Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszka00

PORONIENIA NAWYKOWE!!!dziewczyny pomozcie!

Polecane posty

Gość muszka00

Jestem po 3 poronieniach z rzedu.Byly to ciaze bardzo wczesne tzw.biochemiczne.Po paru dniach spoznionej @ robilam testy ktory oczywiscie byly pozyt.Nastepnie szlam do lekarza na potwierdzenie ciazy.A na usg nigdy nic nie bylo widac!nawet pecherzyla ciazowego:( Po okolo 3 dniach po wizycie zaczynalam plamic.I tak przez okolo 12dni.Beta spadala i za 6 tyg dostaje normalna @. Powiedzcie mi czy ktoras z Was przezyla to samo??jakie badania robilyscie ??Musze znalezc przyczyny tych poronien.Juz nie wiem jak mam sie leczyc.Robilam rozne badania.Na koniec hsg i jajowody sa drozne.Prosze pomozcie!!

Przedewszystkim jeżeli jeszcze nie miałaś żadnych badań to zrób koniecznie badania na progesteron!!!! Może lekarz przepisze ci sztuczny jeżeli masz za niski! Warto też profilaktycznie brać witaminę E i magnez oraz cynk!!! Mojej koleżance tak zalecił lekarz ! Spytaj lekarza o to i o właściwe dawki. Poronienia nawykowe to już nie przypadek! Zbadaj się: USG dopochwowe, hormony. To na początek a potem jak po kolei będziesz wykluczać to tym jaśniejsze będzie to dla ciebie i lekarza. Moja koleżanka straciła dziecko w 6 miesiącu i lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego a za rok zaszła w szczęśliwą ciążę i dziś ma 3 miesięczną córeczkę:) Powodzenia

Dopiero doczytałam że robiłaś już wiele badań więc pozostaje ci zrobić małą przerwę i najpierw znaleść przyczynę bo każde kolejne poronienie nie będzie dla ciebie zdrowe i dla kolejnych ciąż. Najpierw znajdź dobrą klinikę albo lekarza ( z prawdziwego zdarzenia ) i dopiero probuj. Myślę że będzie dobrze..nie poddawaj się:)

Gość muszka00
Dzieki Olka:)Musze znalezc dobrego lekarza.Pozdrawiam