Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

jak to z podawaniem syropu na gorączkę, a za chwilę czopek inny jak syrop nie

Polecane posty

Gość ale o co pytasz dokładnie
podajesz syrop, jak za godzinkę nie zadziala to podajesz czopek, ale o innym składzie. Syropu na dobę tyle, by nie przekroczyć dawki stosownej do masy ciała i wieku dziecka. W ulotce jest to opisane. Możesz na obniżenie gorączki stosować zimne okłady, kompres na czoło, na brzuch-okolice pachwin. Kąpiel również powinna pomóc, przygotowujesz wodę o temp. ciała dziecka, wkładasz dziecko i stopniowo obniżasz temperaturę wody dolewając chłodnej. Nigdy od razu do zimnej wody!

Gość jaką temperaturę ma dziecko
i co podajesz? W przypadku moich dzieci np. apap w zawiesinie nigdy nie zadziałał. Od wielu lat stosuje tylko nurofen w zawiesinie i efferalgan w czopkach. Jeżeli zawiesina po dwóch godzinach nie zadziała to najpierw robię okłady na czoło i okolice wątroby a jak to nie daje rady to dopiero czopek. Słyszałam również o zakładaniu wilgotnych skarpetek na stopki. Do kąpieli nigdy nie musiałam sięgać bo zazwyczaj wcześniej opisane sposoby działały.

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
mozesz podac paracetamol w plynie lub cos co ma inny sklad nurofen ma ten sam sklad co ibum

Gość mkk
dzieki....

Gość mkk
a kolejny lek, moge podać szybciej niz 6 godzin?tzn. jeśli widze po 1 godz.,że nie działato moge inny podać?

Gość pacccynka
moja nie wiedza moje dziecko wyladowalo w szpitalu z drgawkami poniewaz nie wiedzialam ze mozna leki przeciwgoraczkowe podawac na zmiane podawalam jeden po ktorym nie chciala spasc goraczka a od lekarzy dowiedzialam sie ze nie na kazde dziecko ten sam lek podziala i tez zalezy jaka to choroba bo tez nie na kazda chorobe lek przeciwgoraczkowy obnizy ja