Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziorexxx

Okropne wzdęcia w ciązy -ból brzucha, co robić??

Polecane posty

Gość Madziorexxx

Dziewczyny od paru dni mam straszne wzdęcia i bóle brzucha-takie przelewanei w jelitach , gazy itp.Dodam ,że mam też zatwardzenia- sytuacja nasiliła się odkąd zaczęlam brać Prenatal Classic-jest tam żelazo w składzie.Odstawiłam dzisiaj ten Prenatal i wróciłam do kwasu foliowego , ale nadal mi te wzdęcia dokuczają.Czy są sposoby na to??Niedość ,że mam mdłości to jesszcze te wzdęcia-wykończę się.

Gość Bardzo Ciężarna
Ja też miałam koszmarne wzdęcia na początku :( Na szczęście bez zaparć. Ale wsuwałam naturalne jogurty-najlepiej na czczo, na śniadanie, z otrębami(sa takie granulowane, zjadliwe)i bakaliami. Musisz zmniejszyć "racje żywieniowe"-jeść mniejsze porcje a częściej, dużo warzyw, owoców. Odstawić czekoladę, ograniczyć słodycze. Dobrze by było zastąpić białe pieczywo ciemnym. I pij dużo-do 2litrów wody niegazowanej dziennie. Brzmi drastycznie, ale czego się nie robi, żeby nie cierpieć ;)

Gość mamarobala
miałam to przez dwa-trzy tygodnie. Trochę pomagała herbatka z kopru włoskiego,ale niestety brzuch miałam jak bania nawet po zjedzeniu sucharka. Kilka razy wzięłam Espumisan dla dzieci,ale nad tym warto się zastanowić bo nie każdy lekarz Ci to zaleci brać w ciąży. W każdym razie ja wzięłam mniejszą dawkę i pomagało. Na zaparcia jedz gruszki,świetnie działa wypicie kieliszeczka soku z kiszonej kapusty.Niestety na wzdęcia złotego środka nie ma. Rennie mi na to nie pomagało,za to na zgagę tak i można w ciąży brać.

Gość mamusia już niedługo
mi na wzdęcia pomaga picie jogurtów, najlepsze te pro-biotic a na zaparcia suszone brzoskwinie