Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elinnka

najlepszy środek przeczyszczający?

Polecane posty

Gość elinnka

Jaki jest waszym zdaniem? Powinien być: - efektywny - nie powodować uzależnienia (czyli żeby nie było tak że po odstawieniu jest gorzej niż wcześniej bo jelita już wcale nie chcą pracować), nie wymagać zwiększania dawek - dość niedrogi Ja używałam Xenny, ale po pewnym czasie przestawała działać, musiałam zwiekszać dawki, aż doszłam do 12 tabletek (a na opakowaniu jest napisane by brać max. 5). Mój lekarz powiedział że to typowe, bo Xenna uzależnia i rozleniwia jelita. Kazał mi brać Forlax - niby świetny, nie uzależnia, normalizuje pracę jelit i niby nawet po odstawieniu jest super. Może i racja, ale moim zdaniem Forlax to droga zabawa. Saszetka kosztuje 1,50-2 zł, a trzeba brać dwie dziennie co wychodzi 90-120 zł miesięcznie, a dla mnie to za drogo. Jako taki faktycznie działał, nie od razu, ale po paru dniach - pod warunkiem że bierze się go regularnie. Brałam też herbatki przeczyszczające Elanda - działały chyba tylko przy 2-3 pierwszych użyciach, potem nie. Parę miesięcy temu odkryłam herbatkę Liść Senesu Herbapolu - i jak na razie jestem super zadowolona. Efekt piorunujący. Jest tania (ok. 4/5 zł za 30 saszetek). Używam jej co tydzień, boję się cześciej, aby się nie uzależnić. :O Nie wiecie może czy uzależnia? Znacie jakieś inne, dobre środki przecz.?

A próbowałaś ćwiczeń fizycznych? Kiedyś w jakiejś książce, chyba medyczny poradnik domowy były podane ćwiczenia które usprawniają pracę jelit. Do tego może jakis błonnik lub ziarna dodawane do jogurtów? Suszone owoce?

Gość elinnka
U mnie nie działa. Kiedyś też tak pomyślalam i przez calutkie pół roku byłam na diecie (jogurty, otręby i takie tam - sama zdrowa żywność), do tego każdego dnia, mimum godzinę jeździłam na rowerku. Myślalam że zadziała, bo wczesniej nie ćwiczyłam prawie wcale. Ale nie zadziałało. Zaparcia miałam takie same. Własnie czytam na innym topiku że Senes jest świetny ale uzależnia. :O

Gość gość
Sól magnezowa