Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyyytttkka

dziewcyzny ajk to moze byc choroba?

Polecane posty

Gość zyyytttkka

Zawsze dziecko musi zachorowac jak jest weekend w nocy corka dostala bieguunki i wymiotowala, nic nei chce ejsc, na buzi tylko an buzi ma tkaie male kropeczki jak by ja ktos poklul i ma bardzo wysoka temerature, ciagle spi

Gość ikkkikik
moze to rotawirus

Ty się nie pytaj na kafe, tu za dużo lekarzy różnych specjalności. Zapytaj tego w pogotowiu, lub w przychodni, zwłaszcza jak dziecko malutkie :P

Gość zyyytttkka
dzieko ma 9 lat i wiecie ze przychodnie sa nieczynne a nei wiem cyz na pogotowie mozna dzwonic

Gość ujjjujjj
powiedza ci ze masz isc jutro do przychodni takie ejst podejscie ale to moze byc grypa zoladkowa to sie nei przejmuj az tak

Gość opopop111
W niedzielę i święta w każdym mieście jest punkt, do którego możesz się zgłosić w nagłym wypadku. Ja na Twoim miejscu nie czekałabym do jutro tylko jechała na dyżur. Biegunka, wymioty i wysoka temperatura to może oznaczać bardzo wiele tym bardziej, że dochodzi jeszcze dziwna wysypka na twarzy. Dostaniesz przynajmniej coś na odwodnienie dla dziecka a najważniejsze to lekarz ją zbada.

W dużym mieście zwsze jest jakaś przychodnia czynna w niedzielę, a ponadto, jak moje dzieci były małe, ja nie raz dzwoniłam na pogotowie, zależnie od poziomu mojej paniki, nie koniecznie po to, żeby wezwać lekarza, ale żeby zasięgnąć porady, co mogę i powinnam zrobić jak coś mnie niepokoiło w zdrowiu dziecka.

Gość Nie chce cię straszyć
Ale czytałam o tym wczoraj. Takie objawy ma sepsa- wysoka lub niska temperatura jest apatyczne bądź rozdrażniona może mieć drgawki oddychać szybciej nie skupiać uwagi na zabawkach być wyjątkowo senna mieć na skórze wyborczyny czyli czerwone plamki które na początku mogą przypominać uklucie szpilka nie znikają pod wypływem ucisniecia przycisni przezroczystą szklankę sprawdzisz czy znikają. Może mieć bóle głowy zawroty czy światłowstręt. Pędz kobieto do szpitala

Ale plamki na policzkach mogą także świadczyć o szkarlatynie (płonicy), do tego gorączka właśnie i ogólne osłabienie, senność, marudność, brak apetytu. To pospolita wśród dzieci choroba. Tak czy siak- to tylko forum, musisz iść do lekarza.

Gość zyyytttkka
ma na buzi wlasnei takie male kropezki ajk lepki od szpilki ja nei wiem powaznei mama wezwac dizs lekarza?

Gość gosija
ja radze isc do lekarza, bo tutaj jak widac sepsa albo rotawirus :/

Gość do szpitala jedź
na izbie przyjęć niech ją lekarz obejrzy. Ja bym nie zwlekała .. zdrowie dziecka najważniejsze. Jeśli to rotawirus, to przepiszą małej jakieś leki.