Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga nie badz taka pewna

Cerazette a karmienie piersią...

Polecane posty

jakie sa Wasze opinie???

nie polecam cerazette......na mnie nie działało :( zresztą nie tylko na mnie bo słyszałam kilka przypadków ze nie są skuteczne ;( ale decyzja należy do Ciebie pozdrawiam

Tabletki Cerazette (jednoskładnikowe) trzeba przyjmować co do godziny (spóźnienie ponad 3-godzinne traktowane jest jak spóźnienie ponad 12to godzinne w tabletkach dwuskładnikowych) i owszem, mają niższą skutecznośc niż dwufazówki ale nie niską - i nie można ich "polecać" ani "nie polecać" bo każdy przypadek, każda kobieta jest inna.Innych tabletek przy karmieniu nie można stosować.

ngLka... zgadzam się z Toba:) ja jednak brałam je codziennie o tej samej porze...karmiłam piersia swojego smyka...a mimo to zaszłam w ciążę:( lekarz mi powiedział,że wyjście jedno zrobić sprawę firmie.....ale to było bez sensu.... najważniejsze ze urodziłam zdrowego kolejnego synka:)

No cóż.. sprawy firmie tez nie zrobisz, bo się zabezpieczyli. Nie podaja w ulotce, że skuteczność wynosi 100%. Jedynie 100% daje brak współżycia ;)Cieżko byłoby Ci udowodnić, że brałas co do godziny, niestety, takie sprawy są z góry przegrane. No a inna para kaloszy, że ktoś, kto się decyduje na współżycie - bierze na siebie ew. ryzyko w przypadku ciąży. Ja bym tu nie winiła tabletek samych w sobie a indywidualny organizm bo jakiegoś powodu u Ciebie nie zadziałały. temat rzeka. Oczywiście dobrze, że o tym piszesz, bo wielu osobom sie wydaje, że jak biorą tabletki to szansa na ciaze wynosi 0 - a trzeba mieć świadomośc, że seks może prowadzić do poczęcia pomimo stosowanych środków.Jednak jest to rzadki przypadek i też nie ma co straszyć :-)

ngLKa.... dokładnie:) Lekarz mi powiedział ze mam zbyt wysoki poziom hormonów...i zadne tabletki hormonalne nie beda działaly:( więc ich nie biorea zmężem jakos sobie radzimy;)