Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna Granta

SPAGHETTI ZE ŚWIEŻYSZ POMIDORÓW??

Polecane posty

kroje na kawalki i dusze z ziolami, potem przyprawy i ser zadnego miecha-zdrowsze i tansze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kukuruku.plum
powiem ci jak to robiła pewna włoszka u ktorej kiedys pracowalam bylo pyszne pomidory myła ( te jajowate- twierdzila ze najlepsze bo maja najgrupsze ścianki i malo ziaren) przekrajała na pol i wyciagala z nich bnasienie potem wrzycała do gara do tego marchew pokrojoną w kostke troche selera naciowego i cebuli i warzyła wszystko na małym ogniu pierwszy dzien az sie rozgotowało i drugi dzien do zagotowania dodawała potem garsc posiekanej bazyli i troche oliwy wszystko potem przeciskała przez sito zeby skórek nie było i gotowała chwoile jesli bylo bardzo płynne wrzucasła to potem do wymytych słoików zalewała na wierzchu oliwą ( odrobine) i pasteryzowała 20 min od zagotowania potem odkladała gorace słoiki wieczkiem do spodu i zostawiala do pełnego wystygnięcia ( na drugi dzien dopiero odwracala) w ten sposób przygpotowana salsa do makaronu spagetti moze byc zjedzona bezposredniuo ze słoika lub podsmarzyc troche chudego miesa mielonego dodać salse ze sloika doprawic do smaku i na koniec wymieszac z makaronem na wierzch posypac grana padano pycha i pomidory pyszne i aromatyczne do spagetti przez cały rok słoiki w chlodnym miejscu wytrzymują cały rok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kroje pomidory (ze skorka i pestkami), cebule i czosnek, smaze na oliwie najpierw na duzym ogniu (do odparowania wody), potem pod przykryciem na malym. dodaje przyprawy (sol, pieprz, swieza bazylia), mieszam z ugotowanym makaronem, oliwa i parmezanem. mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×