Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tolasolla

Co i jak-naderwanie wiezadła na wf-ie.

Polecane posty

Gość tolasolla

W czerwcu '09 r. miałam skręcone kolano , tańczyłam dzień wcześniej, kolejnego kucałam ( rocznica brata, potem wycieczka) no i spuchło. Następny dzień pogotowie i prześwietlenie bez zmian.Lekarz stwierdził skręcenie kolana ( prawego) i kazał tydzień leżeć i obkładać zimnym. No to okej, ale wiadomo-komputer, wc...Chodziłam i to dość dużo. Kolano całe wakacje dawało o sobie znać, bolało, ale sie nie przejmowałam-przyjaciele, kolonia...No i jakoś przeżyłam. 3 listopada na wf-ie mieliśmy biegi. No spoko, 14 s, bieg wahadłowy. Kolanom spuchło mi jak BANIA, bolało, nie mogłam chodzić. Mój kochany wuefista nic nie zauważył ( kulałam, prawie jęczałam z bólu) i kazał robić dwutakt. Jeszcze bardziej bolało. Po 2 dniach ( 5, bo czwartego były urodziny mojej psiapsiółki, szkoda by odpuścić) wylądowałam na pogotowiu. Pół godziny czekałam na lekarza (;/). Potem przyszedł, trochę pouciskał, kazał zginać (nie dałam rady do 90 stopni), nie trwało to nawet 5 minut. Lekarz stwierdził naderwanie więzadła przybocznego przyczepu udowego kolana prawego. kazał oszczędzać , okłady z altacetu i w pon. na kontrolę. No okej, weekend przeleżałam, prawie nie chodziłam. W pon. przyszłam, czekałam grzecznie godzineczkę, potem mnie przyjął, zbadał bardziej wnikliwie niż na pogotowiu ( inny lekarz), kazał założyć trutor gipsowy na 10 dni, potem zdjąć i kontola. Nie kazał kul. No okej, po 10 dniach zdjeli, jeszcze inny lekarz dał zwolnienie z wf-u do końca listopada, kazał ćwiczyć i zakończył leczenie. A ja mam je dalej spuchniete, boli jak cholera, jakieś pryszcze ni na tym kolanie wyskoczyły ( chyba po gipsie) , ledwo chodzę, na schody weszłam wczoraj i zaczeło jeszcze bardziej boleć, mogę do 90 stopni zginać. 1. Jakie ćwiczenia wykonywać? 2. Czy będzie sie to mi odnawiać? 3.Prosić lekarza rodzinnego o przepisanie kul? 4. Ile odszkodowania ? Z( jestem na 10 tys. ubezpieczona). 5.No i czy po tym zwykłym zwolnieniu prosić o ograniczenie ćwiczeń ( czyli nie biegi, skoki itp.)? 6. No i piszcie, bo myślicie o tym wszystkim..;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować