginekologa ale badał mnie palcem tylko powiedzial ze chyba wszystko ok ale jeszcze nie wie i jak cos mam przyjsc 5.12 na usg... do tego czasu zwariuję. :D

Gość Gratulujemy nowej mamusi

Gość Onaaa77
Nie no 77 nie.... :) 19...

Gość latek23
..a może test ciążowy? próbowałaś?

Gość Onaaa77
co mam w takiej sytuacji robic? za dwa dni powinnam zaczac kolejne opakowanie tabletek, a wizyta u lekarza na badanie usg dopiero 5 grudnia... odstawic tabletki czy normalnie mogę brać? :)

Gość latek23
jejku nie dobijajcie dziewczyny :) bo padnie nam na zawał...

Gość Onaaa77
testu jeszcze nie probowałam, ale chyba będę musiała. po prostu jakoś nie wierze w 100% pewność testów.

Gość latek23
..hmm ja w sumie nigdy nie brałam tabletek, nie wiem czy powinnaś brac dalej, może najpierw test, później ew. poczekaj jakiś czas i wówczas zacznij brac tabletki...

Gość Onaaa77
dzięki latek23 :D po prostu inaczej się czuje i troche mnie to nie pokoi... ;/

Gość latek23
uwierz... ja zrobiłam i okazało się że jestem, generalnie planowaliśmy, no i test pokazał że jestem, ew. test ciążowy z krwii, wówczas będziesz pewna na 100% czy jesteś w ciąży, koszt 50 zł.

Gość Onaaa77
szczerze mówiąc nie wiem co zrobić, łatwo mówić, żebym poczekała ale dla mnie teraz kazdy dzien to wieczność bo sama się nakręcam. My nie planowaliśmy, ja mam 19, narzeczony 22. Jednak jak zobacze jedna kreseczke bedzie mi przykro a gdy dwie przestrasze sie pewnie. No i jak tu ja mam postepowac? :):)

Gość latek23
kochana to koniecznie zrób test ciążowy ten z apteki, jak się pojawią dwie kreseczki to później test w przychodni, na cito otrzymasz badania tego samego dnia...głowa do góry! ciąża nic strasznego, ale koniecznie test, jutro z rana do apteki :)

Gość Onaaa77
masz rację, jutro zrobie teścik, a jak wyjdzie jedna kreseczka to mogę być spokojna na 100%? :D

Gość latek23
no właśnie, może kup dwa testy, moje koleżanki mówiły że jak właśnie planowały ciąże, to kupowały 4 testy różnych firm i wówczas były na stówkę pewne. Ja zrobiłam jeden, okazało się że jestem w 4/5 tygodniu...później test z krwii... kurcze ... wiesz może kup sobie 2 testy różnych firm...chyba że masz aptekę całodobową i możesz podjechac i kupic juz teraz, do rana to daleko :(

Gość Onaaa77
nie mam niestety, do rana wytrzymam. :) mysle, ze 2 tesciki mnie uspokoją :)

Gość latek23
no to trzymaj się kochana!!!

Gość Onaaa77
W sumie ciąży nie brałam pod uwagę ale zobaczymy... Dziękuje , Ty też się trzymaj kochana! :):)

no ludzie czy wy powariowaliscie! po pierwsze to w żadnej ciązy pewnie nie jesteś! nie wziełas raz tabletki i myslisz ze zaszłas? zapomnij! a antybiotyk to główny winowajca spóźnienia miesiączki, mi po antybiotyku okres spóźnia sie nawet 10 dni!!! uwierz mi ze w żadnej ciązy nie jesteś! kiedys także raz pominełam tabl. i pytałam gin. czy mogłam zajsc to sei zaśmiał :) ps. miałam wtedy 19 lat.

no chyba ze masz za duzo kasy to kup nawet 5 testów ale ja Ci mówie ze bedą negatywne. jak bys chciała jeszcze wiecej stracic to idź na bete do laboratorium- wynik 100%- oczywiscie negatywny!

Gość latek23
no to masz już odpowiedz :) możesz spac spokojnie...

Gość Onaaa77
dzieki za szczera odpowiedz, tylko nie wiem po co te wykrzykniki... ;] widzisz, nie pokoiłam się to sie spytałam... No ale dzieki za wypowiedz. ;)

Gość gitika
nie ma owulacji jak sie bierze tabl - wiec nie moglas pominac tabl w czasie owulacji. To raz, a dwa - jak mierzysz temp? rano w pochwie? czy za dnia pod pacha masz taka podwyzszona? Bo jesli rano w pochwie to faktycznie zrob test zanim rozpoczniesz kolejne opakowanie tabletek, Jesli za dnia pod pacha, to masz jeszcze niedoleczony stan zapalny. Antybiotyk moze przesunac okres, ale ten okres MUSI wystapic w trakcie przerwy miedzy opakowaniami - jesli nie wystapi, to poczytajcie ulotke - nie nalezy rozpoczynac nastepnego op. Ale u mnie na przyklad okres z odstawienia zawsze sie zaczynal po 5 dniach dopiero od odstawienia, wiec autorka moze dzis dostanie.

Gość trybtrybtyevt
z tego co wiem to jak sie bierze anty to owulacji nie ma:>> a @ to nie @ tylko krwawienie z odstawienia....chyba ze nie beirzesz regularnie

Witam wszystkie dziewczynki :) ja mam takie pytanie a mianowicie... bo jak konczylam opakowanie to zauwazylam ze zaczelam je jeden dzien wczesniej niz zawsze (zawsze bralam pierwsza w srode a w tym opakowaniu wzielam pierwsza tabletke we wtorek)... moim zdaniem nie ma to znaczenia (chyba) ze normalnie bylam zabezpieczona ( szczerze to nie wiem przed czym bo bez brania tabletek nie mam okresu ;/ ) teraz czekam na @ i normalnie mam wziasc tabletke po tej 7 dniowej przerwie tak jak wczesniejsze opakowanie co nie ? Czyli we wtorek... pozdrawiam bardzo gorąco :*

Gość gabiczka
tak, we wtorek. nie rob przerwy 8 dniowej zeby dobic do srody sporotem

Gość Onaaa77
oczywscie ze rano w pochwie... troche nie zostalam zrozumiana bo z tego co wiem, to jak sie zapomni tabletki to do owulacji moze dojsc bo wiadomo, ze jak się bierze to jest ona chamowana. ;)