Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i like chopinn

Kto wysyłał paczkę DHL?

Polecane posty

Gość i like chopinn

Mam kilka pytań:)

Gość i like chopinn
Mam już gotową paczke, ładnie zapakowaną. Mam ją jakoś podpisać do kogo jest nadawna i czy oni samą nakleją jakąś naklejkę? Jak to się odbywa? Robie to pierwszy raz. Na stronie znalazłam takie cos: http://www.dhl.com.pl/publish/etc/medialib/pl/1.Par.0013.File.tmp/Zlecenie_odbioru_przesylki_krajowej.doc Mam wydrukować i nakleić na paczkę czy jak?

Gość kwaeormq0o
nie mozesz po prostu zadzwonic do nich i zapytac o szczegoly? ja wysylalam pocztexem i w dodatku sluzbowo zamawia sie taka usluge telefonicznie i facet, ktory przychodzi po paczke ma przy sobie potrzebne druki

oni nakleja naklejke z adresem dokladniej list przewozowy w przezroczystej kopercie ale mozesz dodatkowo na paczce napisac nadawce i odbiorce poniewaz w przypadku odklejenia sie listu przewozowego masz pewnosc ze paczka jest oznaczona gdzie ma dotrzec. mozesz tez od nich zamowic karton jak nie masz w domu. paczke mozesz wyslac u nich w punkcie lub zamowic kuriera. o to czy pisac cos na paczce mozesz sie dopytac jak zadzwonisz po kuriera. jesli to jest cos szklanego zglos kurierowi jak przyjedzie po przesylke i on nakleji naklejke na paczke. ps. najlepiej upewnij sie jak zadzwonisz po kuriera bo nie wiem czy nic sie nie zmienilo - tak bylo kiedys

Gość oNI SAMI
naklejaja kartk wic nie tryeba podpiszwa

Gość i like chopinn
Własnie telefon milczy bo biuro obsługi klienta czynne w soboty od 8-16:( Moze ktoś wysyłał i podzieli się wiedzą:(

no to i tak juz dzisiaj nie wyslesz to co sie martwisz? :) nie musisz nic na paczce pisac ale jak chcesz dla pewnosci mozesz, zostaw to do poniedzialku :)

Gość i like chopinn
OOO czyli są tu jakieś poczciwe dusze. :) Wszystko ładnie zapakowane. Zamówiłam kuriera przez net na poniedziałek. Paczki czekają. Czyli przyjedzie pan, ponakleja naklejki, zarekwiruje kase i pojedzie? Pytam bo nie wiem :(

dokladnie. przyjedzie pan, wypisze list przewozowy, da Ci kopie listu na ktorym bedziesz miala nr po ktorym bedziesz mogla sprawdzic status przesylki. mozesz zaplacic Ty albo zaznaczyc ze placi odbiorca.

Gość i like chopinn
Ok. Dziękuję. Ale jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Wysyłam trzy paczki pod jeden adres. Każda jest inna pod względem gabarytowym i wagowym (od 9 do 22kg). Czy kurier na miejscu je jakoś waży? Czy sugeruje się tylko tym co jest w formularzu zamówienia?

Gość gość
Cześć napisaliśmy rozwiązanie dla oprogramowania Comarch (OPTIMA, XL, Altum). Obsługujemy z jego poziomu obecnie 14 kurierów i nawet ostatnio szukałem chętnych na wdrożenie pilotażowe z poziomu Enova. Więc jeśli któraś z Was szanowne panie byłby zainteresowany to proszę o kontakt shipping.yosi.pl Generujemy listy dla Inpost, Inpost Kurier, Inpost Polecony, GLS, UPS, Fedex, K-Ex, Schenker, JAS-FGB, TBA Express, DHL, DPD pobierając dane z ERP i zapisując zwrotnie nr. listu

Gość Magdalena Y
Do listy zintegrowanych z Y.Shipping programów doszła już wspomniana Enova, a także Subiekt GT, Sello i WF Mag. Ponadto powiększyła się liczba integracji z firmami kurierskimi. Teraz to: InPost, InPost Kurier, Inpost Polecony, Inpost Allegro, DHL, DHL Express, DHL Parcelshop, DPD, Siódemka, UPS, GLS, Fedex, Poczta Polska, Schenker, K-EX, JAS-FBG, TBA Express, Paczka w Ruchu. Zapraszamy na nasz kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOjqwmxkxvkjbZjr0XHMrrg

Gość gość
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow "k***a" itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia.

Gość gość
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow "k***a" itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia.Chama chcesz placic?