Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eloziomek15

pryszcze, problemy z cerą- proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość eloziomek15

Witam, mam 15 lat i mam pewien problem. mam na twarzy pryszcze i wągry. powiedzcie mi czy mam je wyciskać czy nie? nie wiem czemu, ale mam taki nawyk że je wyciskam. czy robię dobrze? po wyciskaniu mam te czerwone plamki na skórze i to mnie strasznie denerwuje. po prostu wstydzę się na ulicy pokazać. codziennie używam peelingu głęboko oczyszczającego i na nos smaruje te pryszcze i syfy maścią benzacle. często myje twarz i ręce. powiedzcie mi czy te pryszcze to wina tego że dojrzewam? i czy wyciskać czy nie? i jak pozbyć się tych cholernych czerwonych śladów. z góry dzięki ;p

Gość eloziomek15
proszę o pomoc :(

Gość jhbsdfg
mi bardzo pomaga ten krem garnier czysta skóra wez spróbuj kosztuje 13-15 zl nie rób peelingu codziennie bo tylko podrażnisz skóre

Gość gryczka
Tak, wina tego, że dojrzewasz. Codzienny peeling tylko szkodzi Twojej skórze. Tłustej cerze wystarczy peeling dwa razy w tygodniu. Absolutnie nie wyciskaj. Jeśli już naprawdę masz awaryjną sytuację (wielki biały czubek), umyj dokładnie ręce, zdezynfekuj miejsce przed i powyciskaniu. Nie wyciskaj raczej wągrów. Ważne by nie dotykać za często twarzy i używać kremu nawilżającego do cery tłustej. Powiem Ci, że mam 26 lat i całe dorosłe życie zmagam się z niedoskonałościami. Po kilku drastycznych akcjach pozostały mi ciemniejsze ślady, plamki na twarzy. Ty możesz jeszcze tego uniknąć.

Gość jhbsdfg
mozesz stosowac np na dzien ten krem a na noc czysta skora a na noc czy cos takiego. W dzien ci nawilzy i dziala antybakteryjnie a w nocy ten drugi zmniejszy ci zaskórniki. Ten drugi krem jest troche droższy kosztuje ok 18-20 zl mi te dwa bardzo pomogly i nawet po wyciskaniu byla poprawa

Gość jhbsdfg
Czysta skóra normalny nawilżający i na noc Czysta skóra A tak sie chyba nazywa

Gość eloziomek15
dzięki wszystkim. a co z tymi plamkami (śladami po pryszczach)? wczoraj wieczorem wyciskałem i zostały mi takie czerwone plamki. czy coś na nie używać? czy same przejdą?

Gość do eloziomka15
moja droga, wyciskaniem tylko powiększysz stan zapalny i zrobisz "ranę" na całej twarzy. Spróbuj tak: 1, sauna sucha, parowa na przemian i hartowanie twarzy zimną wodą 2.pływanie w chlorowanej wodzie z zanużoną twarzą 3. prawidłowa dieta 4.oczyść organizm z toksyn terapią Gersona 5. trening rekreacyjny na świeżym powietrzu na poziomie potu 6. kremy i maści przepisane przez dermatologa Tu masz linki, by rozwinąć tematy: www.vademecum.zdrowia.prv.pl -jak żyć żeby żyć http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość do eloziomka15
co jakiś czas idź do kosmetyczki na profesjonalne oczyszczanie twarzy🖐️

Gość do eloziomka15
Przyszłość medycyny Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą” poprzez spełnianie 4.warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena,4) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu). Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej. L

Gość gryczka dobrze radzi
po za tym mógłbys udac sie do dermatologa. ja też mam 15lat i byłam pół roku temu. lekarka nic mi nie przepisała tylko kazała odstawic słodycze i mleko i sprawdzic czy będzie poprawa. jak nie, to dopiero wtedy przepisze mi leki. okazało się u mnie, że pryszcze pojawiają się od mleka. dlatego ty tez spróbuj nie jesc pewnych produktów a najlepiej idz do dermatologa. ja dzięki wyeliminowaniu jednego produktu mam piękna skóre bez niedoskonałości :)