Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zab mnie nie boli nie boli

Co nallepiej pomaga na bol zeba? Pomocy!!!

Polecane posty

Prosze doradzcie. Jestem umowiona do dentysty na przyszly tydzien, a teraz chwilowo przebywam za granica i nie chce tu szukac jakiegos dentysty. Pomozcie!!!

Gość dentysta wyłącznie
ale żeby doczekać to pyralgina, ale skoro jesteś za granicą, to nie wiem co tam jest w aptece

idz do apteki i popros pania o cos na bol zeba , pewnie cos Ci da. A jak nie to wez jaks tabletek, np ibuprom, i kup sobie AMOL w aptece wlej na wacik i przyloz do zeba mozno go zagrys i tak trzymaj ... Powtorz pare razy, powinno choc troszke pomoc. Mi bynajmniej pomagal

zalezy gdzie za granica ale jak cie boli to nie czekaj a szoruj do dentysty. jesli masz ubezpieczenie to gwarantuje, ze nie zaplacisz az tak strasznie drozej niz w polsce. ja w tamtym roku tez przed swietami mialam problem i zniechecona szukaniem wolnego lekarza na miejscu postanowilam poczekac do swiat i isc w polsce. efekt? zapalenie dziasel, ropa pod zebem i cztery dlugie godziny na fotelu zanim mi oczyscil kanaly. i na koniec dodal, ze dwa tygodnie wczesniej to by bylo pol godzinki roboty a jak mialam juz zgorzel pod korzeniem i za wszystko prywatnie zaplacilam ladne 450 zlotych. to samo wydalabym i u siebie a potem dostala zwrot z ubezpieczenia ale chociaz nie cierpialabym z bolu przez dwa tygodnie.

bynajmniej to nie to samo co przynajmniej, watro wiedzieć i nie kompromitować się idź do apteki i spytaj czy mają coś takiego jak Sopladine, powinno być bo to Glaxo jest producentem, musujące więc szybko działa, mi pomagało ;)

kurcze, ale mnie nastraszyłaś:( Moze rzeczywiscie powinnam poszukac kogos tutaj...

w belgii maja daphalgan - bardzo dobry i rozpuszczalny - jesli nie planujesz jednak isc do dentysty to radze kupic wlasnie rozpuszczalne bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to nie jest pozniej takie okropne dla zoladka. mozna kupic cos jak ketonal - ale bywa na recepte. najlepiej poszukaj sobie lacinskiej nazwy leku i idz z tym do apteki - tam juz beda wiedzieli czego ci trzeba. na pewno znajdziesz cos bez repcety ale podejrzewam, ze jednak wysla cie do dentysty a dorazne dadza nizbyt mocne srodki przeciwbolowe. jesli wytrzymasz tydzien to gratuluje. ja myslalam, ze wytrzymam bo wlasciwie nawet mnie nie bolalo tylko lekko klulo a wiekszosc lekarzy w okolicy miala zajete terminy. zamiast szukac dalej to sobie odpuscialam, zadzwonilam do mamy i umowilam sie na dzien po swietach a swieta mialam ... zdychalam z bolu. naprawde nie polecam bo zgorzel to cos okropnego.