Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

midi28

brak ruchów dziecka 40 tydzien pomocy!

Polecane posty

nie czuje od rana ruchów dziecka tzn cos mi tam pare razy przejechało po brzuchu ale nie sa to kopniaki takie jak jeszcze wczoraj.. czy mozliwe jest ze to tuz przed porodem dziecko tak sie własie zachowuje bo słyszałam ze tak sie dzieje tuz przed rozwiązaniem.. nie wiem czy jechac do szpitala czy co...?

Gość chlebkowa mama
ja tak mialam i gin od razu kazal jechac do szpitala a tam z mety cc bo slaba ruchliwosc plodu byla a nie wiedzieli o co chodzi bo wszystko bylo oki

ale potem okazało sie że wszystko jest ok mam nadzieje? kurcze mała sie chyba rusza ale strasznie słabo czasem mnie tylko otrze a do tej pory mozna powiedziedziec ze skakała po brzuchu.

Gość GRATULUJE
jeszcze pewnie dzis zostaniesz mama

kolezanka pojecvhała bo dzidzia tez sie słabo ruszała w terminie i co?cesarka tego samego dnia

ja rozumiem ale ona prawie wogóle sie nie rusza od rana moze były ze 3 ruchy jeszcze takie lekkie... na 14:00 mam wizyte u ginekologa ale boje sie że cos jest nie tak, albo rzeczywiscie bede niedługo rodzic bo do terminu 6 dni..

Gość chlebkowa mama
nie boj sie, po prostu zabierz torbe i jedz do szpitala;-) ja sie ciesze ze mialam cc bo nie cierpialam w ogole, a dzidizus urodzil sie zdrowy i dostal 10 punktów

Gość
O matko:) Ale Ci tutaj wywróżyli:P A dziecko smacznie śpi:)

jeju żeby tylko było wszystko wporządku... to moja pierwsza ciąża i bardzo sie boje;-(

MAŁA ZAZWYCZAJ DUŻO SIE RUSZA a to sie stało tak z dnia na dzien dotąd mocne kopniki a teraz nic;-( wiec nie wiem czy ona spi czy tez cos sie dzieje niedobrego;-(

Gość też w ciąży
JA BYM NIE CZEKAŁA DO 14 TYLKO POJECHAŁA JUŻ DO SZPITALA , JEŚLI JEST WSZYSTKO OK TO BĘDZIESZ SPOKOJNIEJSZA A JEŚLI SIĘ COŚ DZIEJE TO KAŻDA MINUTA JEST WAŻNA

Gość
Wiesz midi, ja Ci napisałam co myślę, a Ty jak dla mnie to możesz nawet już teraz jechać do szpitala na cesarskie cięcie. Może i się mniej rusza (pisałaś że były trzy ruchy), ale to dopiero od rana a jest 12, więc nie ma co panikować.

Dziewczyno, nad czym ty sie zastanawiasz jeszcze? Samochód albo taxi i do szpitala. Na forum szukasz pomocy?

racja.. ubieram sie i smigam najpierw do ginekologa napewno przyjmie mnie wczesniej....! ojej zeby było tylko wszystko wporzadku...

Gość chlebkowa mama
nie stresuj sie, spokojnie wszystko jest na pewno dobrze, powodzenia

Gość też w ciąży
odezwij się jak wrócisz powodzenia :)

Gość chlebkowa mama
zadzwon do lekarza i zapytaj, w koncu za cos kase bierze prawda?

napewno dam znac... o ile nie pojade do szpitala. 3 majcie kciuki..

forum to nie poradnia położnicza :) w takich sytuacjach jedzie się doo szpitala na ktg a nie na kafe pisze, masz dziecko w brzuchu !!!!!

Gość chlebkowa mama
franka nie wycieraja sie wloski twojemu synkowi, moj tez taki kudlaty byl jak sie urodzil, a teraz wszedzie lyse placki tak mu sie powycieraly

Gość chlebkowa mama
moj z czarnulka staje sie blondynem;-) ale ja jestem blondynka wiec po mnie beda wloski

witam;-) byłam wczoraj u lekarzxa. okazało sie że wszystko jest w porzadku. Gienekolog poobserwował chwilke mała na usg i powiedział że mała nie jest może zbyt ruchliwa ale nie jest tez za mało i że wszystko jest dobrze;-) kazał spokojnie czekac az zechce wyjść na swiat;-)

Gość też w ciąży
no to super ze wszystko ok , teraz grzecznie czekaj az dziewczynce zechce sie wyjsc na swiat i z Toba spotkać powodzonka

Gość qwemn
Ja przez małą ruchliwość swojego dziecka, wylądowałam dwa razy w szpitalu. Oczywiście okazało się, że wszystko z dzieckiem w porządku. Po prostu taka Jego natura. Nie wszystkie dzieci kopią i wpychają nóżki czy rączki mamą w żebra czy inne organy wewnętrzne. Nie ma co sugerować się opowieściami innych mam. Każde dziecko jest inne. Oczywiście w razie jakichkolwiek wątpliwości najlepiej udać się do lekarza:) i nie stresować za wcześnie.

Gość mmati
CZYTAJCIE TO MOJA ŻONA CZUŁA BARDZO MAŁO RUCHÓW DZIECKA W 40 TYGODNIU POJECHALIŚMY NA KTG WSZYSTKO W PORZĄDKU. NASTĘPNEGO DNIA NIUNIA UMARŁA . JEŚLI MACIE TAKIE OBJAWY ŻE DZIUDZKA SIĘ MAŁO RUSZA NIE WYCHODŹCIE ZE SZPITALA NALEGAJCIE ŻEBY ZOSTAĆ NIE UFAJCIE LEKARZOM. JAK WAS NIE CHCA ZOSTAWIĆ TO JEDZCIE DO INNEGO SZPITALA >>>> BO PRZEŻYJECIE TAKI HORROR JAK MY !!!!!!!!!!!

Gość BRadek
Wczoraj zanikły ruchy dziecka w 38 tygodniu. Gdy przyjechaliśmy do szpitala nie można było znaleźć tętna. Po USG okazało się, że straciliśmy nasza córkę, która przez ciążę sprawował się wzorowo. Żadnych bóli ostrzegawczych. 3 dni przed śmiercią żona ciężko znosila noce budząc się co 2 godziny. Cokolwiek się dzieje lepiej jedzie do szpitala. Dziś próbujemy godzić się z nieocenioną stratą. To było nasze pierwsze dziecko.

Gość gość
przykro mi:(