Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara na 102

Czy przy swinskiej grypie zawsze występuje wysoka gorączka?

Polecane posty

Gość panikara na 102

Bo ja mam wszystkie objawy i panikuje ze to swinska grypa..Bol gardla, kaszel, katar, trudnosci z oddychaniem, bole stawow... ale gorączke mam dosyc niska, bo ok 37 stopni i apetet jak wilk. Powiedzcie ze nie umre!!!:D

Gość 6g67hh
nie umrzesz,zadzwon do lekarza

Gość krucafuks
Wyobraz sobie, ze przed drzwiami frontowymi , na wycieraczce lezy sobie stowka. Jak jestes sie w stanie zwlec i isc po nia, to nie masz zadnej grypy a przeziebienie. Skoro siedzisz na kafe to 1) nie spisz 2)dalas rade doczlapac do peceta, albo przytaszczyłaś laptopa do wyrka Wniosek: za jakies 3 dni Ci przejdzie, wez jakis paracetamol w dowolnej formie i napij sie ciepłej herbaty z miodem, na kaszel najlepszy syrop z cebuli.

Gość ja to bym wstała i poszła nawe
gdyby na tej wycieraczce leżało 2 zł:D na batonika już byłoby;)

Gość krucafuks
A, teoretycznie mozna miec swinska grype bez goraczki, ale wirus jest tylko mutacja wirusa zwyklej grypy, wiec male prawdopodobienstwo. To co rozni obie choroby, to dosyc czesto wystepujace przy H1N1 wymioty i rozwolnienie. Jedynym sposobem na 100% potwierdzenie swinskiej grypy jest test laboratoryjny.

Gość krucafuks
Własnie przeczytałam , ze przy grypie nie ma kataru, bo to objaw typowy dla przeziebienia. Masz tez dobry apetyt, kolejny argument przeciw H1N1. Nie umrzesz.

Gość AWERT
głupi jestes amant,paracetamol to najmniej inwazyjny lek przeciwgorączkowy.

Gość gryczka
Bardzo mało prawdopodobne. Wysoka gorączka jest głównym wyznacznikiem grypy (odróżnia ją od infekcji grypopodobnych, gdzie temperatura nie jest tak wysoka). 37 stopni to ledwie, ledwie stan podgorączkowy.

Gość krucafuks
Amant Wszech Czasów (amantws@yahoo.de) " wez jakis paracetamol w dowolnej formie i napij " Co to za namawianie do samobójstwa przez zniszczenie wątróbki ? APAP, Panadol, Fervex, Grippostad, Tabcin, codipar, coldrex, Gripex...jedna cholera bo to wszystko paracetamol, ktory jest lekiem przeciwgoraczkowym, przeciwbolowym i przeciwzapalnym. Nie przekraczajac zalecanej dawki(4g na dobe) ciezko jest sobie tym uszkodzic watrobe.

Gość panikara na 102
Byłam u lekarza dostałam antybiotyk Amoksiklav i tabletki na kaszel thiocodin, a w ksiazeczce studenckiej pani mi wpisala zem chora na "infekcje górnych dróg oddechowych". Oby miała racje...

Gość cfgfdgs
tez mam wlasnie sie dowiedzilam :) wiec tak moze wystapic wysiek z nosa lecz nie musi , kaszel dlawiacy i rozpierajacy zarazem suchy naprzemian z mokrym, goraczk autrymujaca sie od 2-5 dni powyzej 38C, bole i zawroty glowy, trudnosci z oddychaniem ;) ja sie tam ciesze mam 10o dni urlopu :)

Gość tsdgtdfr
pozzatym ta grypa jesli siedzisz w domu i bierzesz lekarstwa nie nie sie zadnego ryzyka dla osob o dobrym stanie zdrowia... wiekszosc przypadkow smiertelnych to ci ktorzy mieli juz wczesniej jakies problemy zdrowotne , do tego powazne... wyzlez sie wygrzej, i za 7-10 dni bedziesz jak nowa

Gość gryczka
A ja właśnie mam kaszel suchy na przemian z mokrym, ale temperatura nie przekroczyła ani razu (w ciągu tych 3-4 dni) 37,5. Zresztą wczoraj byłam u lekarki i dosyć dokładnie mnie osłuchała. W płucach i oskrzelach nic nie mam podobno. Nie dajmy się zwariować, myślę, że nie każda infekcja teraz to świńska grypa:-)

Gość zoiuuuo
a ja mam potwierdzona juz swinska grype,zarazilam sie od corki.nie goraczkuje(37,3-srednio),mam dusznosci,bole brzucha i ogolne rozbicie,dzis mija piaty dzien i jest lepiej,biore dwa razy dziennie tamiflu,wiec wysoka goraczka nie zawsze wystepuje(chociaz corka miala 39,8)

Gość ............................kk
a bolało cię w okolicy ucha? bo mnei rano bardzo boli, a potem już mniej, gorączka około 37, tydzien temu mnie bolaly stawy i miesnie ale juz przeszlo

Gość zoiuuuo
nie mialam bolow w okolicy ucha,ale naczytalam sie tyle na ten temat,ze szkoda gadac i wiem ,ze to jeden z objawow.tylko testy moga potwierdzic te chorobe,radze nic nie lekcewazyc,bo to powiklania pogrypowe sa tak bardzo niebezpieczne